Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να πηγαίνει μέχρι τέλους σε κάθε διοργάνωση»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε για τη μάχη που θα δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο Κύπελλο Ελλάδας, παραμονή του αγώνα με το Περιστέρι.

Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να πηγαίνει μέχρι τέλους σε κάθε διοργάνωση»

Στο Ηράκλειο Κρήτης βρίσκεται ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε για την προσπάθεια που θα καταβάλουν οι Πειραιώτες στη διοργάνωση, ενόψει και του αυριανού αγώνα με αντίπαλο το Περιστέρι (16/2, 18:00, COSMOTE SPORT 5) στα προημιτελικά του θεσμού.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μία πρόκληση για εμάς, όπως πάντα είναι κάθε διοργάνωση για τον Ολυμπιακό όπου συμμετέχει πρέπει να πάει μέχρι τέλους, πρέπει να κερδίσει αν είναι δυνατόν, αλλά δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να πούμε, έχει σχέση με το μομέντουμ που είναι οι ομάδες μέσα στη χρονιά. Εμείς προερχόμενοι από επιστροφές τραυματιών και γενικά το τελευταίο διάστημα είμαστε πιο μαζεμένοι. Πιστεύουμε ότι είμαστε σε ένα καλό μομέντουμ μέσα στη χρονιά, πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε τον οποιονδήποτε».

Για το Κύπελλο Ελλάδας: «Δεν έχουμε την διάθεση να υποτιμήσουμε κανένα τρόπαιο. Ο Ολυμπιακός πάντα παίζει για να διεκδικεί όσα περισσότερα μπορεί. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κατακτήσει όλους τους τίτλους που έχουμε συμμετάσχει. Είναι ένα πολύ τιμητικό γεγονός για εμάς. Θα θέλαμε να το επαναλάβουμε εδώ, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο. Περιλαμβάνει τρία παιχνίδια. Θα ήθελα να πω ότι το συγκεκριμένο φορμάτ είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Για όλες τις ομάδες που θα παίξουν τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν συμβαίνει ούτε στην Ισπανία, ούτε στην Ιταλία, ούτε στην Τουρκία να παίξεις Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, δεν είναι καθόλου εύκολο και δημιουργεί μία κατάσταση για τις ομάδες, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, για όλους εμάς που θα το κάνουμε»

Για το Περιστέρι: «Το Περιστέρι είναι και αυτό σε καλή κατάσταση, νομίζω έχει αποδειχθεί από τις συνεχόμενες νίκες που κάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα και τις εμφανίσεις στο ευρωπαϊκό. Μία ομάδα που παίζει σκληρά, παίζει με physicality, έχει αρχές στο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή αν δεν κάνω λάθος είναι τρίτη στην βαθμολογία, οπότε με βάση αυτό είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Νομίζω δεν θα έχουμε εύκολο έργο, πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σκεφτούμε τι θα γίνει μετά από αυτό. Για εμάς ο ορίζοντας είναι το αυριανό παιχνίδι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό»

Για τους διεθνείς που θα απουσιάσουν την επόμενη εβδομάδα: «Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το καλοκαίρι και ό,τι αυτό επακολούθησε, εννοώ τραυματιμοί παικτών, ντεφορμαρίσματα, στην Ευρωλίγκα έχει οδηγήσει σε απολύσεις αν δεν κάνω λάθος 6-7 προπονητών. Δε λέω ότι έφταιγε μόνο αυτό, αλλά έφταιγε σίγουρα και αυτό. Αν το αναλύσουμε μπορώ να σας το πω και με στοιχεία.

Θέλω να πω λοιπόν, ότι εμείς οι προπονητές της Ευρωλίγκας που συχνά είμαστε θύματα άλλων πραγμάτων που δεν περνάνε από το χέρι μας, που φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αλλά θα ήθελα να το τονίσω αυτό. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η δική μας ανάλυση είναι ότι πάρα πολλοί παίκτες που έχουν συμμετάσχει στο Παγκόσμιο και έχουν κάνει πολλά παιχνίδια διανύουν περίοδο ντεφορμαρίσματος συνεχόμενα.

Παίζει ρόλο λοιπόν. Ούτως ή άλλως εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε 3-4 μέρες ρεπό μόλις τελειώσουμε γιατί οι επόμενες υποχρεώσεις εμάς είναι την επόμενη Παρασκευή, οπότε το παίρνουμε λίγο σαν ξεκούραση μέσα στην ήδη πολύ πιεστική χρονιά».