Τέτοιες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό τις αρπάζεις

Ο Ματίας Ναουέλ και ο Γιάννης Φετφατζίδης θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιήσει καλύτερα ενόψει της συνέχειας τη συμμετοχή τους στο ματς του Ολυμπιακού στην Ξάνθη.

Τέτοιες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό τις αρπάζεις

Δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος και ειδικά οι ίδιοι οι παίκτες ότι δεν έχουν πάρει παιχνίδια με τον Πέδρο Μαρτίνς στον φετινό Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Φετφατζίδης έχει αγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις σε 17 (!) αναμετρήσεις με 717 λεπτά συμμετοχής (μάλιστα ήταν βασικός στο ματς της χρονιάς με την Μίλαν), ενώ ο Ματίας Ναουέλ έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις σε 10 αγώνες, με 657 λεπτά (βασικός και αυτός με την Μίλαν, αλλά στο ματς της Ιταλίας).

Με τις απουσίες που υπήρχαν στο χτεσινό ματς της Ξάνθης, αλλά παρά το γεγονός ότι είχε την ευχέρεια άλλων επιλογών ο Πορτογάλος τεχνικός (π.χ. να έβαζε από την αρχή τον Μασούρα ή να περνούσε στα πλάγια τον Γκερέρο και να έπαιζε με σέντερ φορ τον Χασάν), υπήρξε ξανά εμπιστοσύνη στους δύο ακραίους επιθετικούς που κατά γενική ομολογία έχουν δείξει λιγότερα σε σχέση με τα αναμενόμενα, όταν ο Ολυμπιακός τους αποκτούσε το περασμένο καλοκαίρι.

Το παιχνίδι στην Ξάνθη ήταν ιδανικό για τους δύο εξτρέμ να κάνουν ένα παιχνίδι διαφοράς. Και να επιβεβαιώσουν ότι αποτελούν επιλογές πρώτης γραμμής ή τέλος πάντων ότι είναι πολύ ανταγωνιστικοί στη μάχη για το αρχικό σχήμα στις συγκεκριμένες θέσεις, στα πιο σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν. Ο Ναουέλ ήταν βελτιωμένος συγκριτικά με προηγούμενες εμφανίσεις του, έκανε κάποιες καλές ατομικές ενέργειες και συμμετείχε σε ομαδικές συνεργασίες, ενώ τακτικά δεν είχε προβλήματα βοηθώντας και στο ανασταλτικό παιχνίδι της ομάδας. Σε μία φάση πήγε να γίνει απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο αλλά τον έκοψε την τελευταία στιγμή ο Μπαξεβανίδης στην περιοχή, έπειτα από τη σέντρα του Τοροσίδη. Δεν έδειξε, όμως, για μία ακόμη φορά το κάτι παραπάνω.

Ο Φετφατζίδης είχε κάποιες καλές εναλλαγές με τον Φορτούνη στο ξεκίνημα, έκανε μία ατομική προσπάθεια από δεξιά αλλά η μπάλα την ώρα της σέντρας πήγε στο δεξί πόδι και δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Πολλές φορές πήγε προς τον άξονα για να απειλήσει από εκεί, ενώ τη φορά που βρέθηκε σε θέση βολής καθυστέρησε να εκτελέσει και κόπηκε. Δεν ήταν κάποια εμφάνιση που «έβγαζε μάτια», για να το πούμε κομψά.

Με την επιστροφή του Ποντένσε που είναι αναντικατάστατος, με την επάνοδο στη δράση του Χριστοδουλόπουλου και με την ένταξη στην ομάδα του Μασούρα, τα πράγματα δυσκολεύουν για τους δύο παίκτες. Ακόμη κι αν ισχύσει αυτό που είπε ο Μαρτίνς ότι δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή, άρα δεν θα αποκτηθεί κι άλλος εξτρέμ. Ας μην ξεχνάμε ότι σε κάποια ματς μπορεί να παίζει στην άκρη ο Γκερέρο, όταν θα μπει στην 11άδα ο Σολδάνο, συνεπώς η δυνατότητα για να παίζουν Ναουέλ και Φετφατζίδης μειώνεται ακόμη περισσότερο.

Ήταν, όντως, μια πολύ καλή ευκαιρία για τους δύο καλούς ποδοσφαιριστές την οποία δεν αξιοποίησαν όπως θα έπρεπε...