Το εφιαλτικό σενάριο ενός τελικού Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Με το Grexit να επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη από πάνω του, το ελληνικό ποδοσφαίρο έχει μόνο μια ευκαιρία για να αποφύγει τον αποκεφαλισμό. Να διοργανώσει έναν τελικό Κυπέλλου που θα είναι γιορτή...

Το εφιαλτικό σενάριο ενός τελικού Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαΐου, πάνω κάτω δηλαδή την ίδια εποχή που στη FIFA θα συζητείται η εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ για διεθνή απομόνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου επ' αόριστο.

Κι αν μεν οι φιναλίστ είναι ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα, ο στόχος της γιορτής είναι εφικτός. Αν όμως φτάσουν στον τελικό ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, κάτι πολύ πιθανό ύστερα από τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων στα ημιτελικά, το πράγμα ζορίζει πολύ, μετά και από τα όσα συνέβησαν μεταξύ των δυο ομάδων στον περσινό τελικό και στο φετινό πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε ότι ο περσινός τελικός που έγινε στο Βόλο, στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να τιμωρηθούν και οι δυο ομάδες, ο ΠΑΟΚ ως υπότροπος με βαριά καμπάνα (-6 βαθμούς από τη βαθμολογία των πλέι οφ και με 7 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών ενώ η ΑΕΚ με τιμωρία 3 αγωνιστικών της έδρας της).

Κι ενώ η βεντέτα που άνοιξε στο Βόλο φαινόταν να έχει θαφτεί από τους δυο δικέφαλους, ήρθαν τα γεγονότα στο πρόσφατο ντέρμπι της Τούμπας για να την αναζωπυρώσουν και να κάνουν τα μαχαίρια να ξεθηκαρωθούν πάλι. Πλέον, στον ΠΑΟΚ πνέουν μένεα κατά της ΑΕΚ και ο Ιβάν Σαββίδης κατά του πρώην συνοδοιπόρου στην επιχείρηση «εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου», Δημήτρη Μελισσανίδη.

Έτσι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, με την τιμωρία του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη και την εισήγηση του Αυστριακού τοποτηρητή της FIFA για Grexit, το ενδεχόμενο να βρεθούν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αντιμέτωποι στον τελικό του Κυπέλλου αποτελεί το πλέον εφιαλτικό σενάριο για τις αρχές του ποδοσφαίρου- και όχι μόνο.

Τα ερωτήματα πολλά και οι απαντήσεις θολές. Που θα γίνει ο τελικός; Η προκήρυξη αναφέρει ως γήπεδο διεξαγωγής του, το Ολυμπιακό Στάδιο. Μπορεί ωστόσο, αν κρίνει η επιτροπή Κυπέλλου, να γίνει και σε άλλο γήπεδο που «θα πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων για την ασφαλή διεξαγωγή του».

Με τι κοινό; Με τους χουλιγκάνους που πέρσι έκαναν άνω-κάτω τον Βόλο και μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα; Με μαθητές σχολείων; Ή θα γίνει το ματς μπροστά σε άδειες εξέδρες μιας και το «κεκλεισμένων των θυρών» έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας του ποδοσφαίρου μας;

Και τέλος ποιος διαιτητής θα δεχθεί να τον διευθύνει, βλέποντας τα όσα τράβηξε ο Κομίνης που σφύριξε το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και ο Αρετόπουλος που δεν πρόλαβε να σφυρίξει το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός;