Το… παντελόνι του γκρουπιέρη!

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, που άξιζε να περάσει στον τελικό, αλλά στο τέλος οι λεπτομέρειες και η τύχη «αποφασίζουν» για τη μοίρα του νικητή

Το… παντελόνι του γκρουπιέρη!

Λένε πως τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν τα ΑΤΜ, οι τζογαδόροι έβαζαν μέσα από την κάλτσα τους ένα κατοστάρικο για να έχουν να επιστρέψουν σπίτι τους από το καζίνο σε περίπτωση που η τύχη δεν ήταν μαζί τους.

Ε, ο Φατίχ Τερίμ με τους παίκτες του δεν θα χρειάζονταν καν χρήματα μαζί τους! Αυτοί στην τελευταία ζαριά θα έπαιρναν και το… παντελόνι του γκρουπιέρη!

Διότι είχαν και την τύχη με το μέρος τους στον αγώνα ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου σε μια αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν εμφανώς καλύτερος, πιο οργανωμένος, με ενέργεια, σωστή τοποθέτηση στον αγωνιστικό χώρο και είχαν καταφέρει να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό κλεισμένο στην περιοχή του.

Είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο κέντρο με τους Μεϊτέ, Σβαμπ και με τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, έκαναν ο, τι ήθελαν την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Έκαναν και το 0-2 στην παράταση και είχαν στα χέρια τους την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Κι όμως οι «πράσινοι» που πάντως ποτέ δεν τα παράτησαν και παρά το κακό παιχνίδι τους, πάλευαν όπως-όπως να κρατηθούν ζωντανοί. Να επιβιώσουν.

Το γκολ του Λημνιού ένα μόλις λεπτό πριν λήξη η παράταση έβαλε… φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Τερίμ, που πλέον ήξεραν πως τα πάντα ήταν στα χέρια της τύχης και του Ντραγκόφσκι.

Εκεί όμως οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν τρεις φορές την ευκαιρία να… σκοτώσουν το παιχνίδι και να πάρουν την πρόκριση. Ευστοχούσαν και έβγαιναν θριαμβευτές. Οι Ντεσπόντοφ, Όττο και Οζντόεφ απέτυχαν και στο τελευταίο πέναλτι ο Σαμάτα γλίστρησε πριν σουτάρει με συνέπεια να αστοχήσει. Σοκ!

Στη Θεσσαλονίκη οι παλαιότεροι έχουν δει τη διαδικασία των πέναλτι στον αλησμόνητο παιχνίδι Μπάγερν – ΠΑΟΚ, τον Νοέμβριο του ’83, με το χαμένα πέναλτι του Γιάννη Δαμανάκη και του Κώστα Μαλιούφα και καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσει κανείς τη σκληρή πραγματικότητα. Πόσο βαθύ είναι το τραύμα.

Από την άλλη πλευρά όμως και ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έχει δείξει πως έχει γερό χαρακτήρα. «Ας τα έβαζαν τα πέναλτι» μπορούν πλέον να καυχηθούν και κανείς δεν μπορεί να τους πει ότι έχουν άδικο. Το ίδιο άλλωστε έκαναν και κόντρα στη Μαρσέιγ και κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το ποδόσφαιρο μπορεί να μην αντάμειψε τον καλύτερο στη Λεωφόρο, αλλά για να γίνει κάποιος πρώτος πρέπει να κερδίσει τους καλύτερους και αυτό ο ΠΑΟΚ δεν το έκανε.

Αν θα το κάνει ο Παναθηναϊκός, η απάντηση θα δοθεί στις 18 Μαΐου…