Λαμία-Ολυμπιακός 3-3: Έβαζε και «έμπαζε»!

Σε ένα ματς που δε σταμάτησε να βρέχει, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 3-3 με τη Λαμία. Έδειξε ποιότητα ο Ντίας, βρήκε δίχτυα ο Σολδάνο που εντυπωσίασε.

Λαμία-Ολυμπιακός 3-3: Έβαζε και «έμπαζε»!

Δείτε και τα έξι γκολ της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Λαμία

Δείτε το φιλμ του αγώνα Λαμία-Ολυμπιακός

Έβρεχε… και γκολ στην Λαμία, με τον Σολδάνο να εντυπωσιάζει, τον Ντίας να δείχνει ποιότητα και την άμυνα του Ολυμπιακού να προσφέρει.. δώρα. Παρέμειναν φαβορί για πρόκριση οι «ερυθρόλευκοι» που τώρα αφοσιώνονται στο ντέρμπι της Τούμπας.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά φανταζόταν (όπως κι όλοι) κάπως διαφορετικό αυτό το πρώτο παιχνίδι με την Λαμία, ειδικά σε ένα γήπεδο που λόγω της κακοκαιρίας ήταν αποτρεπτικό για να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο.

Το τελικό 3-3 οφείλεται κυρίως στην επιθετική ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού και ειδικά του Σολδάνο και του Ντίας που εντυπωσίασαν (ειδικά ο πρώτος) στο ντεμπούτο τους στην αρχική ενδεκάδα, αλλά και στα «χοντρά» λάθη που έκαναν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού με μεγάλη ευθύνη και στα τρία γκολ που δέχτηκε η ομάδα τους.

Ο Σολδάνο ήταν εξαιρετικός, μαχητής, γεμάτος διάθεση και μέσα σε όλα τα γκολ των Πειραιωτών, καθώς σημείωσε ένα και δημιούργησε άλλα δύο. Ενώ ήταν μέσα και σε αρκετές άλλες φάσεις από τις πολλές που δημιούργησε η ομάδα του Μαρτίνς, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έπαιξε με 4-4-2 έχοντας μαζί Σολδδάνο και Χασάν, ενώ στην άμυνα και γενικά στο ανασταλτικό κομμάτι σίγουρα δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία των εφεδρικών του, καθώς υπέπεσαν σε πολλά λάθη και έδωσαν την ευκαιρία στην Λαμία να βάλει όσα γκολ έβαλε στον Ολυμπιακό φέτος μόνο η Μίλαν! Με πρωταγωνιστή των γηπεδούχων τον Νίκο Τσούκαλο που σημείωσε δύο γκολ (με ευθύνη Χουτεσιώτη στο πρώτο και στόπερ στο δεύτερο), ενώ ενδιάμεσα είχε σκοράρει με αυτογκόλ ο Μπουχαλάκης, σε άλλη μία περίπτωση φέτος που οι ερυθρόλευκοι παραβιάζουν τη δική τους εστία.

Προσφορές ημιχρόνου!

Εάν κοίταζε κανείς τα στατιστικά μετά τη λήξη του πρώτου 45λεπτου δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι η Λαμία ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1. Διότι οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο γκολ σε τρεις τελικές προσπάθειες, με τη μία μόνο να είναι προς την εστία!
Πώς έγινε αυτό; Με την κακή εκτίμηση του Χουτεσιώτη στο σουτ του Τσούκαλου στο 9΄, σε φάση που ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού είδε την μπάλα να φεύγει μέσα από τα χέρια του. Και με το αυτογκόλ του Μπουχαλάκη που έκανε προβολή προς τα δίχτυα σε ένα γέμισμα του Πίτι στο 32΄.

Ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει στο 12΄με το πλασέ του Ζιλ Ντίας μετά τη σέντρα του Σολδάνο κι αφού πρώτα ο Πορτογάλος κοντρόλαρε ωραία την μπάλα πριν τη στείλει στα δίχτυα του Σαράνοφ. Είχε προηγηθεί πολύ ωραία μπαλιά του Τσιμίκα στον Σολδάνο, με τον Έλληνα μπακ να διορθώνει το λάθος που είχε κάνει νωρίτερα στο πρώτο γκολ της Λαμίας σε απρόσεκτο γύρισμα που εκμεταλλεύτηκε ο Τσούκαλος.

ΟΙ ερυθρόλευκοι με πολύ κινητικό τον Σολδάνο και με ποιότητα από Ντίας, Μασούρα είχαν κυριαρχήσει, έκαναν 10 τελικές, αλλά έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, κυρίως με τον Χασάν στο 20’ (άστοχο σουτ από σέντρα Τσιμίκα), τον Ντίας στο 26΄(πλασέ πάνω στον Σαράνοφ από σέντρα Μασούρα και κεφαλιά-πάσα Σολδάνο) και τον Μασούρα στο 29’ (σέντρα Ντίας και πάλι κεφαλιά παρέμβαση του Σολδάνο).

Η Λαμία είχε καλές στιγμές με την άστοχη κεφαλιά του Καρυπίδη στο 1΄και το άστοχο σουτ του Τσούκαλου στο 28΄μετά από λάθος του Μεριά.

Ροντέο και 3-3

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει πολύ γρήγορα στο ξεκίνημα της επανάληψης, καθώς στο 51΄ο Φράνκο Σολδάνο με ωραία εκτέλεση αξιοποίησε το γύρισμα του Μασούρα μετά τη συνεργασία του με τον Καμαρά. Οι παίκτες της Λαμίας διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι πριν σεντράρει ο Μασούρας η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, κάτι που στα τηλεοπτικά ριπλέι φάνηκε ότι είχε συμβεί.

Ένα λεπτό αργότερα ο Τσούκαλος βρέθηκε ξεμαρκάριστος στο κέντρο της περιοχής του Ολυμπιακού, αλλά η κεφαλιά του πέρασε εκτός εστίας. Στο 60΄ο Ζιλ Ντίας έκανε έξοχο κοντρόλ και δυνατό σουτ, αλλά ο Σαράνοφ ήταν σε καλή θέση και έδιωξε.
Στο 61΄ οι ερυθρόλευκοι δεν αστόχησαν αξιοποιώντας την πολύ ωραία συνεργασία του Ανδρούτσου με τον Καμαρά ο οποίος «έσκαψε» για τον Σολδάνο που με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Χασάν. Ο Αιγύπτιος ελευθερώθηκε από τον Πλιάτσικα και πλάσαρε τον Σαράνοφ για το 2-3.

Αμέσως μετά, στην επόμενη επίθεση της Λαμίας στο 62΄έγινε το 3-3. Ο Ασούμπρε «πάτησε» ωραία για τον Βασιλαντωνόπουλο που έκανε τη σέντρα και ο Τσούκαλος δίχως πίεση με γυριστό σουτ νίκησε τον Χουτεσιώτη. Με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να αποκρούει στο 67΄το φάουλ του Πίτι. Αλλά και ένα σουτ του Τσούκαλου στο 71΄.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο επικράτησε η κόπωση και οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες. Στις καθυστερήσεις ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε μπροστά στα πόδια του Ασούμπρε. Ενώ στο τελευταίο λεπτό το επικίνδυνο σουτ του Γκερέρο κόντραρε στον Βασιλαντωνόπουλο και έφυγε κόρνερ.

Κορυφαίοι από τον Ολυμπιακο Σολδάνο και Ντίας, ενώ ο Μασούρας ήταν καλός στο πρώτο μέρος και ο Καμαρά στο δεύτερο. Ο σκόρερ Τσούκαλος και ο Πίτι ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους.

Ο Σκουλάς έκανε πολλά λάθη, δεν είδε την παράβαση στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, όπως και αρκετές φορές μπέρδευε τα άουτ με τα κόρνερ. Δεν έδειξεκάποιες κάρτες σε μαρκαρίσματα παικτών της Λαμίας.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΓΗΠΕΔΟ:

ΔΑΚ Λαμίας

ΛΑΜΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-3

Σκόρερ: 9΄Τσούκαλος 1-0, 12΄Ντίας 1-1, 32΄Μπουχαλάκης (αυτογκόλ) 2-1, 51΄Σολδάνο 2-2, 61΄Χασάν 2-3, 62΄Τσούκαλος 3-3

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Ασίγκμπα (46΄Βασιλαντωνόπουλος), Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Μπουλούλης, Σκόνδρας, Ασούμπρε, Πίτι, Τομάς (67΄Μπερτόλιο), Τσούκαλος (72΄Καραμάνος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ντίας (73΄Κούτρης), Μασούρας, Σολδάνο (90’ Βοΐλης), Χασάν (66΄Γκερέρο)Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας)Βοηθοί: Απτόσογλου, ΕυθυμιάδηςΤέταρτος: ΒρέσκαςΚίτρινες: 68΄Σκόνδρας, 75΄Μπουλούλης - 31΄Μιράντα, 54΄Ζιλ Ντίας, 90΄Καμαρά