Ο Χρυσοχοϊδης, κάλυψε τη... γκάφα της ΕΠΟ για το ματς της Τρίπολης

Η αστυνομία είχε ζητήσει εδώ και μία εβδομάδα την αναβολή του αγώνα της Τρίπολης,Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ,  αλλά η ΕΠΟ την αγνοούσε.

Ο Χρυσοχοϊδης, κάλυψε τη... γκάφα της ΕΠΟ για το ματς της Τρίπολης

Το Κύπελλο Ελλάδας είναι η σημαντικότερη διοργάνωση για την ΕΠΟ, αφού διεξάγεται υπό την αιγίδα της. Παρόλα αυτά η ομοσπονδία έκανε λάθος χειρισμούς με αποτέλεσμα να τινάξει στον αέρα ένα παιχνίδι 24 ώρες πριν τη σέντρα του.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερώσει την ΕΠΟ από την περασμένη εβδομάδα πως δεν γίνεται να διεξαχθούν την ίδια ημέρα τα παιχνίδια Καλαμάτα-Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ. Η αστυνομία έτρεμε το ενδεχόμενο πως την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες θα μετακινούνται στην ίδια εθνική οδό οπαδοί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Αναβολή του αγώνα Κυπέλλου Αστέρας - ΑΕΚ για λόγους ασφαλείας

Πληροφορίες αναφέρουν πως είχε ενημερώσει με έγγραφο της πως ελλόχευε ο κίνδυνος σοβαρών επεισοδίων μεταξύ οπαδών κι ακόμα και ραντεβού. Η αστυνομία είχε ζητήσει την αναβολή του αγώνα της Τρίπολης, όμως, η ΕΠΟ αγνόησε το αίτημα και απλά άλλαξε την ώρα έναρξης του. Το ματς της ΑΕΚ ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 15:00 και είχε μετατεθεί για τις 17:15.

Την Τρίτη η ΕΛ.ΑΣ. έστειλε νέο αίτημα στην ΕΠΟ με το οποίο ζητούσε την αναβολή του αγώνα της Τρίπολης. Το γεγονός πως το ματς της ΑΕΚ μετατέθηκε για δύο ώρες αργότερα δεν αρκούσε στην αποφυγή επεισοδίων. Και αυτό το αίτημα της αστυνομίας το αγνόησε η ομοσπονδία.

Έτσι το θέμα το πήρε πάνω του το Υπουργείο της προστασίας του πολίτη με τον αρμόδιο Υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποφασίζει πως το καλύτερο είναι να αναβληθεί το ένα ματς. Εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι και κατέληξαν πως το ματς της Τρίπολης πρέπει να αναβληθεί όπως κι έγινε.