Ο ΠΑΟΚ πόνταρε στην καθυστέρηση, ο Ολυμπιακός στο γκολ!

Ήταν ένα ματς που παίχτηκε στην κόψη του ξυραφιού, αλλά στο τέλος την πρόκριση πήρε η ομάδα που το δικαιούταν βάσει της συνολικής εικόνας.

Ο ΠΑΟΚ πόνταρε στην καθυστέρηση, ο Ολυμπιακός στο γκολ!

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-0 και... τελικός Ολυμπιακός – ΑΕΚ σε ένα μήνα. Τι συνέβη στο Καραϊσκάκη; Με μία πρώτη «ανάγνωση» θα μπορούσαμε να πούμε ότι στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκε μία ομάδα που είχε ποντάρει στις καθυστερήσεις και στο πώς θα «καταστρέψει» το παιχνίδι του αντιπάλου (ΠΑΟΚ) και μία άλλη που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο. Ανορθόδοξα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Λοβέρα να μην πιάνει τα στάνταρ απόδοσης που είχε πιάσει με τον Παναθηναϊκό και να υποχρεώνει τον Μαρτίνς να προχωράει σε αλλαγή πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (Φορτούνης αντί Μπουχαλάκη) για να κάνει λίγο πιο δημιουργική την ομάδα του.

Είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ποντάροντας στη δύναμη, στην «εξουδετέρωση» του Ελ Αραμπί και στο κλείσιμο των γραμμών όταν ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, το πήγε το πρώτο ημίχρονο εκεί που ήθελε. Σε έναν πολύ χαμηλό ρυθμό και με ξεκάθαρο στόχο να «ροκανίσει» όσο μπορεί τον χρόνο, επιδιώκοντας να απειλήσει τους «ερυθρόλευκους» σε κάποια αντεπίθεση.

Η είσοδος του Φορτούνη άλλαξε τα δεδομένα... Ο Ολυμπιακός άλλαξε πρόσωπο προς το καλύτερο και στο δεύτερο μέρος μπήκαν δύο διαφορετικές ομάδες. Από τη μία ένας ΠΑΟΚ που προσπαθούσε να «κλειδώσει» τον Φορτούνη, αλλά την ίδια στιγμή άφηνε χώρους στον Καμαρά.

Ο δε Μαρτίνς είχε δώσει ξεκάθαρη εντολή να πιέσουν οι παίκτες του πιο ψηλά και να κινούνται περισσότερο δίχως την μπάλα, προκαλώντας έως έναν βαθμό τρικυμία στην άμυνα του «Δικεφάλου». Το γκολ του Μασούρα ήρθε στο κατάλληλο χρονικό σημείο, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ πίστευε ότι την είχε γλιτώσει. Οι Θεσσαλονικείς πίστευαν ότι ρίχνοντας μια κλοτσιά παραπάνω στον Φορτούνη, θα έκοβαν τον... βήχα των Πειραιωτών στο δημιουργικό κομμάτι. Εμφανίστηκε όμως ο Καμαρά και με την πάσα προς τον Ελ Αραμπί που μετατράπηκε τελικά σε ασίστ στον Μασούρα, ο Ολυμπιακός πήρε «κεφάλι» στην πρόκριση στο 65’.

Ο Φερέιρα αποφάσισε να ρισκάρει με την είσοδο των Μπίσεσβαρ και Στοχ, με αποτέλεσμα να παίζει με τη φωτιά και με σοβαρότατο κίνδυνο να δεχτεί ένα φάσεις σωρηδόν στην κόντρα. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά άρχισε να φαίνεται μετά το γκολ του Μασούρα και ίσως σε αυτό να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι και ο Ολυμπιακός έδωσε κάποια μέτρα.

Η ουσία είναι ότι η πρόκριση κρίθηκε σε δύο στιγμές. Η μία στο γκολ του Μασούρα στο 65’ και η δεύτερη στην απόκρουση του Σα στο 83’ στην κεφαλιά του Βαρέλα στο 1-0, όπως και στο πλασέ του Σφιντέρσκι στο 89’, εκεί όπου κράτησε το 2-0 και δεν έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να ονειρεύεται ότι μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στα 8 λεπτά των καθυστερήσεων.

Ο Καμαρά έκανε μεγάλο ματς! Είναι ένας χαφ μοντέρνος, ένας χαφ που έχει βελτιωθεί απίστευτα στα δύο χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό και δικαιολογημένα έχει προκληθεί όλος αυτός ο ντόρος γύρω από το όνομά του. Ο Φορτούνης έδειξε να πατάει πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να παίζει σημαντικό ρόλο στη νίκη – πρόκριση.

Αυτή η ομάδα έχει φοβερό «μέταλλο» και το αποδεικνύει συνεχώς... Επόμενο ραντεβού στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (28/6), εκεί όπου σε περίπτωση νίκης επί της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός κατακτάει και μαθηματικά το πρωτάθλημα (εφόσον παραμείνει το -7 του ΠΑΟΚ στο CAS).