ΑΕΚ - Λαμία 2-0: «Κοιλοπόνησε» για τη νίκη (highlights)

Με γκολ των Πόνσε, Κρστίτσιτς και δυο σωτήριες επεμβάσεις του Μπάρκα η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τη Λαμία στο ΟΑΚΑ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. 

ΑΕΚ - Λαμία 2-0: «Κοιλοπόνησε» για τη νίκη (highlights)

Άντεξε για ένα ημίχρονο η Λαμία στο ΟΑΚΑ, αλλά στην επανάληψη η εστία της παραβιάστηκε δύο φορές και έτσι η ΑΕΚ πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου. Ο Πόνσε (63’) και ο Κρίστιτσις (90’+1’) ήταν οι σκόρερ της «Ένωσης» ενώ δοκάρι είχε ο Μάνταλος (37’).

Η πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης καταγράφτηκε στο 30’ όταν ο Πόνσε σούταρε αλλά ο Μελίσσας σωστά τοποθετημένος του αρνήθηκε το γκολ.

Στο 37’ μια σέντρα σουτ του Μάνταλου έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η Λαμία απείλησε για πρώτη φορά στο ματς όταν ο Δημούτσος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή από πλάγια δεξιά θέση, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε σταθερά.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ απείλησε στο 47’ με κεφαλιά του Λιβάγια, αλλά ο Μελίσσας επενέβη σωτήρια. Στο 61’ ο Καρυπίδης πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ το σουτ του Πόνσε, αλλά στο 63’ ο Αργεντινός τα κατάφερε. Πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους στην καρδιά της περιοχής έπειτα από σέντρα του Μάνταλου και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 75’ το πλασέ του Μπογέ έφυγε ελάχιστα άουτ ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Επστάιν πέρασε στον Καραμάνο, όμως ο Μπάρκας πρόλαβε να πέσει στα πόδια του και να διώξει.

Στο 90’ ο Μπογέ νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από γύρισμα του Κλωναρίδη από τα δεξιά, με προβολή ο Κρστίτσιτς διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Λίγο πριν τη λήξη (90’+5’) ο Μπάρκας πραγματοποίησε έξοχη επέμβαση σε σουτ του Αντέτζο και κράτησε το 2-0.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
ΑΕΚ-Λαμία 2-0
Σκόρερ: 63΄Πόνσε, 91' Κρίστισιτς
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κάρτες: Κρστίτσιτςς, Οικονόμου, Πόνσε - Μπαράλες, Μπεχαράνο, Καρυπίδης

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Γκάλο (46' Κλωναρίδης), Χουλτ, Σιμόες, Κρστίτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (73' Μπογέ), Πόνσε.

Λαμία (Χάβος): Μελίσσας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπλάζιτς (69' Πίτι), Μπεχαράνο, Τομάς (76' Μπερτόλιο), Καραμάνος, Μπαράλες (56' Επστάιν).