O Έλληνας «Ντίας» του Ολυμπιακού

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην άφιξη του Πορτογάλου εξτρέμ, αλλά μέχρι να δούμε στο γήπεδο τον Ζιλ Ντίας ας ασχοληθούμε με το ντεμπούτο στην αρχική 11αδα του Γιώργου Μασούρα.

O Έλληνας «Ντίας» του Ολυμπιακού

Όταν η μεταγραφή του Ζιλ Ντίας βρισκόταν στο στάδιο της ολοκλήρωσης είχαμε κάνει αναφορά στο «ΦΩΣ» για τη σημασία της επιστροφής του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου μετά τους τραυματισμούς του. Κι ο έμπειρος επιθετικός σκόραρε λίγες μέρες μετά το νικητήριο τέρμα της ομάδας στα Γιάννενα, δείχνοντας ότι είναι παρών και... φορτσάτος.

Τώρα που ο Ντίας έφτασε στην Αθήνα για να προσθέσει μία ακόμη πολύ ποιοτική λύση στις θέσεις των ακραίων επιθετικών, θα κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή μέχρι ο Πέδρο Μαρτίνς να τον εντάξει με τον δικό του επιτυχημένο τρόπο στο πλάνο της ομάδας. Μέχρι να συμβεί αυτό, αξίζει να πούμε δυο κουβέντες για την πρώτη συμμετοχή στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού, του Γιώργου Μασούρα.

Ο Έλληνας εξτρέμ είχε παίξει άλλες δύο φορές ως αλλαγή και είχε πάρει το «βάπτισμα του πυρός». Στο χτεσινό ματς είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα πιο διαφωτιστικό δείγμα για τη δυνατότητα του Μασούρα να προσφέρει όσα προσδοκά ο σύλλογος με την απόκτησή του. Κι αυτό το δείγμα, εκτός από διαφωτιστικό, ήταν και πολύ θετικό.

Μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει, τόσο επειδή ο Ζίβκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα στις προσπάθειες που επιχείρησε προς την εστία, αλλά και γιατί σε κάποιες δεν έκανε ο ίδιος τη σωστή επιλογή στην τελική προσπάθεια. Ήταν, όμως, από την αρχή πολύ κινητικός, έκανε εξαιρετικές συνεργασίες με τον Τσιμίκα στην πλευρά και με τους άλλους παίκτες όταν οι επιθέσεις γίνονταν από τον άξονα, ενώ γύριζε με πείσμα να μαρκάρει στις χαμένες μπάλες ή να πιέσει ψηλά στο στιλ που ζητούσε ο προπονητής. Είχε μία εξαιρετική ντρίμπλα στο ένας με έναν με τον Μπαξεβανίδη, τον οποίο γενικά ταλαιπώρησε αφάνταστα.

Στην επανάληψη συνέχισε στο ίδιο στιλ, αλλά η έκπληξη στην απόδοσή του είχε να κάνει με την παρουσία του στο κέντρο στο τελευταίο 20λεπτο, όταν τραυματίστηκε ο Μπουχαλάκης και δεν υπήρχε η δυνατότητα για άλλη αλλαγή. Απέδειξε ότι όντως μπορεί να αγωνιστεί και ως χαφ, κάτι που ήξεραν καλά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχοντας παρακολουθήσει ολόκληρη την πορεία του στον Πανιώνιο.

Ο Μασούρας θέλει πολλά πράγματα ακόμη για να φτάσει το παιχνίδι του στο υψηλότερο επίπεδο, όμως είναι ξεκάθαρα ένας ποδοσφαιριστής που έχει το αγωνιστικό θράσος και την τόλμη να διεκδικήσει την μονιμότητα στον Ολυμπιακό, να αρπάξει την ευκαιρία που του έχει δοθεί και να μην γίνει ένας ακόμη παίκτης που αποκτήθηκε με προσδοκίες στις οποίες δεν ανταποκρίθηκε και αποχώρησε με δανεισμούς ή... γενικώς από τον σύλλογο. Δεν είναι και λίγοι αυτοί, δεν είναι και τόσο εύκολο η αποφυγή μιας τέτοιας πορείας. Εδώ όλα δείχνουν ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό.