Χιμένεθ: Είχαμε υπομονή και κουράσαμε τη Λαμία

Όλα όσα είπαν στις δηλώσεις τους στη συνέντευξη Τύπου οι Μανόλο Χιμένεθ και Μάκης Χάβος. Τι ανέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Χιμένεθ: Είχαμε υπομονή και κουράσαμε τη Λαμία

Μιλώντας μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Λαμία ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε και σε διάφορα επιμέρους θέματα που αφορούν ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Αρχικά μίλησε για το πλάνο του σε αυτό το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο ο αντίπαλος αμύνθηκε πολύ καλά. Νομίζω ότι φερθήκαμε αρκετά έξυπνα, προσπαθήσαμε να μη δεχτούμε γκολ. Είχαμε την υπομονή να κουράσουμε τον αντίπαλο και στο δεύτερο μέρος μας δόθηκαν περισσότεροι χώροι. Είχαμε ένα πρώτο πλάνο, αλλά και ένα δεύτερο πλάνο στο παιχνίδι μας.

Για τον Κλωναρίδη:

Δεν ήταν έτοιμος για ενενήντα λεπτά. Εγώ έχω τις δικές μου ιδέες, αλλά πρέπει να προσαρμόζομαι στους ποδοσφαιριστές που έχω διαθέσιμος. Γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλος θα είχε μια άμυνα έξι αμυντικών, τους τέσσερις αμυντικούς και τους δύο εξτρέμ να γυρνάνε και είναι ξεκάθαρο πως έπρεπε να ανοίξουμε το γήπεδο. Το παιχνίδι ήταν υπερβολικά δύσκολο και αυτό χάρη στη δουλειά που έκανε η Λαμία.

Για την άμυνα της ΑΕΚ:

Όλες οι μεγάλες ομάδες που βρίσκονται ψηλά στα πρωταθλήματά τους δέχονται λίγα γκολ. Είμαστε στο σωστό δρόμο αλλά πρέπει να βελτιωνόμαστε και να έχουμε μια κανονικότητα, μια συνέχεια.

Για την απόκρουση του Μπάρκα στο τέλος:

Το έχω συζητήσει και στα αποδυτήρια. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν μεγάλους τερματοφύλακες. Οι μεγάλοι τερματοφύλακες δέχονται λίγα σουτ, αλλά είναι ικανοί να τα σταματήσουν. Το να χάσεις 4-0 και ο τερματοφύλακάς σου να είναι ο καλύτερος παίκτης, αυτό είναι για τις μικρές ομάδες.

Για το δίδυμο Τσόσιτς-Οικονόμου

Αυτή τη στιγμή έχουμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές και πρέπει να τους βγάζουμε την καλύτερη απόδοση. Φυσικά θα ήθελα να υπολογίζω και τον Τσιγκρίνσκι αλλά δεν μπορώ. Ο Σβάρνας έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Σήμερα ο Τσόσιτς και ο Οικονόμου ήταν καταπληκτικοί.

Για τον Κρίστιτσιτς:

Θέλουμε τα χαφ μας να πατάνε περιοχή. Το δουλεύουμε. Μας έλειπε αυτό που έκανε ο Γιόχανσον.

Χάβος: Ήταν καλύτερη η ΑΕΚ

Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος ανέφερε: «Ήταν καλύτερη η ΑΕΚ, κέρδισε δίκαια. Στην πρώτη φάση του παιχνιδιού αμυνθήκαμε καλά, κρατήσαμε την ΑΕΚ μακριά από την εστία μας, δε δημιούργησε φάσεις. Όμως το πρόβλημά μας ήταν πως δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε μπάλα και να βγούμε στην κόντρα επίθεση.

Στο δεύτερο μέρος χάσαμε κάποιες μονομαχίες στο ένας εναντίον ενός και εκεί ήταν το κλειδί. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά προσπάθησαν απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Όταν είσαι στο 0-0 και παίζεις με μια μεγάλη ομάδα ξέρεις πως θα πάρει μέτρα.

Για την αλλαγή του Μπαράλες:

Δεν ήθελα να τον βγάλω αλλά με παρακάλεσε στο ημίχρονο να τον αντικαταστήσω όσο το δυνατόν συντομότερα γιατί είχε κάποιο πρόβλημα.

Για τον επαναληπτικό:

Η ΑΕΚ μετά τη διακοπή είναι πολύ βελτιωμένη. Θεωρώ ότι η Λαμία μέσα στην έδρα της έχει εξαιρετική ομάδα. Δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε ένα ημίχρονο και θα δούμε.

Μελισσανίδης: Να κατακτήσουμε το Κύπελλο

Αποχωρώντας από το ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, δήλωσε: «Είναι ένα καθαρό σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Θέλω να κατακτήσει η ομάδα μου το Κύπελλο. Αλλά για να είμαι ειλικρινής και να πάρει το Κύπελλο μία επαρχιακή ομάδα δεν θα με χαλούσε».