Λαμία-ΑΕΚ 0-4: Ξέσπασαν... (highlights)

Στον τελικό του Κυπέλλου η "Ένωση" πετυχαίνοντας μια πολύ άνετη νίκη απέναντι στους Φθιώτες. Πόνσε (36'), Οικονόμου (41'), Μπακασέτας (53'), Βάντερσον (66', αυτ), τα τέρματα της αναμέτρησης. Δοκάρια είχαν οι: Πόνσε, Μάνταλος, Λιβάγια, Μπερτόγλιο, Πίτι.

Λαμία-ΑΕΚ 0-4: Ξέσπασαν... (highlights)

Περίπατο έκανε η ΑΕΚ στη Λαμία και σφράγισε το εισιτήριό της για τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» επιβλήθηκαν με 4-0 και με συνολικό σκορ 6-0 βρίσκονται στον τελικό. Ξέσπασαν στη Λαμία οι παίκτες του Χιμένεθ μετά την ήττα τους στο ΟΑΚΑ από τη Λάρισα.

Στο 9’ σουτ από τον Μπερτόγλιο η μπάλα περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα ενώ στο 22’ νέο σουτ του επιθετικού της Λαμία ο Μπάρκας θα αποκρούσει.

Στο 24’ και στο 28’ η ΑΕΚ είχε δύο μαζεμένα δοκάρια. Πρώτα ο Πόνσε με κεφαλιά τράνταξε το οριζόντιο και έπειτα ο Μάνταλος με πλασέ σημάδεψε το δεξί.

Στο 33’ ο Χουλτ δεν θα μπορέσει να κερδίσει τον Κατσικά σε τετ-α-τετ ενώ στο 35’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερτόγλιο θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 36’ με την ΑΕΚ να ανοίγει το σκορ. Η μπάλα κόντραρε στον Πλιάτσικα σε σουτ του Λιβάγια, πήρε παράξενη τροχιά, χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και στρώθηκε στον ανενόχλητο Πόνσε, που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κατσικά, ο οποίος πεσμένος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Πέντε λεπτά αργότερα η «Ένωση» διπλασίασε τα τέρματά της, έστω κι αν χρειάστηκε ο βοηθός Γκάκας με τον διαιτητή Τζήλο να συνεννοηθούν: Σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Αντέτζο άπλωσε το πόδι και βρήκε τη μπάλα στην περιοχή, αυτή κατέληξε στον επερχόμενο Οικονόμου που με προβολή την έσπρωξε στα δίχτυα. Ο αμυντικός της ΑΕΚ ήταν αρχικά σε θέση οφσάιντ, αλλά από τη στιγμή που βρήκε τη μπάλα ο αμυντικός της Λαμίας το γκολ μέτρησε.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η «Ένωση» σκόραρε εκ νέου, αλλά το γκολ του Μάνταλου ακυρώθηκε (λανθασμένα) ως φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο δεύτερο μέρος ήρθε ένα ακόμη γκολ για την ΑΕΚ. Στο 53’ ο Μάνταλος πέρασε στον Μπακασέτα, εκείνος σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Σκόνδρα, άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα.

Στο 66’ σέντρα του Χουλτ από τα αριστερά, ο Βάντερσον (προ του Λιβάγια) με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-0 της «Ένωσης.

Στο 87’ τραυματίστηκε ο Μπογέ στο αριστερό του γόνατο και αποχώρησε με φορείο.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ 0-4

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Κάρτες: Μπαράλες, Πόνσε, Σκόνδρας, Μπακάκης

Σκόρερς: Πόνσε (36'), Οικονόμου (41'), Μπακασέτας (53'), Βάντερσον (66', αυτ)

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Κατσικάς, Αντέτζο, Μπεχεράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες (46’ Μπλάζιτς), Μπερτόγλιο, Καραμάνος, Ασούμπρε (69’ Βασιλαντωνόπουλος), Ρόμανιτς (58’ Πίτι), Σκόνδρα, Βάντερσον.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Χουλτ, Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς (76’ Μπότος), Σιμόες, Μάνταλος (67’ Γούσης), Λιβάγια, Μπακασέτας, Πόνσε (59’ Μπογέ).