Με τον Ριβάλντο «κάρφωσε» τελευταία φορά την Ξάνθη ο Ολυμπιακός (vid)

Σε διπλά νοκ άουτ ματς ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη έχουν να συναντηθούν στο Κύπελλο 13 χρόνια.

Με τον Ριβάλντο «κάρφωσε» τελευταία φορά την Ξάνθη ο Ολυμπιακός (vid)

Μοιάζει περίεργο, αλλά εάν εξαιρεθεί ο τελικός του 2015 στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη δεν ανταμώνουν σε νοκ άουτ αναμετρήσεις στις διάφορες φάσεις του Κυπέλλου τα τελευταία χρόνια.

Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» με τον σύλλογο από την Θράκη για το Κύπελλο σε τέτοιου τύπου αναμετρήσεις ήταν το 2006. Για την προημιτελική φάση εκείνης της διοργάνωσης, την οποία είχαν κατακτήσει τελικά οι Πειραιώτες, με το θρίαμβο επί της ΑΕΚ στον τελικό της Κρήτης με 3-0.

Το πρώτο παιχνίδι, λοιπόν, Ολυμπιακού-Ξάνθης εκείνη τη χρονιά είχε γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να προηγείται χάρη σε γκολ του Ριβάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 20΄, αλλά την φιλοξενούμενη ομάδα να αντιδρά και να ισοφαρίζει στο 86΄με κεφαλιά του Σταύρου Λαμπριάκου, παίρνοντας πολλές ελπίδες για την πρόκριση αφού στη ρεβάνς χρειαζόταν να μη δεχτεί γκολ

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 9 Φεβρουαρίου 2006, οι γηπεδούχοι έκαναν καλά τη δουλειά τους μέχρι το 74΄ όταν ο διαιτητής – και μετέπειτα διοικητικό στέλεχός τους Γιώργος Κασναφέρης – σφύριξε φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού λίγο έξω από την περιοχή. Τα φάουλ του Ριβάλντο από τέτοιες θέσεις ήταν σαν… πέναλτι όπως όλοι θυμόμαστε, με τον Βραζιλιάνο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πιζανόφσκι και να χαρίζει στον Ολυμπιακό τη νίκη-πρόκριση. Προπονητής των Πειραιωτών ήταν ο Τροντ Σόλιντ, ενώ στην 11άδα της Ξάνθης που είχε τεχνικό τον Γιάννη Μαντζουράκη υπήρχαν ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Παρασκευάς Άντζας.

Δείτε το γκολ του Ριβάλντο και τις δηλώσεις του Σόλιντ