Τα κέρδη του Ολυμπιακού με τον Άρη Αβάτου

 

Οι γνωστοί Βρουσάι, Ανδρούτσος και ο... άγνωστος Ξενιτίδης. Τι κρατάει ο Μαρτίνς από την «περιπέτεια» στο...βοσκοτόπι της Ξάνθης.

Τα κέρδη του Ολυμπιακού με τον Άρη Αβάτου

Αρχικά, το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού από την ταλαιπωρία του αγώνα με τον Άρη Αβάτου για το Κύπελλο Ελλάδας ήταν ότι δεν...τραυματίστηκε κάποιος παίκτης του σε αυτόν τον άθλιο αγωνιστικό χώρο. Σε ένα γήπεδο που παλιά είχαν γίνει μεγάλες μάχες με την Ξάνθη για το πρωτάθλημα, αλλά τώρα είναι εντελώς παρατημένο. Απορία παραμένει γιατί το παιχνίδι αυτό δεν έγινε στα «Πηγάδια», ώστε να έχει τη δυνατότητα να πάει πιο πολύς κόσμος στο γήπεδο, να έχει καλύτερο περιβάλλον γενικά η αναμέτρηση ακόμη και στην τηλεοπτική της μετάδοση, αλλά το βασικότερο να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά των δύο ομάδων να παίξουν καλύτερη μπάλα.

Στο πρώτο ημίχρονο πάντως το θέαμα ήταν πολύ καλό και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες των δύο ομάδων για την προσπάθειά τους. Από πλευράς Ολυμπιακού ο Βρουσάι έκανε φανταστικό ματς, με ορισμένες ενέργειές του εκπληκτικές, πέραν από το γκολ που έβαλε με το άπιαστο σουτ στη γωνία. Καλός ήταν και ο Φελίπε Πάρντο, για τον οποίο ίσως θα έπρεπε να βρεθεί μια φόρμουλα να έχει βοηθήσει αυτό το διάστημα που η ομάδα είχε ξεμείνει από εξτρέμ. Έστω με τα γνωστά του λάθη, αλλά και με ικανότητα στη διείσδυση που παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Ο Ανδρούτσος είχε επίσης πολύ κέφι και οργάνωσε καλά το παιχνίδι, ενώ από τους μικρούς η καλύτερη παρουσία ήταν αυτή του Γιώργου Ξενιτίδη.

Ένα πολύ μοντέρνο χαφάκι, με τεχνικές αρετές, αλλά και με ικανότητα να κουμαντάρει την κυκλοφορία της μπάλας και να βοηθάει στην ανάπτυξη. Δυνατός στις διεκδικήσεις, ήρεμος στο παιχνίδι του, αλλά και με τσαμπουκά όταν χρειάστηκε. Κάποια εύκολα λάθη σε ορισμένες μεταβιβάσεις μπορούν να διορθωθούν εξίσου εύκολα. Πολύ τρέξιμο και προσαρμογή στο υψηλότερο επίπεδο από αυτό που έχει συνηθίζει να παίζει. Ο Ξενιτίδης είναι παίκτης που μπορεί να έχει σοβαρό μέλλον στον Ολυμπιακό, αν συνεχίσει να δουλεύει και θα έχει λογικά κι άλλες ευκαιρίες από τον Μαρτίνς στη συνέχεια.

Και τώρα Λάρισα, ένα ματς που πρέπει πάση θυσία να μην δημιουργήσει εμπόδια. Και να έρθει η νίκη για καλές γιορτές και ηρεμία στις κινήσεις της ομάδας ενόψει και της μεταγραφικής ενίσχυσης.