Ντούσαν Μπάγεβιτς: Ο «πρίγκηπας» των τελικών (vids)

Δείτε ποιους τελικούς έχει κατακτήσει με τον Ολυμπιακό και ποιους έχει χάσει, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς

Ντούσαν Μπάγεβιτς: Ο «πρίγκηπας» των τελικών (vids)

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει συνδεθεί όλα αυτά τα χρόνια με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Προπονητής με σπουδαία καριέρα, καθώς σε κάθε ομάδα όπου εργάστηκε μετρά περισσότερες επιτυχίες απ’ ότι αποτυχίες. Ήταν προπονητής σε πέντε ομάδες εντός των συνόρων, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και τον Ατρόμητο.

Έγινε ο πρώτος που οδήγησε σε τελικό τέσσερις διαφορετικές ομάδες, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Ουδείς άλλος έχει να επιδείξει τέτοιο επίτευγμα. Μάλιστα οι κατακτήσεις ήταν στους τέσσερις πρώτους τελικούς, έχασε τους δύο τελευταίους. Ο Μπάγεβιτς σήκωσε το τρόπαιο τέσσερις φορές, δύο εξ αυτών με τον Ολυμπιακό. Έχασε μόλις δύο τελικούς, αλλά και τους δύο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη παρουσία του Μπάγεβιτς σε τελικό Κυπέλλου ήταν την σεζόν 1995/96 όταν προπονητής της ΑΕΚ αντιμετώπισε στο Ολυμπιακό στάδιο τον Απόλλωνα Αθηνών επικρατώντας με 7-1.

Ο «Πρίγκηπας» βρέθηκε στον τελικό της διοργάνωσης δύο φορές με τον Ολυμπιακό με τον οποίο κατέκτησε και τις δύο φορές το τρόπαιο την σεζόν 1998/99 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι επικρατούν με 2-0 του Παναθηναϊκού με τα γκολ του Δημήτρη Μαυρογενίδη και του Πίτερ Οφορίγκουε.

Το 2001 κόντρα στον Ολυμπιακό κατακτά το τρίτο του τρόπαιο με την ομάδα του ΠΑΟΚ επικρατώντας των ερυθρολεύκων με 4-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την σεζόν 2004/05 επιστρέφει στον Ολυμπιακό και κατακτά ένα ακόμη Κύπελλο επικρατώντας του Άρη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με 3-0 με δύο γκολ του Τζόρτζεβιτς και ένα του Ριβάλντο.

Βέβαια ο Ολυμπιακός έχει πικράνει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στου τελευταίους τελικούς της προπονητικής του καριέρας. Την σεζόν 2007/08 έπαιξε κόντρα στους ερυθρόλευκους στην Θεσσαλονίκη ως προπονητής του Άρη, από τον οποίο όμως ηττήθηκε με 2-0 με σκόρερ τους Κοβάσεβιτς και Ζεβλάκοφ.

Tον Μάιο του 2010, στο ΟΑΚΑ o Μπάγεβιτς αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό ως προπονητής της ΑΕΚ. Σε έναν αξέχαστο τελικό Κυπέλλου που έληξε με σκορ 3-3 στην κανονική διάρκεια, 4-4 στην παράταση ενώ στη διαδικασία των πέναλτι ο Ολυμπιακό στέφθηκε κυπελλούχος με 15-14!