Γαβριηλίδης: «Με VAR τα προημιτελικά του Κυπέλλου, θα δούμε για την έδρα του τελικού»

Ο Μάνος Γαβριηλίδης επιβεβαίωσε την ύπαρξη VAR από τα ματς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου και μετά. Τι δήλωσε για το ενδεχόμενο ξένων διαιτητών, την έδρα του τελικού και την πιθανότητα αλλαγής έδρας για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Γαβριηλίδης: «Με VAR τα προημιτελικά του Κυπέλλου, θα δούμε για την έδρα του τελικού»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης, επιβεβαίωσε ουσιαστικά πως θα υπάρξει VAR για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να οριστούν και ξένοι διαιτητές:

«Όσον αφορά στους ξένους διαιτητές, είναι καθαρά θέμα της ΚΕΔ. Στα παιχνίδια που θα κρίνει πως θα είναι δύσκολα, θα βάλει είτε Έλληνες είτε ξένους διαιτητές. Τώρα, ως προς το VAR, ξέρω εδώ και 10 μέρες ότι έχει υποβληθεί αίτημα εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ενώ η αρχική πρόταση ήταν για τους "4" και τον τελικό, να υπάρξει VAR από τα προημιτελικά. Είναι θέμα της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για το VAR και του αντίστοιχου αρμόδιου Υπουργείου. Τα γήπεδα, πάντως, πληρούν τις προϋποθέσεις, επομένως δεν θα υπάρξει ζήτημα και θα μπει κανονικά το VAR», τόνισε αρχικά ενώ αναφορικά με το ζήτημα της έδρας του τελικού:

«Κοιτάξτε, θα παίξει ρόλο και ποιοι θα είναι στον τελικό. Από εκεί και πέρα, τόσο η Ομοσπονδία όσο και η Επιτροπή ήθελε πάντα τελικούς με κόσμο. Ήταν καθαρά θέμα Πολιτείας. Αν η Πολιτεία αποφασίσει ότι ο τελικός δεν θα γίνει με κόσμο, δεν μπορεί να γίνει κάτι».

Τέλος, όσο για το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας ΑΕΚ και Παναθηναϊκού: «Υπάρχει ένα θέμα γιατί τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός θέλουν να παίξουν στο ΟΑΚΑ, παρότι εμείς ζητάμε πάντα και μία δεύτερη έδρα. Τώρα, θα πρέπει πρώτα να δούμε τι θα γίνει στο Αστέρας - ΑΕΚ. Σίγουρα στη ρεβάνς θα έχουμε πρόβλημα, αλλά θα δούμε πώς θα το λύσουμε, σε συνεργασία με τις ομάδες».