Kύριοι δικαστές, έτσι αφαιρούνται 3 βαθμοί (vid)

Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και επίθεση μέχρι και σε ball boy. Τι αναφέρει το σχετικό άρθρο του πειθαρχικού κώδικα.

 Kύριοι δικαστές, έτσι αφαιρούνται 3 βαθμοί (vid)

Ο τελικός του Κυπέλλου σε όλες τις πολιτισμένες χώρες είναι γιορτή για το ποδόσφαιρο. Αυτό, όμως, δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα. Και στον φετινό τελικό ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τα επεισόδια μεταξύ οπαδών ήταν αυτά που κυριάρχησαν και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

Η θέση του Ολυμπιακού είναι πως και οι δύο ομάδες πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά και με αφαίρεση βαθμών ενόψει για το πρωτάθλημα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Είναι αλήθεια ότι συνέβησαν πολλά γεγονότα που δικαιολογούν μία τόσο βαριά τιμωρία για τους δύο φιναλίστ.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω βίντεο που οπαδός της ΑΕΚ έχει εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο και χτυπάει ball boy προκειμένου να του πάρει τη μπάλα. Την ίδια ώρα στην πλευρά που βρίσκονται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

Αναλυτικά το άρθρο 15, παράγραφος 4 του πειθαρχικού κώδικα αναφέρει:

4.Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές: α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας. β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται τρείς (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα. γ) Σε περίπτωση υποτροπής των ως άνω περιπτώσεων α΄ και β, σε επόμενο αγώνα της ομάδας την ίδια αγωνιστική περίοδο, οι επιβληθείσες ποινές διπλασιάζονται.

Δείτε το βίντεο…