Ολυμπιακός: Χασάν, ο αγαπημένος του Μαρτίνς

Ο Αχμέντ Χασάν δικαιώνει τον Πέδρο Μαρτίνς που έβαζε το χέρι του στη φωτιά και επέμενε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο.

Ολυμπιακός: Χασάν, ο αγαπημένος του Μαρτίνς

Δικαίως ο Ματιέ Βαλμπουενά τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα. Δεν είναι και λίγο να μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο και να μοιράζει τρεις ασίστ. Ο Γάλλος που ήρθε στον Ολυμπιακό στα 35 του πάει να κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ένας παίκτης που όταν ήρθε άκουσε και αυτός πολλά με αρκετούς ειδικούς να τον θεωρούν ξοφλημένο.

Σε ανάλογη θέση βρέθηκε και ο Αχμέντ Χασάν, ο οποίος επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Και τι δεν έχει ακούσει ο Αιγύπτιος επιθετικός από τη στιγμή που υπήρξε το θέμα πως θα επιστρέψει στην ομάδα του Πειραιά. Η άποψη που επικρατούσε όταν υπήρξε το θέμα με τον 26χρονο επιθετικό ήταν ότι «ο Μαρτίνς φέρνει πάλι τον αγαπητικό του».

Δεν λέμε ότι είναι ο σούπερ επιθετικός και ο πιο ποιοτικός επιθετικός, αλλά τη δουλειά του την κάνει. Ήδη ο Αχμέντ Χασάν έχει βάλει δύο γκολ, τα οποία είναι «χρυσάφι». Στο Περιστέρι ξελάσπωσε τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις και του χάρισε μία νίκη από αυτές που θεωρείται νίκη-τίτλου. Με τη Λαμία μπορεί να χάνει την ευκαιρία στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά αυτός κάνει το 1-1 βάζοντας στα δίχτυα και τους αμυντικούς της Λαμίας.

Ένα γκολ «χρυσάφι» από τον Αιγύπτιο φορ, ο οποίος έδωσε το έναυσμα για να γυρίσει το παιχνίδι. Στην Ελλάδα το πιο εύκολο είναι να στήσουμε στον τοίχο τον οποιονδήποτε και αυτό γίνεται κατά κόρον και έγινε και με την περίπτωση του Χασάν. Δεν ξέρουμε τι απαιτήσεις έχει ο καθένας από τον επιθετικό, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι η δουλειά του είναι να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα.

Από τη στιγμή που ο Χασάν το κάνει αυτό, κάνει και για τον Ολυμπιακό. Και με τη Λαμία έχει το γκολ, έχει δοκάρι και έχει και την εκπληκτική μπαλιά στον Ελ Αραμπί που τον βγάζει τετ α τετ με τον πορτιέρε της Λαμίας, αλλά δεν σκοράρει. Τι άλλο θα πρέπει να κάνει ο επιθετικός του Ολυμπιακού;

Την περασμένη σεζόν είχε βάλει 15 γκολ, αλλά φέτος όταν τέθηκε το θέμα της επιστροφής του στους «ειδικούς» δεν έκανε. Προφανώς και ο Μαρτίνς για να επιμένει και να τον θέλει κάτι παραπάνω θα βλέπει από εκείνους που πρόλαβαν να τον… κρεμάσουν. Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο πως με τον Μαρτίνς προπονητή έχει πάντα παραγωγικές σεζόν. Η ουσία είναι πως ο Χασάν έχει βάλει δύο πολύ κρίσιμα γκολ για τον Ολυμπιακό και αυτό έχει διπλό όφελος. Από τη μία η ομάδα του Πειραιά πήρε τα παιχνίδια και από την άλλη είναι τονωτική ένεση στη ψυχολογία του ποδοσφαιριστή, ο οποίος ήταν και σε αγωνιστική απραξία και είχε μεγάλη ανάγκη αυτά τα γκολ. Είναι βέβαιο ότι ο ποδοσφαιριστής θα βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά.