Περέιρα: «Εχθρικό περιβάλλον ο τελικός για τους έλληνες διαιτητές»

Απολογητική επιστολή με την οποία τους ενημερώνει γιατί επιλέχθηκαν ξένοι διαιτητές για τον τελικό κυπέλλου της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ απέστειλε στους έλληνες διαιτητές ο Βίκτρο Μέλο Περέιρα.

Περέιρα: «Εχθρικό περιβάλλον ο τελικός για τους έλληνες διαιτητές»

Ο Πορτογάλος πρόεδρος της ΚΕΔ αναφέρει στους διαιτητές ότι πρόθεση της ΚΕΔ ήταν να προστατεύσει τους έλληνες ρέφερι αφού το μέτρο έχεις ως σκοπό την «αποφυγή της έκθεσής σας σε ένα εχθρικό περιβάλλον», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Κατά τον κ. Περέιρα ο τελικός κυπέλλου ο οποίος σε Παγκόσμιο Επίπεδο αποτελεί γιορτή του ποδοσφαίρου, στην Ελλάδα αποτελεί «εχθρικό περιβάλλον» για τους «άρχοντες των αγώνων». Η απορία πάντως που γεννάται είναι αν στο εξής θα βλέπουμε κι άλλα ελληνικά ντέρμπι υπό την καθοδήγηση ξένων διαιτητών ή αν από την έναρξη της σεζόν το περιβάλλον θα είναι και πάλι φιλικό για τους διαιτητές!

Η ανακοίνωση του κου. Περέιρα:

«Αγαπητοί Διαιτητές, Αγαπητοί Βοηθοί Διαιτητές,
Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή και θέλοντας να διασφαλίσουμε τα ανώτερα συμφέροντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και της Ελληνικής Διαιτησίας, αποφασίστηκε, κατ’ εξαίρεση, να προσκληθεί μία ομάδα ξένων διαιτητών για τον τελικό του Ελληνικού Κυπέλλου. Σκοπός αυτού του μέτρου ήταν η αποφυγή της έκθεσής σας σε ένα εχθρικό περιβάλλον, το οποίο όλοι έχετε βιώσει κατά τη διάρκεια της σεζόν και να προστατεύσει τον καθέναν από εσάς. Από την άλλη πλευρά, δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο την ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης στις ικανότητές σας και την ειλικρίνεια που πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας, την ομάδα της Διαιτησίας. Με εκτίμηση».