Ταλαιπωρία των Αθηναίων εξαιτίας του τελικού

Με λεωφορεία του ΟΑΣΑ μεταφέρονται στο ΟΑΚΑ 500 οπαδοί του ΠΑΟΚ από το κέντρο της Αθήνας.

Ταλαιπωρία των Αθηναίων εξαιτίας του τελικού

Το βράδυ της Παρασκευής ήταν πολύ δύσκολο για την Αθήνα εξαιτίας των συγκρούσεων οπαδών με την αστυνομία. Η ταλαιπωρία για τους πολίτες της πρωτεύουσας συνεχίζεται και ανήμερα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Πέρα από τις καταστροφές σε περιουσίες ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά και απλός κόσμος που ήθελε να πάει στη δουλειά του ταλαιπωρήθηκε.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί περίπου 500 οπαδοί του ΠΑΟΚ στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από εκεί θα πήγαιναν όλοι μαζί και με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο ΟΑΚΑ.

Το θέμα, όμως, είναι πως η μετακίνηση τους προς το Στάδιο έγινε με λεωφορεία του ΟΑΣΑ. Είκοσι διπλά λεωφορεία, τα γνωστά και ως «φυσαρμόνικα» ναυλώθηκαν για να μεταφέρουν τους φίλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο έδιωχναν από τις στάσεις των λεωφορείων τους απλούς πολίτες λέγοντας τους πως «δεν υπάρχουν λεωφορεία». Κάπως έτσι οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να πληρώσουν ταξί για να κάνουν τη δουλειά τους.

Είναι απορίας άξιο γιατί επιλέχθηκε να ναυλωθούν αστικά λεωφορεία και όχι πούλμαν για να μεταφέρουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ;