Έτσι καταρρίπτει ο Ολυμπιακός τις κατηγορίες

Που στηρίχτηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι των «ερυθρόλευκων» και τι ζήτησαν σε περίπτωση πιθανής τιμωρίας. Καταθέτει υπομνήματα αύριο ο Ολυμπιακός, δεν βγαίνει σήμερα απόφαση.

Έτσι καταρρίπτει ο Ολυμπιακός τις κατηγορίες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ η εκδίκαση της υπόθεσης των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο ματς Κυπέλλου Παναχαϊκή-Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες απολογήθηκαν ενώπιος της Επιτροπής, ενώ ζήτησαν και πήραν προθεσμία μέχρι αύριο για να καταθέσουν υπομνήματα κάτι που έγινε δεκτό. Δεν αναμένεται να βγει σήμερα απόφαση. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ λειτουργεί διαφορετικά από αυτή της Super League, η οποία βγάζει και αυθημερόν αποφάσεις. Λογικά ούτε αύριο αναμένεται να υπάρχει απόφαση.

Αξίζει να δούμε που στηρίχτηκε ο Ολυμπιακός κατά την απολογία του και ποια ήταν η υπερασπιστική του γραμμή. Τους Πειραιώτες εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Ιωάννης Χατζησαββάογλου και Λίνα Σουλούκου, ενώ ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος ήταν διαπιστευμένος στο συγκεκριμένο ματς και βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο τραυματίας φίλαθλος

Πρώτα απ' όλα ο Ολυμπιακός ζήτησε να μην αναγνωστεί η έκθεση του παρατηρητή στην οποία γίνεται αναφορά σε τραυματία φίλαθλο. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των Πειραιωτών το συγκεκριμένο περιστατικό δεν το παρατήρησε ο παρατηρητής επομένως κακώς το αναφέρει στην έκθεση του. Επίσης ο κ. Χατησαββάογλου τόνισε: «Αυτός ο άνθρωπος είπε ότι πήγε στο αμάξι του να πάρει ντεμπον. 500 μέτρα από το γήπεδο. Είδε αίμα και επέστρεψε στο γήπεδο για να νιώσει ασφαλής. Αυτό που μας είπε όταν μας έψαξε και μετά από μέρες μας βρήκε. Είπε ότι τα έχει πει σε κατάθεση του στην αστυνομία όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μας είπε ότι όταν πήγε στο γήπεδο για τις πρώτες βοήθειες, είπα στον γιατρό τι έγινε, ότι είχα καταθέσει. Ο γιατρός γνώριζε τι είχε γίνει και βγήκε και έκανε άλλες δηλώσεις. Όταν τον ρωτάνε τον γιατρό που έγινε το επεισόδιο, μάσαγε τα λόγια του. Δεν έπρεπε να υπάρχει αυτή η αναφορά, είναι αόριστη και ημιτελής. Με βάση όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία αναφορά για επεισόδια που σχετίζονται με βιαιοπραγία κατά προσώπων», ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού που στάθηκε αρχικά στο θέμα με τον τραυματισμό φιλάθλου.

Η έκθεση της αστυνομίας

Στη συνέχεια επισήμανε πως η έκθεση της αστυνομίας μπορεί να ληφθεί υπόψη μόνο συμπληρωματικά σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΚΑΠ. Επιπλέον οι «ερυθρόλευκοι» τόνισαν πως «δεν έχει ξαναγίνει να υπάρχει έκθεση αστυνομίας με τέσσερα έγγραφα». Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού επέμεινε ότι αν δεν υπάρχει νύξη σε φύλλο αγώνα ή έκθεση παρατηρητή η έκθεση της αστυνομίας μπορεί να ληφθεί υπόψη μόνο συμπληρωματικά κάτι που το αναφέρει ο ΚΑΠ. Στη συνέχεια οι άνθρωπο του Ολυμπιακού επισήμαναν πως η ρίψη αντικειμένων δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες.

Ο ύμνος του Παναθηναϊκού

Στη συνέχεια η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού στάθηκε στο συμβάν με τον φίλαθλο του Παναθηναϊκού που βρέθηκε στην «ερυθρόλευκη» κερκίδα και χτύπησε το κινητό του με τον ύμνο των «πράσινων». «Δεν αρκεί ότι έπαιξε ο ύμνος του Παναθηναϊκού στο κινητό του. Εβριζε τους οπαδούς και άφησε το κινητό του να χτυπάει για να εκδιωχθεί. Έχουμε ένορκες βεβαιώσεις από μόνιμους κατοίκους Πάτρας, αστυνομικών εν ενεργεία που ήταν στο γήπεδο και άκουσαν τον ύμνο του Παναθηναϊκού», ανέφερε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού που χαρακτήρισε προβοκάτορα τον οπαδό του Παναθηναϊκού.

Τιμωρία στο Κύπελλο

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» δια στόματος της Λίνας Σουλούκου τόνισαν πως πρωτάθλημα ορίζεται και το Κύπελλο Ελλάδας. «Σύμφωνα με το άρθρο 3 του ΚΑΠ επαγγελματικά πρωταθλήματα ορίζονται κύπελλο Ελλάδας, Super League και B' Εθνική», ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε αν υπάρξει αφαίρεση βαθμών να γίνει από το Κύπελλο Ελλάδας. Στη συνέχεια κατάθεσε ως μάρτυρας ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς. Αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον οπαδό του Παναθηναϊκού και στην επίθεση της διμοιρίας των ΜΑΤ στους φίλους των Πειραιωτών. Μάλιστα τόνισε πως στη συγκεκριμένη κερκίδα υπήρχαν 80χρονοι φίλαθλοι και παιδιά και πως μέχρι εκείνο το σημείο το παιχνίδι ήταν γιορτή.

Έτσι ο Ολυμπιακός βασίστηκε στον τραυματία φίλαθλο που θεωρεί ότι δεν πρέπει να ληφθεί το συγκεκριμένο γεγονός, αφού δεν το παρατήρησε ο παρατηρητής. Ο άλλος άξονας που στηρίχτηκαν οι Πειραιώτες είναι πως όλα συνέβησαν εξαιτίας ενός «προβοκάτορα» όπως τον χαρακτήρισαν που ήταν στην κερκίδα. Επίσης τα ΜΑΤ εισέβαλλαν στην κερκίδα και χτύπησαν κόσμο, ενώ μέχρι εκείνο το σημείο το ματς ήταν γιορτή. Αύριο ο Ολυμπιακός θα καταθέσει υπομνήματα.