Ολυμπιακός - Λαμία: Ματιέ, ο αρχηγός της «ορχήστρας» - Η κριτική των παικτών

Η κριτική των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού για τη νίκη-πρόκριση των «ερυθρολεύκων» επί της Λαμίας, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ματιέ Βαλμπουενά. 

Ολυμπιακός - Λαμία: Ματιέ, ο αρχηγός της «ορχήστρας» - Η κριτική των παικτών

ΑΛΕΝ: Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα σε κανένα από τα δύο γκολ της Λαμίας. Όσο κι αν μοιάζει περίεργο με το σκορ στο 3-2, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής.

ΓΚΑΣΠΑΡ: Δεν έκανε πολλά πράγματα ο Πορτογάλος δεξιός μπακ. Ενώ πήρε αρκετές προσπάθειες από τα δεξιά, δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να επιβεβαιώσει τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί στα τελειώματα του περασμένου Αυγούστου όταν αποκτήθηκε. Αποτελεί φυσικά δικαιολογία το ότι δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό.

Τα highlights του Ολυμπιακός - Λαμία 3-2 (vid)

ΣΕΜΕΔΟ: Μετά το Περιστέρι ο Πορτογάλος στόπερ στάθηκε στο ύψος του και τώρα που πλησιάζουν τα ματς υψηλών απαιτήσεων, είναι ευχάριστο για τον Μαρτίνς να τον βλέπει 100% συγκεντρωμένο.

ΣΙΣΕ: Δύο γκολ με κεφαλιές και ένα πέναλτι εις βάρος του. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι αξιοποίησε τις πάσες του Βαλμπουενά, κάτι που δεν έκαναν άλλοι συμπαίκτες του, τον τοποθετεί στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων, παρότι κόντεψε να βάλει την Λαμία στο παιχνίδι με το πέναλτι που έκανε.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Πήρε πολλές προσπάθειες από τα αριστερά, οι σέντρες του ήταν ως συνήθως «ξυραφιές» και σίγουρα άφησε πολύ θετικά στοιχεία στο χορτάρι. Δεν είχε την ένταση άλλων αγώνων, αλλά μην ξεχνάμε ότι παίζει... non stop.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Στο πρώτο 30λεπτο ο Βραζιλιάνος ενδεχομένως να ήταν και ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, δείχνοντας στον Μαρτίνς ότι σιγά-σιγά βρίσκει τον καλό του εαυτό. Και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καθοριστικός, καθώς πολλές επιθετικές προσπάθειες ξεκινούσαν από εκείνον και το ψύχραιμο μυαλό που είχε.

ΚΑΜΑΡΑ: Δεν έπιασε τα στάνταρ απόδοσης του Γκιγιέρμε, όμως, δεν ήταν κακός. Κέρδισε αρκετές μονομαχίες στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του, όπως φυσικά και όλος ο Ολυμπιακός.

Ολυμπιακός-Λαμία 3-2: Το μαγικό πόδι του Βαλμπουενά τον έστειλε στα ημιτελικά

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Όσο παίρνει παιχνίδια, ολοένα και θα πατάει πιο γερά στα πόδια του ο «Φόρτου». Είχε ένα σουτ στο 22’ με το αριστερό που κόντραρε στα σώματα και έφυγε κόρνερ, έκανε κάποιες από τις γνωστές του κάθετες πάσες και σίγουρα έδειξε ότι ο χρόνος είναι «σύμμαχος».

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Είχε την ευκαιρία στο 11’ να ανοίξει το σκορ, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας είπε «όχι». Στη συνέχεια δεν είχε την απόδοση που πρωτίστως θα ήθελε και ο ίδιος. Δικαίως αντικαταστάθηκε με την έναρξη του β’ μέρους.

ΛΟΒΕΡΑ: Λίγα πράγματα από τον Αργεντινό που δίνει ώρες-ώρες την εντύπωση ότι είναι «φλύαρος» στο παιχνίδι του. Λογική η αντικατάστασή του στο 46’.

ΧΑΣΑΝ: Μπορεί να έχασε στο 7’ το γκολ σε κενή εστία, ωστόσο, είχε το γκολ στο 60’ από το οποίο ξεκίνησε την ανατροπή για τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια είχε μία φοβερή πάσα στον Ελ Αραμπί στο 71’ που δεν αξιοποίησε ο Μαροκινός και ένα δοκάρι στην εξέλιξη της φάσης. Μπορεί να χανόταν σε κάποια διαστήματα, αλλά το αποτέλεσμα είναι θετικότατο.

Μαρτίνς: «Ήμασταν δυνατοί και κάναμε πολλές ευκαιρίες» (vid)

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Τα λόγια είναι περιττά... Αφού δεν σκόραρε με το «ψαλιδάκι» στο 57’, αποφάσισε να μοιράσει τρία γκολ σε Χασάν και Σισέ (2). Ο παίκτης – φαινόμενο για τον Ολυμπιακό.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Είχε γκίνια ο Μαροκινός. Έξω μία κεφαλιά του στο 53’, αστόχησε και σε δύο χαμένα τετ α τετ στο 71’ και στο 86’. Είναι το δεύτερο σερί ματς που δεν του «πάει» το παιχνίδι...

ΜΟΡ: Μπήκε στο τελευταίο τέταρτο, είχε στο 80’ την ευκαιρία για το 4-1, αλλά σε γενικές γραμμές δεν πέρασε και η μπάλα πολλές φορές από τα πόδια του.