Η μόνη λύση είναι να καταργήσουμε το Κύπελλο Ελλάδας

Ο τελικός του Κυπέλλου γι' ακόμα μία χρονιά αποδεικνύεται πως είναι «πονοκέφαλος» για την ΕΠΟ, τις ομάδες και την Πολιτεία. Ας το καταργήσουν να ησυχάσουν όλοι.

Η μόνη λύση είναι να καταργήσουμε το Κύπελλο Ελλάδας

Οδεύουμε ολοταχώς για τον τέταρτο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας τα τελευταία πέντε χρόνια που θα γίνει χωρίς την παρουσία οπαδών στις κερκίδες. Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι ελληνικό πως εδώ επιδιώκουμε να γίνονται τέτοια σημαντικά ματς, που θέλει να τα παρακολουθήσει ο κόσμος, μπροστά σε άδεια καθίσματα.

Το τρομερό της Ιστορίας είναι πως η ίδια η ΕΠΟ, οι ίδιες οι ομάδες δεν καίγονται να γίνει το ματς παρουσία κόσμου. Δεν το χωράει ο νους μας πως η ομοσπονδία φέρνει ως δικαιολογία πως το Πανθεσσαλικό και το ΟΑΚΑ δεν έχουν κάμερες και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νέου αθλητικού νόμου. Τα γήπεδα δηλαδή που είχε ορίσει πριν από το ξεκίνημα της σεζόν ότι είναι υποψήφια να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου δεν είναι έτοιμα.

Και αντί να το κρύψουν, να βρουν μία άλλη δικαιολογία επικαλούνται αυτό ως πρόφαση για να κάνουν το ματς με κλειστές πόρτες και μπροστά σε άδειες κερκίδες. Πλέον δεν μπορούμε να συγκριθούμε με τις ευρωπαϊκές χώρες. Ξεφύγαμε από αυτό, έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο και όσοι το διοικούν είναι πολύ κατώτεροι και από την τελευταία ευρωπαϊκή χώρα. Θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε σε ποια γωνιά του πλανήτη συμβαίνουν αυτά.

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας έχει γίνει πλέον ένα πρόβλημα για την ΕΠΟ που υποβαθμίζει το προϊόν της, για την Αστυνομία που δηλώνει ανίκανη να εγγυηθεί την ασφάλεια ενός αγώνα με περισσότερους από 5-6 χιλιάδες θεατές.

Η μόνη λύση για να μην λέμε τα ίδια κάθε χρόνο είναι να καταργήσουμε τον θεσμό. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για το Κύπελλο Ελλάδας. Αυτό το ματς είναι γιορτή, θα έπρεπε να γίνεται σε γεμάτο γήπεδο, οι ΠΑΕ να το επιδιώκουν, η ΕΠΟ το ίδιο και η Αστυνομία να αποδεικνύει ότι μπορεί να εφαρμόσει τους νόμους του κράτους. Κανείς δεν θέλει και κανείς δεν μπορεί, οπότε δεν έχει νόημα να γίνεται αυτός ο θεσμός που έχει εξελιχθεί σε πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα αθλήματα, διότι και σε αυτά απαγορεύουν την είσοδο των οπαδών.