ΠΑΟΚ - Παναχαϊκή 5-0: Εμφανής η διαφορά δυναμικότητας...

Ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο τον επαναληπτικό με την αχαϊκή ομάδα, την οποία συνέτριψε στην Τούμπα με τον... ορεξάτο Ζαμπά να πετυχαίνει τα δύο από τα πέντε τέρματα των Θεσσαλονικέων.

ΠΑΟΚ - Παναχαϊκή 5-0: Εμφανής η διαφορά δυναμικότητας...

Το προβάδισμα πρόκρισης που είχε πάρει στο πρώτο ματς της Πάτρας η Παναχαϊκή έχοντας κερδίσει 2-1, εξανεμίστηκε μέσα σε μόλις ένα 5λεπτο στο παιχνίδι της Τούμπας το βράδυ της Τρίτης (22/1).

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε νωρίς-νωρίς σκορ που του έδινε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου, ωστόσο έδωσε μεγάλες διαστάσεις στην επικράτησή του σκοράροντας πέντε φορές και επιβεβαιώνοντας περίτρανα τόσο τη διαφορά δυναμικότητας, όσο και το... ατυχές του συστήματος διεξαγωγής του δεύτερου τη τάξει θεσμού.

Το τελικό 5-0 αντικατοπτρίζει επακριβώς την ιστορία του αγώνα, με τους Θεσσαλονικείς να επιτίθενται κατά κύματα και να σκοράρουν κατά ριπάς, τουλάχιστον μέχρι η καταρρακτώδης βροχή να υποχρεώσει άπαντες να κατεβάσουν στροφές στο... ρελαντί.

Για τους νικητές δύο τέρματα πέτυχε ο Λέο Ζαμπά (37’, 54’) και από ένα οι Μάτος (5’), Λημνιός (46’) και Μίσιτς (67’), ενώ στο 57’ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ του Ακπόμ με κεφαλιά.

Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Ευαγγέλου (Αθηνών) είδαν οι Μίσιτς, Παπατόλιος, Αργυρόπουλος και Μουστακόπουλος.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (67’ Λύρατζης), Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί (73’ Καρέλης), Λημνιός, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (57’ Μίσιτς), Ακπόμ.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Καπούταγλης, Σταμόπουος, Σωτηράκος, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος (60’ Μουστακόπουλος), Πλέγας, Ελευθεριάδης, Αργυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (75’ Μασούρας).