Κύπελλο: Τα παιχνίδια της μπάλας, ο απογοητευτικός Άρης και το άδειο Πανθεσσαλικό

Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος με γκολ του Βαγιαννίδη που μπήκε στο ματς λόγω της αποβολής του Κώτσιρα. Ο Άρης δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ενώ μόνο ντροπή προκαλούν οι άδειες εξέδρες στο Πανθεσσαλικό. 

Κύπελλο: Τα παιχνίδια της μπάλας, ο απογοητευτικός Άρης και το άδειο Πανθεσσαλικό

Όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου στο «Πανθεσσαλικό», οι περισσότεροι πίστεψαν ότι ο Άρης θα έχει τον πρώτο λόγο για τον πολυπόθητο τίτλο. Το ποδόσφαιρο όμως, που συνεχίζει να υφαίνει συνεχώς νέες ιστορίες έδωσε στον Βαγιαννίδη, τον παίκτη που μπήκε να καλύψει το κενό του αποβληθέντος Κώτσιρα, τον ρόλο εκείνου που θα λύτρωνε τους «πράσινους». Σε ένα άθλημα λοιπόν που τα αφηγήματα αλλάζουν ραγδαία, η… μοιραία στιγμή της αποβολής έφερε τελικά για τον Παναθηναϊκό την στιγμή της λύτρωσης.

Αφήνοντας τα… παιχνίδια της μπάλας στην άκρη ο τελικός στον Βόλο δεν θα πάρει βραβείο θεάματος. Κάθε άλλο. Οι δύο ομάδες δεν κατόρθωσαν να ανεβάσουν τον ρυθμό, να φτιάξουν ευκαιρίες και να τέρψουν με την απόδοσή τους.

Φυσικά σε έναν τελικό μπαίνει σε πρώτο πλάνο η σκοπιμότητα. Ούτε όμως ο Παναθηναϊκός, που είχε τη μπάλα στα πόδια, ούτε και ο Άρης, που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο αντίδρασης, έμοιαζαν να έχουν καθαρό μυαλό. Εξού και οι συνεχείς παρατηρήσεις της Στεφανί Φραπάρ, η οποία ήταν κοντά στις φάσεις και έβγαλε «άνετα» τον τελικό, αλλά και οι τρεις αποβολές.

Και αν το «τριφύλλι» δικαιολογείται για την έλλειψη έντασης και «φρέσκων» ιδεών ελέω και της φυγής του Τερίμ, ο Άρης δεν επιδέχεται επιεικούς κριτικής. Η ομάδα του Μάντζιου είχε τόσο καιρό να προετοιμάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι και το καλύτερο που είχε να επιδείξει ήταν να κάτσει πίσω από τη μπάλα και να περιμένει τη στιγμή του.

Για έναν οργανισμό όπως ο Άρης που άπαντες ζούσαν και ανέπνεαν για αυτό το τρόπαιο, η εικόνα των «κίτρινων» ήταν αποκαρδιωτική. Όταν δε η ομάδα του Κόντη έμεινε με παίκτη λιγότερο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης όχι μόνο δεν κατάφερε να μετουσιώσει την αριθμητική της υπεροχή σε γκολ αλλά με θολωμένο μυαλό είδε δύο ποδοσφαιριστές της να αποβάλλονται και… χάρισε στον Παναθηναϊκό το πλεονέκτημα αυτό.

Στο «στρατόπεδο» των νικητών, φυσικά και αυτό το τρόπαιο δίνει μια «γλυκιά» επίγευση σε μια «πικρή», όπως εξελίχθηκε, σεζόν όμως το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θα μείνουν εκτός Ευρώπης. Για τον Παναθηναϊκό θα ήταν τεράστιο πλήγμα να μην έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις την νέα σεζόν, ιδιαίτερα σε οικονομικό επίπεδο.

Τέλος, είναι ντροπή για τη χώρα που διεξάγει δύο ευρωπαϊκούς τελικούς φέτος και έχει μάλιστα ομάδα στον έναν εξ αυτών να διεξάγεται τελικός κυπέλλου κάτω από αυτές τις συνθήκες. Σε όλη την Ευρώπη είδαμε σήμερα τελικούς κυπέλλων με κόσμο από τις δύο ομάδες, σε πανηγυρικό κλίμα. Άπαντες θα πρέπει να τα βάλουν κάτω και να καταλήξουν στον τρόπο να διεξάγουν τουλάχιστον αυτό το ΕΝΑ παιχνίδι τη χρονιά με κόσμο και των δύο ομάδων.