Κύπελλο: Ο ΠΑΟ εμπόδιο στον τελικό της Θεσσαλονίκης, εκτός εάν...

Ο Παναθηναϊκός πήρε πρόκριση-θρίλερ με τον Ατρόμητο και έσωσε ένα στόχο. Ο Παναιτωλικός έγραψε ήδη ιστορία. Πολλοί βλέπουν τελικό Θεσσαλονίκης, αλλά όλα φυσικά είναι πιθανά. 

Κύπελλο: Ο ΠΑΟ εμπόδιο στον τελικό της Θεσσαλονίκης, εκτός εάν...

Φιλι(π) ζωής από τον Μλαντένοβιτς για τον Παναθηναϊκό, καθώς εάν έμενε εκτός δεύτερου στόχου μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, η ήδη έντονη κριτική για τον Φατίχ Τερίμ (όχι για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό φυσικά, αλλά για τη διαχείριση του τελευταίου διαστήματος) θα ξέφευγε επικίνδυνα.

Εν τέλει ο Μλαντένοβιτς έδωσε τη λύση που άξιζε ο Παναθηναϊκός με τη γενικότερη παρουσία του, κυνηγώντας την ανατροπή από την αρχή και έχοντας στο τέλος και την τύχη με το μέρος του. Αυτή που δεν είχε πριν από λίγες μέρες στην Τούμπα ο αριστερός μπακ των «πράσινων», απέναντι στον Κοτάρσκι.

Ο Ατρόμητος που είχε κάνει έξοχο επιθετικό ματς στη Λεωφόρο επιχείρησε να το πάει αλλιώς στη ρεβάνς. Δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο Σάσα Ίλιτς για το πλάνο, έστω κι αν ο Παναθηναϊκός πράγματι θα μπορούσε να είχε καθαρίσει πιο νωρίς την πρόκριση. Από τη στιγμή που οι αντεπιθέσεις των γηπεδούχων ελάχιστα απέδιδαν αυτή τη φορά. Κι όχι βέβαια επειδή αδικήθηκε από τη διαιτησία, με την εκτός τόπου και χρόνου ανακοίνωση προς το τέλος του αγώνα και πριν από το δεύτερο γκολ.

Συνεπώς πάμε για τα δύο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ που είχε προκριθεί φυσικά από το πρώτο ματς και τη ρεβάνς έκανε δοκιμές, rotation και είχε πάλι γκολ από τον Τζίμα, αλλά και ξανά ευρύτατο σκορ με το 5-0 στο φινάλε απέναντι στις Σέρρες.

Και για τις αναμετρήσεις του Άρη με τον Παναιτωλικό, ο οποίος έγραψε ιστορία περνώντας για πρώτη φορά στους «4». Η αποτελεσματικότητά του, αλλά και το καλό επιθετικό παιχνίδι του με τον Πετράκη στον πάγκο, άφησαν τον ΟΦΗ εκτός διεκδίκησης της ανατροπής. Παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, η ομάδα της Κρήτης έχει πολλά ακόμη να αλλάξει και να βελτιώσει έπειτα από αυτό το πολύ μεγάλο διάστημα αποχής από τις επιτυχίες. Είτε με τον προηγούμενο προπονητή της είτε με τον τωρινό.

Πολλοί βλέπουν τελικό Θεσσαλονίκης (και ωραίες ιστορίες πάλι στην ΕΠΟ για την έδρα), αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Ο Παναθηναϊκός έχει φυσικά σοβαρές πιθανότητες να αντιτάξει τις δικές του αρετές απέναντι στην ποιότητα του ΠΑΟΚ (που με τις αλλαγές στις ημερομηνίες θα έχει ανάμεσα και το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό). Ενώ ο Άρης μπορεί να είναι το φαβορί απέναντι στον Παναιτωλικό, αλλά εάν δεν προσέξει και στα δύο παιχνίδια (κι ας είχε νικήσει πρόσφατα 4-0 στο Αγρίνιο για το πρωτάθλημα) θα χάσει τη δική του ιστορική ευκαιρία επιστροφής σε έναν τελικό Κυπέλλου.