Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-2: «Κρέμασμα» πρόκρισης! (highlights)

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στο Περιστέρι νικώντας στη ρεβάνς τον Ατρόμητο με 2-0, με γκολ του Μλαντένοβιτς στις καθυστερήσεις. Είχε ανοίξει το σκορ ο Ρούμπεν στο 35'. Στους «4» θα παίξει με τον ΠΑΟΚ.

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-2: «Κρέμασμα» πρόκρισης! (highlights)

Χρυσός σκόρερ για τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στις καθυστερήσεις ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Με αυτό το γκολ η ομάδα του νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο, ανέτρεψε το 1-2 του πρώτου αγώνα και έδωσε στον Παναθηναϊκό την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου περιμένει ο ΠΑΟΚ εφόσον λογικά αποκλείσει τον Πανσερραϊκό. Το πρώτο γκολ (και της καριέρας του στον ΠΑΟ) είχε πετύχει ο Πέρεθ στο πρώτο μέρος.

Ο Παναθηναϊκός είχε την επιστροφή Παλάσιος και πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών με Ιωαννίδη και Σπόραρ πάλι εκτός, αλλά και τον Βαγιαννίδη να προστίθεται στους υπόλοιπους. Ο Φατίχ Τερίμ άφησε εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης του Αϊτόρ, Μαντσίνι και Αράο. Επτά απουσίες και για τον Σάσα Ίλιτς που επέλεξε σχήμα με τρεις στόπερ και τους Κιβρακίδη, Αθανασίου στις πλευρές.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο από νωρίς, είχε ευκαιρία στο 5' με άστοχη κεφαλιά του Ρούμπεν κι ένα σουτ του Μπακασέτα στο 20' επίσης άουτ, αλλά ο Ατρόμητος είχε πειθαρχία και ψυχραιμία αμυντικά. Ενώ έκανε και την πρώτη πραγματικά πολύ καλή φάση στο ματς, με ευκαιρία του Αντζιέλσκι στο 28'.

Στο 35' ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ με σουτ του Ρούμπεν μέσα από την περιοχή και την μπάλα στη γωνία του Τσιντώτα που είχε πολλά σώματα μπροστά του. Η φάση ξεκίνησε από κόρνερ του Μπακασέτα, γύρισμα του Κώτσιρα και κεφαλιά πάσα του Γερεμέγεφ. Ευκαιρία είχε στο 38' ο Μπακασέτας που έκανε πολύ καλό ματς. Από δικό του κόρνερ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ακαϊντίν αστόχησε ελάχιστα στην κεφαλιά.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπακασέτα στο 57' να χάνει μεγάλη ευκαιρία μετά από γύρισμα του Μλαντένοβιτς. Κι άλλη μία στο 60', με τον Τσέριν να στέλνει την μπάλα πάνω στον Τσιντώτα μετά την πάσα με το τακουνάκι του Γερεμέγεφ. Στο 62' ο Γερεμέγεφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο πλασέ, αλλά ήταν οφσάιντ όπως φάνηκε στο τσεκάρισμα μετά την πάσα του Μπερνάρ. Στο 69' ο Τσιντώτας ανέτρεψε τον Παλάσιος αλλά ήταν οφσάιντ ο παίκτης του Παναθηναϊκού στην μπαλιά του Μπακασέτα που τραυματίστηκε στη φάση, αλλά μετά από λίγο συνέχισε. Στο 73' ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου απέκρουσε το σουτ του Γερεμέγεφ με τον Παναθηναϊκό να πιέζει για το δεύτερο γκολ. Στο 76' πάλι ο Μπακασέτας βρέθηκε στην περιοχή, αλλά σούταρε ψηλά με τον Ατρόμητο να προσπαθεί για να κρατήσει το αποτέλεσμα για την παράταση, αλλά και να είναι λίγο πιο επιθετικός μετά την είσοδο του Ρομπάιγ. Για να έρθει στο 90'+5' το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού με κεφαλιά του Φίλιπ Μλαντένοβιτς μετά την ασίστ του Μπερνάρ που «κρέμασε» τον Τσιντώτα και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.

Μικρογραφία

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός

Γήπεδο: Περιστερίου

Σκόρερ: 35' Ρούμπεν Πέρεθ 0-1, 90'+5' Μλαντένοβιτς 0-2

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Κίτρινες: 75' Κιβρακίδης, 77' Βαλένσια, 84' Τσακμάκης

Συνθέσεις

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Κιβρακίδης (86' Πομόνης), Κούντε (90΄λ.τ. Φριτζόνσον), Έντερ (86' Έρλινγκμαρκ), Αθανασίου, Βαλένσια, Βρακάς (67' Ρομπάιγ), Αντζιέλσκι

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Μπακασέτας (98' Βιλένα), Παλάσιος (96' Γέντβαι), Γερεμέγεφ (90' Τζούρισιτς)