Έξαλλος ο Φούσεκ με την ΕΠΟ, για «πραξικόπημα» μίλησε ο Αγραφιώτης

Ο εκπρόσωπος των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ, ήταν έξαλλος με την απόφαση της ΕΠΟ να μην επιτρέψει κόσμο στους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Αποχώρησε εκνευρισμένος ο Αγραφιώτης. Η ομοσπονδία παρέκαμψε ακόμη και τις υγειονομικές επιτροπές του κράτους!

Έξαλλος ο Φούσεκ με την ΕΠΟ, για «πραξικόπημα» μίλησε ο Αγραφιώτης

Όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ το μεσημέρι της Παρασκευής (19/6) προκάλεσαν τον εκνευρισμό όχι μόνο των ανθρώπων του Ολυμπιακού ή του Άρη αλλά και του Πετρ Φούσεκ.

Η ΕΠΟ αποφάσισε να μην έχουν κόσμο οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Άρης - ΑΕΚ και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, παρ' ότι χθες στη Super League οι ομάδες είχαν ψηφίσει ομόφωνα να υπάρχει το 20% στις εξέδρες («ταβάνι» οι 8 χιλιάδες θεατές) στα εναπομείναντα ματς της σεζόν, συμπεριλαμβανομένου και του Κυπέλλου.

Κυρίως όμως η ομοσπονδία αποφάσισε να παρακάμψει ακόμα και τις υγειονομικές επιτροπές της κυβέρνησης! Ακόμα και σήμερα αν οι αρμόδιοι ιατρικοί φορείς δεχτούν το αίτημα των ομάδων για παρουσία κόσμου στις εξέδρες, η ΕΠΟ διεμήνυσε ότι δεν θα ανοίξει τα γήπεδα! Κι αυτό γιατί θα πρέπει να περάσει πρώτα η απόφαση της κυβέρνησης από την «έγκριση» της Επιτροπής Κυπέλλου, η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει εισήγηση ξανά στην Εκτελεστική Επιτροπή αν θα πρέπει να έχουν οπαδούς οι ημιτελικοί του Κυπέλλου. Δηλαδή οι γιατροί δεν θα έχουν πρόβλημα να ανοίξουν τα γήπεδα στους ημιτελικούς και το πρόβλημα θα το έχει η ΕΠΟ, αδιαφορώντας για την εισήγηση των επιστημόνων, δίχως η ομοσπονδία να είναι υπεύθυνη για την τέλεση των αγώνων!

Τι ακριβώς εννοούμε; Υπεύθυνες για τα παιχνίδια είναι οι γηπεδούχες ομάδες. Δηλαδή ο ΠΑΟΚ είχε την απόλυτη ευθύνη στο ματς της πρεμιέρα των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Άρη, όπως και ο Παναθηναϊκός στο ματς του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ, αλλά και η ΑΕΚ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Όλοι οι γηπεδούχοι τήρησαν ρητά το υγειονομικό πρωτόκολλο και δεν προέκυψε το παραμικρό πρόβλημα.

Οριστικό: Η ΕΠΟ αποφάσισε ημιτελικούς Κυπέλλου χωρίς κόσμο

Την ίδια ευθύνη λοιπόν θα είχαν οι σύλλογοι και σε περίπτωση που αποφάσιζε η κυβέρνηση να έχει κόσμο στις εξέδρες της τάξης του 20%, μικρότερου ή μεγαλύτερου ποσοστού. Παρ' όλα αυτά, η ΕΠΟ αποφάσισε να μη δώσει κανένα περιθώριο, προκαλώντας τον εκνευρισμό όχι μόνο των ανθρώπων του Άρη και του Ολυμπιακού ενόψει των ημιτελικών (να θυμίσουμε ότι οι πρώτοι αγώνες ΑΕΚ - Άρης και ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός είχαν διεξαχθεί με κόσμο), αλλά και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ.

Ο Φούσεκ απευθυνόμενος προς τους ανθρώπους της ΕΠΟ τούς εξέφρασε την ξεκάθαρη αντίθεσή του με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν, τονίζοντάς τους ότι η UEFA θέλει να έχουν κόσμο τα γήπεδα, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές επιτροπές της κυβέρνησης και πως την τελική απόφαση θα πρέπει να την παίρνουν οι επιστήμονες και όχι οι άνθρωποι οποιασδήποτε ομοσπονδίας. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι τα παιχνίδια διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών επειδή το αποφάσισε η κυβέρνηση και θα ξανανοίξουν μόνο αν ανάψει το «πράσινο φως» η υγειονομική επιτροπή του κράτους. Καμία Super League και καμία ΕΠΟ δεν έκλεισε τα γήπεδα λόγω του κορονοϊού αλλά το κράτος. Παρ' όλα αυτά, η ΕΠΟ είχε διαφορετική άποψη και πήρε μία απόφαση που βγήκε μάλιστα με παράνομη ψηφοφορία, καθώς ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης!

Ο δε αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, προτού αποχωρήσει έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και απευθυνόμενος προς τα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ τούς τόνισε ότι «η UEFA θέλει κόσμο και θα έπρεπε να εφαρμόσετε και την ομόφωνη απόφαση που πήραν τα μέλη της Super League».

Η αίσθηση λοιπόν που δημιουργήθηκε ήταν ότι η ΕΠΟ, «ακυρώνοντας» την όποια απόφαση πάρει η υγειονομική επιτροπή του κράτους, ήθελε εξαρχής να διεξαχθούν δίχως κόσμο οι επαναληπτικοί των ημιτελικών του Κυπέλλου. Κι όλα αυτά μία μέρα μετά από όσα είχε πει ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, στη χθεσινή συνεδρίαση της λίγκας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν ήθελε με τίποτα να έχει κόσμο ο αγώνας του «Δικεφάλου» με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» την προσεχή Τετάρτη (24/6).