Αντιπρόδερος ΕΠΟ: «Μπορεί να γίνει με 20.000 κόσμο στο Πανθεσσαλικό ο τελικός του Κυπέλλου»

Για τη δυνατότητα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος μίλησε ο Στέργιος Αντωνίου, που τόνισε την ανάγκη στήριξης από την Πολιτεία.

Αντιπρόδερος ΕΠΟ: «Μπορεί να γίνει με 20.000 κόσμο στο Πανθεσσαλικό ο τελικός του Κυπέλλου»

Στη Δίκη του OPEN βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, που μίλησε μεταξύ άλλων για τη δυνατότητα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο Πανθεσσαλικό στάδιο με 20.000 κόσμο, εφόσον η Πολιτεία στηρίξει αυτό το αίτημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις συλλήψεις στην υπόθεση Λυγγερίδη: «Σε ένα τόσο βαρύ γεγονός δεν μπορείς να πάρεις θέση και να μιλήσεις. Πρέπει η δικαιοσύνη να λειτουργεί άμεσα και να βγάζει αποτελέσματα, πρέπει να εξαλειφθούν γενικότερα τα φαινόμενα βίας. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Πρέπει να μπει μια τάξη όσον αφορά τους οργανωμένους οπαδούς. Πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της Πολιτείας και μεγαλύτερη συμμετοχή των παραγόντων των μεγάλων ομάδων, για να μπουν οι οργανωμένοι να μπουν στο περιθώριο. Οι παράγοντες μπορούν να στηρίξουν την Πολιτεία σε αυτό το εγχείρημα. Μέχρι τώρα υπήρχε μια προσπάθεια συγκάλυψης. Όταν κάποιοι άνθρωποι παρανομούν, πρέπει κάτι να γίνει».

Για τον αρχιδιαιτητή Φρόιντφελντ: «Το θέμα του αρχιδιαιτητή θα το αποφασίσει η νέα διοίκηση».

Για τα όσα ακούστηκαν για το Άρης-ΑΕΚ: «Τα θέματα που ακούγονται όπως αυτό για το Αρης-ΑΕΚ, είναι γιατί υπάρχουν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, αδιάφορες βαθμολογικές ομάδες. Προσπαθούμε να βάλουμε το goal line technology σε συνεργασία με το Υπουργείο και όλα γίνονται για να γίνει πιο αποτελεσματικό το VAR για να μην υπάρχουν παράπονα. Εγώ είμαι από αυτούς που θέλουμε Ελληνες διαιτητές με μια επιτροπή που αποτελείται από ξένους αρχιδιαιτητές. Όταν δεν εμπιστευόμαστε τους Ελληνες διαιτητές εμείς στο πρωτάθλημά μας, τότε πως να τους εμπιστευτεί η UEFA και η FIFA;»

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Δεν έχει έρθει καμία αίτηση στην ΕΠΟ για αναβολή του τελικού, πρέπει να στηριχθεί ο Ολυμπιακός που έφτασε στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Έχει αποκλειστεί από τον Καρυπίδη η αλλαγή του γηπέδου. Το Πανθεσσαλικό δεν είναι το πιο ασφαλές γήπεδο. Στην προκήρυξη μπήκε το γήπεδο του Βόλου για να ικανοποιηθεί το αίσθημα των φιλάθλων από τη Βόρεια Ελλάδα πως πηγαίνουν συνεχώς στην Αθήνα. Υπήρχε και το πρόβλημα του ΟΑΚΑ, ενώ στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κάποιο γήπεδο για να φιλοξενήσει τον τελικό. Δεν μπορούμε να αποποιηθούμε τις ευθύνες, αλλά και πέρυσι που είχαμε περισσότερα γήπεδα, καταλήξαμε να σκεφτούμε την Αλβανία. Αμα η Πολιτεία υποστηρίξει την απόφαση, μπορεί να γίνει στο Πανθεσσαλικό με 20.000 κόσμο».