ΑΕΚ-ΑΟΧ/Κισσαμικός 5-0: Ξεκούραστα στους «8»

Την νίκη με 5-0 πήρε η ΑΕΚ απέναντι στον ΑΟΧ Κισσαμικό και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. 

ΑΕΚ-ΑΟΧ/Κισσαμικός 5-0: Ξεκούραστα στους «8»

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στον Κισσαμικό. Μπήκε σοβαρά και δυνατά στο ματς και έβαλε από τις νωρίς τις βάσεις πρόκρισης. Προηγήθηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο (21’) και διπλασίασε τα τέρματά της με τον Κρίστιτσιτς (28’). Τόσο νωρίς λοιπόν η πρόκριση ξεκαθάρισε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η «Ένωση» έστειλε άλλες τρεις φορές την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου. Το 3-0 έγινε με πέναλτι του Μάνταλου (57’) που το κέρδισε ο Μπογέ από τον Ζιούλη και έπειτα ανέλαβε ο Λιβάγια (που είχε περάσει αλλαγή) Στο 78’ σούταρε δυνατά μετά από στρώσιμο του Μάνταλου σε κερδισμένο φάουλ έξω από την περιοχή και έκανε το 4-0 και στο 82’ πρόλαβε την έξοδο του αντίπαλου πορτιέρο, πλάσαρε, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά στο ριμπάουντ πήγε ο ίδιος πρώτος και με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Έτσι λοιπόν η ΑΕΚ χωρίς να αγχωθεί βρίσκεται στα προημιτελικά του Κυπέλλου και επιβεβαίωσε σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ότι η αγωνιστική της ανάκαμψη έχει συνέχεια. Βασίζεται στο νέο σύστημα (3-5-2) και στη χρησιμοποίηση στην ενδεκάδα συγκεκριμένων παικτών που βοηθάνε πολύ. Οι Γκάλο και Άλεφ είναι οι βασικότεροι εξ αυτών. Επίσης, κρατάμε ότι ήταν η πρώτη φορά που ο Κρίστιτσιτς φόρεσε φανέλα βασικού.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γκάλο, Άλεφ, Κρίστισιτς (70’ Μπότος), Μάνταλος, Μπακάκης, Μπογέ (74’ Κλωναρίδης), Πόνσε (58’ Λιβάγια).

Κισσαμικός (Αλέκος Βοσνιάδης): Παπαδόπουλος, Τόλι, Ζιούλης, Φαζός, Καραγεώργης, Γκίνι, Τεγούσης, Σάλιακας (72’ Κάσσος), Σιμόν, Χαλκιαδάκης (78’ Αρναρέλλης), Ρίσκι (63’ Καραγιάννης).