Χιμένεθ: «Μας κλέψανε στο Βόλο, πέρσι χάσαμε δίκαια, φέτος όχι»

Ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι η ΑΕΚ έχασε τον τελικό από μια φάση...

Χιμένεθ: «Μας κλέψανε στο Βόλο, πέρσι χάσαμε δίκαια, φέτος όχι»

Στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ δέχθηκε βροχή από ερωτήσεις. Η πρώτη ερώτηση που του έγινε ήταν αν θεωρεί πως η ομάδα του έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να κερδίσει. Είπε: «Το προσπαθήσαμε απόλυτα. Δεν ήμασταν κατώτεροι. Παίξαμε με όλους τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές που είχαμε. Πρέπει να δεχθούμε την ήττα».

-Για το πού κρίθηκε το παιχνίδι, σημείωσε: «Ήταν μια καθοριστική φάση που υπήρξαν συνεχόμενα λάθη από εμάς στο γκολ».

-Για την υπέρβαση που δεν έγινε από τους παίκτες του, απάντησε: «Παίζει και ο αντίπαλος. Εμείς πιέσαμε ψηλά. Μπήκαμε με τέσσερις παίκτες επιθετικούς. Ρισκάραμε, δεν κερδίσαμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

-Ρωτήθηκε για το αν υπήρχε κούραση στην ΑΕΚ καθώς δεν πίεσε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο και είπε: «Πιστεύω ότι προσπαθήσαμε απλά ο Βαρέλα, ο Κρέσπο και ο Μάτος είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και έχουν εμπειρία. Πάντα μπορούν να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Τόσο ο Πόνσε, ο Λιβάγια, ο Μάνταλος, ο Μπακασέτας και ο Μπογέ δεν έπαψαν να προσπαθούν ποτέ. Στο ποδόσφαιρο εσύ προσπαθείς και ο άλλος προσπαθεί να σε σταματήσει».

-Για το ότι πέρσι η ΑΕΚ κέρδισε κρίσιμα ντέρμπι ενώ φέτος δεν το έκανε, ο Χιμένεθ σχολίασε: «Υπάρχουν μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα. Επομένως τα ντέρμπι είναι σημαντικά για να κερδίσεις τίτλους. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να έχεις τον απόλυτο έλεγχο. Μπορείς να κερδίσεις οχτώ ντέρμπι μπορεί και να τα χάσεις. Το σημαντικό είναι να προσπαθήσεις. Το χειρότερο είναι η απογοήτευση για τον κόσμο μας και για εμάς, αλλά τα παιδιά προσπάθησαν και δεν μπορώ να τους καταλογίσω τίποτε».

-Για τα κλασικά εξτρέμ που δεν έχει η ΑΕΚ ο Ισπανός είπε: «Πού βρίσκονται αυτά τα εξτρέμ; Είναι σημαντικός αυτό ναι. Αλλά σήμερα προσπάθησαν ο Χουλτ και ο Μπακάκης να παίξουν εξτρέμ».

-Τι εκτιμά ότι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα:

«Χρειαζόμαστε κάποιους ποδοσφαιριστές που να μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα. Όπως είναι παράδειγμα ο Αλμπάνης από τον οποίον περιμένω πολλά. Πρέπει να δώσει τη μάχη του για να πάρει μια θέση στην ΑΕΚ. Είναι δύσκολο. Χρειαζόμαστε ταχύτητα η οποία θα μπορεί να περνάμε τον αντίπαλο από τα άκρα».

-Πώς νιώθει μετά τον τρίτο χαμένο τελικό, ο Χιμένεθ είπε: «Πρέπει να κάνουμε την ανάλυση και να είμαστε γενναίοι. Μας κλέψανε στον Βόλο, χάσαμε δίκαια πέρσι και φέτος υπήρξε ισορροπία. Το VAR έδειξε ότι δεν ήταν πέναλτι. Δεν είναι δίκαιο να ξεκινάς από το παρελθόν».

-Ρωτήθηκε αν θα ήθελε οι δύο ομάδες να έδιναν τις προσκλήσεις σε οικογένειες με παιδιά και σχολίασε: «Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Εγώ που είμαι από άλλη χώρα και αγαπάω την Ελλάδα γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή η εικόνα της Ελλάδας. Αν συνεχιστεί αυτό το άσχημο θέαμα στις κερκίδες ποτέ οι γονείς με τα παιδιά δεν θα βρίσκονται στο γήπεδο. Στην Ισπανία συνέβαιναν πριν χρόνια κάποια επεισόδια, όχι τόσο σοβαρά βέβαια, ήταν ένας πατέρας με το παιδί του πετάξαν μια φωτοβολίδα και έπεσε στο στήθος του παιδιού, πέθανε. Μετά από αυτό δεν ξανά συνέβ τίποτε. Οι αρχές στην Ελλάδα πρέπει να το διορθώσουν. Παίξαμε έναν τελικό με περισσότερους αστυνομικούς παρά κόσμο. Τι πιστεύετε ότι θα πούνε στον εξωτερικό; Ναι να έχεις πάθος να διαμαρτύρεσαι αλλά ποτέ να μην ρισκάρεις τη ζωή άλλου. Αυτό το ξέρει όλη η Ελλάδα για τον τελικό του Βόλου. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν ένας επόπτης κάνει ένα λάθος επίτηδες.

Αν διαπίστωσε ψυχολογικό πρόβλημα στους παίκτες:

Δεν μπορώ να απαντήσω. Δεν μπορώ να ξέρω ποιος παίκτης επηρεάζεται περισσότερο και ποιος λιγότερο από αυτό.

Για τις διαμαρτυρίες του στον διαιτητή στο τέλος είπε πως ήταν για τη φάση του πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ.