Και ένα και δύο και τρία σφυρίγματα του Σκουλά για την πρόκριση του ΠΑΟΚ (vids)

Με ένα γκολ επιθετικό φάουλ και ένα πέναλτι που δεν υπήρχε, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση εις βάρος του Πανιωνίου.

Και ένα και δύο και τρία σφυρίγματα του Σκουλά για την πρόκριση του ΠΑΟΚ (vids)

Το Κύπελλο έχει καθιερωθεί να χαρακτηρίζεται ως «ο θεσμός των εκπλήξεων». Μία τέτοια ήταν πολύ κοντά να γίνει στην Τούμπα. Ο Πανιώνιος είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη με σκορ 2-1 και πήγε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να ολοκληρώσει τη δουλειά και να πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Μέχρι το 114’ η ομάδα της Νέας Σμύρνης κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της. Το σκορ ήταν 2-2 και ο ΠΑΟΚ ήθελε δύο γκολ για να προκριθεί. Σε εκείνο το λεπτό η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να πετύχει τρίτο γκολ. Ο Τσούμπα Ακπόμ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο έχει κάνει επιθετικό φάουλ στον Κότνικ. Ο διαιτητής Σκουλάς δεν είδε τίποτα και μέτρησε κανονικά το γκολ με το οποίο ο ΠΑΟΚ μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης.

Παρόλα αυτά οι Θεσσαλονικείς έψαχναν ακόμα ένα γκολ για να μπορέσουν να περάσουν το εμπόδιο του Πανιωνίου. Αυτό το βρήκαν στο 119’ όταν ο Μίσιτς έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στον Μανθάτη και ο διαιτητής Σκουλάς έδειξε την άσπρη βούλα. Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο δεν υπάρχει παράβαση.

Εκτός από τα δύο γκολ στη Νέα Σμύρνη «βράζουν» για τη γενικότερη αντιμετώπιση που έτυχαν από τον διαιτητή Σκουλά. Ο ΠΑΟΚ σε 14 φάουλ που έκανε στο παιχνίδι αντίκρισε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Από την άλλη ο Πανιώνιος σε 16 φάουλ είδε έντεκα κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως ο Εμμανουήλ Σκουλάς ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-3. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε ακυρώσει στο πρώτο ημίχρονο το γκολ του Μπίσεσβαρ και είχε δεχτεί επίθεση από τον Λουτσέσκου και φουσκωτούς του ΠΑΟΚ.