Φρανθίθκο Χοσέ Ντε λα Φουέντε: «Η μεγάλη “αλήθεια” του VAR»

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας για το σύστημα υποβοήθησης των διαιτητικών αποφάσεων μιλά για την πρεμιέρα του

Φρανθίθκο Χοσέ Ντε λα Φουέντε: «Η μεγάλη “αλήθεια” του VAR»

Ο Φρανθίθκο Χοσέ Ντε λα Φουέντε είναι ο εκπρόσωπος της εταιρεία Medialuso στην Ελλάδα. Πρόκειται για την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το VAR που απόψε κάνει πρεμιέρα στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ο Φρανθίθκο Χοσέ Ντε λα Φουέντε μίλησε στο "Εθνοσπόρ" για μια πολύ ωραία εμπειρία:

«Εκτιμώ πως θα έχουμε μία πολύ ωραία εμπειρία με τον ελληνικό τελικό και την πρώτη εφαρμογή του VAR στην Ελλάδα. Ο τελικός Κυπέλλου είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να γίνει η “εισαγωγή” του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχεις ένα παιχνίδι και είναι πολύ πιο εύκολο να το κοντρολάρεις και να το προετοιμάσεις. Οι ομάδες εργασίας σε κοντρόλ και γήπεδο είναι έτοιμες, οι διαιτητές έχουν άριστη γνώση του VAR. Είμαστε έτοιμοι.

Η μεγάλη “αλήθεια” του VAR είναι πως όλοι βλέπουν το ίδιο. Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις κάτι εσύ και κάτι διαφορετικό εγώ ή ο διαιτητής. Πλην ορισμένων, ελαχίστων περιπτώσεων, κυρίως σε σε ανατροπές που μπορεί να μην είναι 100% ξεκάθαρες.

Το VAR δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα σε ένα παιχνίδι, αλλά θα δώσει τη σωστή απάντηση στο 90% των δύσκολων καταστάσεων κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Αυτές που κρίνουν ένα ματς. Και βοηθάει στο να μη γίνονται τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος».