Το μάθημα του Ολυμπιακού με Ξάνθη, ο Πανόπουλος και το Κύπελλο

Στη Ξάνθη θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του ο Ολυμπιακός κόντρα στην τελευταία ομάδα που του έκοψε βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Το μάθημα του Ολυμπιακού με Ξάνθη, ο Πανόπουλος και το Κύπελλο

Το ότι το πρώτο παιχνίδι του νέου έτους θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του κυπέλλου Ελλάδας δεν σημαίνει πως δεν είναι και σημαντικό. Αντίθετα στον Ολυμπιακό έχουν στόχο και αυτό το τρόπαιο και θέλουν να περάσουν το εμπόδιο της Ξάνθης μίας ομάδας που τους έκοψε βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο δεν ξεχνούν όσα συνέβησαν στο ματς πρωταθλήματος στα Πηγάδια. Ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι και δυνατά έπαιξαν και την ανοχή της διαιτησίας είχαν και ο Ποντένσε αποβλήθηκε και γενικά ήταν μάθημα για όλους.

Η αναμέτρηση με τη Ξάνθη μόνο ασήμαντη δεν είναι, αφού έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου στο λιμάνι θέλουν αν είναι δυνατόν να εξασφαλίσουν την πρόκριση από το πρώτο ματς ή τουλάχιστον να κάνουν το σημαντικότερο βήμα. Θέλουν η ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» να είναι τυπικής διαδικασίας, αφού έχει οριστεί να διεξαχθεί ανάμεσα σε δύο εκτός έδρας ματς.

Ο Ολυμπιακός θα έχει το ματς στα Γιάννενα, θα παίζει εντός με τη Ξάνθη και στη συνέχεια θα πρέπει να πάει στην Τρίπολη. Επομένως θα ήταν ό,τι καλύτερο να τελειώσει η πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.

Οι «ερυθρόλευκοι» βέβαια έχουν καταλάβει πως η αναμέτρηση στα Πηγάδια δεν χωράει αστεία. Στην τελευταία προπόνηση της Ξάνθης βρέθηκε ο Πανόπουλος δείχνοντας πως αυτό το παιχνίδι το αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Το θέλουν και θα τα δώσουν όλα για να σταματήσουν τον Ολυμπιακό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει φροντίσει όλες αυτές τις ημέρες να επισημάνει στους ποδοσφαιριστές του τη σημασία της αναμέτρησης με τη Ξάνθη. Έχει δείξει βίντεο αρκετά παιχνίδια του συγκροτήματος της Θράκης και έχει σταθεί ακόμα και στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος. Ο κόουτς έχει αποδείξει πως η αναμέτρηση με τη Ξάνθη είναι σημαντική.