Κριτική παικτών: Η τετράδα Τσιμίκα, Γκιγιέρμε, Ποντένσε και Νάτχο!

Η κριτική των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού από το fosonline.gr, ύστερα από τη νίκη των «ερυθρολεύκων» επί της Ξάνθης με 3-1. Η τετράδα που ξεχώρισε, στέλνοντας τους Πειραιώτες στους «8» του Κυπέλλου. 

Κριτική παικτών: Η τετράδα Τσιμίκα, Γκιγιέρμε, Ποντένσε και Νάτχο!

ΣΑ: Αν και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, στο πρώτο 20λεπτο έδειχνε σαν να μην πατούσε καλά. Έκανε και ένα κακό διώξιμο που λίγο έλειψε να βγει σε αντεπίθεση η Ξάνθη. Κατά τ' άλλα δεν απειλήθηκε και ιδιαίτερα.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Δεν βοήθησε τόσο πολύ επιθετικά όσο σε κάποια άλλα παιχνίδια, ωστόσο, και σήμερα ήταν από τους ποδοσφαιριστές που κατέθεσαν την ψυχή τους μέχρι το τέλος.

ΜΕΡΙΑ: Έκανε ένα λάθος στο 36' που λίγο έλειψε να κοστίσει στον Ολυμπιακό, όμως, όσο περνούσε η ώρα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Δεν “ενοχλήθηκε” και ιδιαίτερα πάντως από τον Κάστρο.

ΜΙΡΑΝΤΑ: Δεν έκανε κάποιο σούπερ παιχνίδι. Παρόλα αυτά ήταν ο ορισμός του “όσο μπορώ να παίξω, έπαιξα”. Δεν ήταν κακός ο Πορτογάλος σε καμία περίπτωση.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Από τους κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού, ειδικά με τις κούρσες του στο δεύτερο ημίχρονο και με τις σέντρες – ξυράφι που έκανε προς την περιοχή της Ξάνθης.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Πολύ καλός σε ακόμη ένα ματς. Και ειδικά με τις κάθετες πάσες του που βοήθησε σε ακόμη ένα ματς τον Ολυμπιακό στο επιθετικό κομμάτι. Αντικαταστάθηκε στο 54' και έδωσε τη θέση του στον Μπουχαλάκη για να φορτίσει τις μπαταρίες του ενόψει Αστέρα.

ΝΑΤΧΟ: Είχε μια φοβερή πάσα στον Μασούρα στο 14', έδωσε την ασίστ στον Ποντένσε στο 1-0, ενώ είχε και ο ίδιος μία πολύ καλή ευκαιρία στο 48' (έδιωξε ο Ζίφκοβιτς). Από τους παίκτες που ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Είχε στο ενεργητικό του την έξοχη συνεργασία με τον Χασάν στο 2-0. Ωστόσο, έχουμε δει τον Κώστα σε πολύ καλύτερα παιχνίδια από το σημερινό. Βγήκε στο 58' και έδωσε τη θέση του στον Λάζαρο για να πάρει ανάσες ενόψει Τρίπολης.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Από τα καλύτερα ματς του Πορτογάλου ή μάλλον από τα πιο ουσιαστικά. Σκόραρε δύο φορές, είχε και άλλη μία καλή ευκαιρία στο 43', ενώ σε γενικές γραμμές ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις. Στο 64' έδωσε τη θέση του στον Σολδάνο για να πάρει ανάσες.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Του έλειψε το γκολ του Γιώργου. Του παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες και το καλό είναι ότι δεν φοβήθηκε σε καμία περίπτωση. Μετά την αναγκαστική αλλαγή του Μπουχαλάκη γύρισε σε ρόλο δεύτερου χαφ μαζί με τον Νάτχο για να βοηθήσει ανασταλτικά και πράγματι βοήθησε αρκετά.

ΧΑΣΑΝ: Από το 20' και μετά άρχισε να παίρνει μπρος ο Αιγύπτιος. Είχε μία έξοχη πάσα στην τεράστια φάση του Ποντένσε στο 43', ενώ στο 52' βρήκε δίχτυα. Έκανε ένα αρκετά καλό ματς.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Δεν πρόλαβε να παίξει. Μπήκε στο 55' και βγήκε 17 λεπτά αργότερα λόγω τραυηματισμού.

ΛΑΖΑΡΟΣ: Μπήκε στο 58' αντί του Φορτούνη, πέρασε κάτι σαν δεύτερος φορ μαζί με τον Χασάν, αλλά ο τραυματισμός του Μπουχαλάκη αναγκαστικά τον έφερε κάποια μέτρα πιο πίσω.

ΣΟΛΔΑΝΟ: Ντεμπούτο για τον Αργεντινό που μπήκε στο 64' αντί του Ποντένσε, πέρασε στα άκρα και στο 83' είχε ένα σουτ που έφυγε άουτ. Πήρε την πρώτη του γεύση από τη νέα του ομάδα.