Χιμένεθ και Μάνταλος για Μπορμπαλάν και επεισόδια

Ο προπονητής της ΑΕΚ και ο αρχηγός της μίλησαν για τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Χιμένεθ και Μάνταλος για Μπορμπαλάν και επεισόδια

Πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ η συνέντευξη Τύπου της ΑΕΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ και ο Πέτρος Μάνταλος μίλησαν για την ευκαιρία που έχει η ΑΕΚ να κάνει νταμπλ για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Αμφότεροι, ωστόσο αναφέρθηκαν στον ορισμό του Μπορμπαλάν και στην παρουσία οπαδών των δύο ομάδων στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά Χιμένεθ και Μάνταλος μίλησαν:

Για το γεγονός ότι ο αυριανός θα είναι ο τρίτος του τελικός Κυπέλλου στην Ελλάδα, ο Μανόλο Χιμένεθ απάντησε: «Είναι η τρίτη φορά. Την πρώτη τα καταφέραμε, την δεύτερη όχι. Παίξαμε απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Την πρώτη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό, φέτος κόντρα στον Ολυμπιακό. Είχαμε την τύχη να παίξουμε με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Φέτος φτάσαμε ως και εδώ θέλουμε να τα καταφέρουμε».

Για το αν υπάρχει άγχος στο στρατόπεδο της Ενωσης για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής της ΑΕΚ απάντησε: «Αυτό που περιμένουμε είναι την ανταμοιβή για την δουλειά που έχουμε κάνει. Στον τελικό φτάνουν οι δύο ομάδες που πέρασαν τις προηγούμενες φάσεις και τώρα είναι η ώρα να το απολαύσουν. Είναι ένα παιχνίδι που κρίνει έναν τίτλο και πρέπει να το απολαύσουμε».

Μάνταλος: «Δεν έχουμε κάποιο άγχος. Είναι ένας τίτλος σε 90 ή 120 λεπτά. Εμείς πρέπει να μπούμε από το πρώτο λεπτό για τη νίκη».

Για το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στη διάρκεια της σεζόν ο Πέτρος Μάνταλος ανέφερε: «Δεν είναι η πρώτη φορά. Δύσκολος τραυματισμός, μέσα από αυτές τις καταστάσεις ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να νιώσει όσο πιο δυνατός μπορεί και είμαι έτοιμος να βοηθήσω αύριο».

Για το αν είναι έξτρα κίνητρο το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να κάνει νταμπλ έπειτα από 40 χρόνια, ο αρχηγός της Ενωσης είπε: «Σίγουρα. Το μόνο που σκεφτόμαστε βασικά είναι να πάρουμε το κύπελλο και να γράψουμε το όνομα μας στην ιστορία της ΑΕΚ».

Για το αν υπάρχει φαβορί στον αυριανό τελικό ο Χιμένεθ απάντησε: «Σε τελικό δεν μπορούμε να μιλάμε για φαβορί και ειδικά ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες».

Ο Ισπανός ρωτήθηκε για το αν η ΑΕΚ έχει να αποδείξει κάτι στον αυριανό τελικό: «Αν θέλει η ΑΕΚ να συνεχίσει να μεγαλώνει πρέπει να προσπαθήσει να νικήσει αύριο. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να είναι πάντα ανταγωνιστικές, να παίρνουν έναν τίτλο και να πάνε αμέσως για τον επόμενο. Έτσι τη θέλω την ΑΕΚ. Ποδόσφαιρο είναι, μπορεί να νικήσεις ή να χάσεις. Το σημαντικό είναι να μπαίνεις πάντα για να νικήσεις, αυτό πρέπει να κάνει η ΑΕΚ».

Ο Μάνταλος από την πλευρά του ανέφερε: «Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν εντός ή εκτός αυτής της αίθουσας. Οι μεγάλες ομάδες, όπως είπε ο προπονητής, σκέφτονται πάντα τον επόμενο τίτλο. Η ΑΕΚ τώρα ξεκινάει, δεν της αρκεί ένα πρωτάθλημα».

Για τον αν η ΑΕΚ έχει… ξεφουσκώσει ο Μάνταλος απάντησε: «Εχουμε πετύχει κάτι μεγάλο φέτος και το καταλαβαίνουν όλοι αυτό. Ο ποδοσφαιριστής ξέρει πότε πρέπει να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί και να σκεφτεί ξανά ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είχαμε πει, μετά την απονομή του πρωταθλήματος, ότι θα πανηγυρίσουμε το βράδυ της Κυριακής και από τη Δευτέρα σκεφτόμασταν μόνο τον τελικό».

Για τον ορισμό Ισπανού προπονητή, Νταβίντ Φερνάντεθ Μπαρμπαλάν, ο Χιμένεθ δήλωσε: «Δεν ξέρω ακριβώς αν συμβαίνει και σε άλλες χώρες αυτό, να μπει ξένος διαιτητής στον τελικό του κυπέλλου. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι έρχεται ένας διεθνής διαιτητής με μεγάλη εμπειρία και θέλουμε όλοι να βγάλει το ματς χωρίς λάθη. Έχει σφυρίξει περισσότερα από 250 ματς στην Ισπανία, είναι καλός διαιτητής φαντάζομαι».

Για το γεγονός ότι ο Ισπανός διαιτητής φημίζεται για τις πολλές κάρτες που δείχνει στα παιχνίδια που σφυρίζει και το αν έχει δώσει ειδικές εντολές στου παίκτες του, ο Χιμένεθ ανέφερε: «Αυτό που θα τους πω είναι να προσπαθήσουν να παίξουν καλά. Ξέρουμε ότι υπάρχουν κανόνες και υπεύθυνος για να τηρούνται είναι οι διαιτητές. Μπορεί να υπάρξει φυσικά ένα ανθρώπινο λάθος, το κακό είναι όταν υπάρχει πρόθεση σε ένα λάθος».

Για το μήνυμα που θέλουν να στείλουν στον κόσμο:

Χιμένεθ: «Σας ευχαριστώ πολύ γιατί για μια τέτοιους είδους ερώτηση είχαν προετοιμαστεί πνευματικά. Γιατί είμαστε εμείς με τις απαντήσεις μας και εσείς με τις ερωτήσεις μας που μπορούμε να ζεστάνουμε ή να χαλαρώσουμε το κλίμα. Και δυστυχώς σε τέτοιου είδους αγώνες όταν γίνεται κάτι δυσάρεστο, αυτοί που την πληρώνουν είναι αυτοί που βρίσκονται στις εξέδρες. Υπάρχουν κανόνες για εμάς στον αγωνιστικό χώρο, αλλά εμείς προστατευόμαστε από την αστυνομία. Αυτοί που είναι στις εξέδρες όμως δεν έχουν σημαντική προστασία. Και αυτό που σκέφτομαι και θέλω είναι όλος ο κόσμος να πάρει τα μέτρα του και να σκέφτεται την επόμενη μέρα, να μην πληγωθεί κανείς. Θα πρέπει να καταφέρουμε το αυριανό ματς να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου, οι οπαδοί να επικεντρωθούν στο ποιος θα δώσει περισσότερη ώθηση στην ομάδα του και εμείς από την πλευρά μας να προσπαθήσουμε να νικήσουμε».

Μάνταλος: «Η εικόνα των περσινών επεισοδίων δεν άρεσε σε κανέναν. Το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε εμείς είναι ότι μπορούμε να διοργανώσουμε κι εμείς έναν τελικό κυπέλλου με κόσμο και των δύο ομάδων χωρίς να υπάρξουν επεισόδια. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό στην Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».