Παναιτωλικός - ΟΦΗ 3-1: Με δεύτερη νίκη στα ημιτελικά πρώτη φορά στα χρονικά οι Αγρινιώτες!

Ο Παναιτωλικός νίκησε και στον επαναληπτικό του Αγρινίου τον ΟΦΗ, με 3-1 αυτή τη φορά και προκρίθηκε, πανηγυρικά για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Kυπέλλου. Aντίπαλος του ο Άρης για μια θέση στον τελικό.

Παναιτωλικός - ΟΦΗ 3-1: Με δεύτερη νίκη στα ημιτελικά πρώτη φορά στα χρονικά οι Αγρινιώτες!

Με ...προίκα τη νίκη 2-1 στο Ηράκλειο πριν 8 μέρες ο Παναιτωλικός έγραψε ιστορία με την παρθενική του πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας αφού νίκησε με 3-1, τον ΟΦΗ και στο Αγρίνιο και πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση!

Τα «καναρίνια» έτσι ...πέταξαν στην 4αδα όπου θ' αντιμετωπίσουν τον Άρη (που απέκλεισε τη Νίκη Βόλου) για μια θέση στον τελικό του δεύτερου τη τάξει εγχώριο θεσμού!

Oι φιλοξενούμενοι, με τριάδα στην άμυνα και ρόμβο στον κέντρο, από τον Πέπε Μελ, μπήκαν φουριόζοι, αλλά ο Μάλης επενέβη σωτήρια σε σουτ των Τοράλ και Μπάκιτς.

Μετά το 20λεπτο η ομάδα του Πετράκη (με τριάδα στην άμυνα, και σχηματισμό 3-5-2) κι όχι μόνο απείλησε, με τον Ντίας, αλλά στο ημίωρο είχε δοκάρι με τον ίδιο παίκτη έπειτα από επέμβαση του Μπάουμαν σε κοντινό πλασέ του.

Δουλειά όμως είχε κι ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού Στεργιάκης αποκρούοντας σωτήρια κεφαλιά του Nέιρα (23') αλλά και φάουλ - βολίδα του Λουίζ Φελίπε (33').

Το γκολ πέτυχαν τα «καναρίνια» φτάνοντας το, συνολικό, σκορ στο 3-1 στο 38' μετά από συνεργασία Toρεχόν και Πέδρο. Eκείνος με... τακουνάκι έδωσε στον Nτίας που έστρωσε στον Ντουάρτε ο οποίος βρήκε το χρόνο και χώρο να εκτελέσει διαγώνια, συρτά (κάτω από τα πόδια του Γκλάζερ) ανοίγοντας το σκορ!

Oι Κρητικοί, που εξακολουθούσαν να ψάχνουν δύο γκολ (αλλά πλέον για να στείλουν το ματς στην παράταση...), δέχθηκαν και δεύτερο από δημιουργία του νεοεισελθόντα Λιάβα και την προβολή του Ντουάρτε, που μετατράπηκε σε ...ασίστ για τον Χατζηθεοδωρίδη.

Mε το συνολικό σκορ στο 4-1 ο Μελ έδωσε ντεμπούτο στον νεαποκτηθέντα, Βέλγο, επιθετικό, Ισέκα που το συνδύασε ανοίγοντας λογαριασμό... σκοραρίσματος με ξεπέταγμα μετά την κάθετη του Μπάκιτς (72')

Ωστόσο οι Ηρακλείωτες χρειάζονταν άλλα δύο γκολ για την παράταση και παρά την προσπάθεια όχι μόνο δεν τα κατάφεραν αλλά στο 90+3' δέχθηκαν, στην κόντρα, στο 3ο γκολ από τον Πέρες

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναιτωλικός – ΟΦΗ 3-1

Γήπεδο: Παναιτωλικού (Αγρίνιο)

Σκόρερς: 38’ Ντουάρτε, 59' Xατζηθεοδωρίδης, 90+3΄Πέρες - 72' Iσέκα.

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)

Κίτρινες κάρτες: Μάλης (50'), Μλάντεν (87') - Λουίζ Φελίπε (18'), Nέιρα (55'), Πέρες (89')

Κόκκινες κάρτες: -

Παναιτωλικός (Πετράκης): Στεργιάκης - Μαλής, Οικονόμου, Μλάντεν - Μαυρίας, Τορεχόν (70’ Μπρούνο Ντουάρτε), Χατζηθεοδωρίδης (70’ Μπακάκης), Τσιγγάρας, Φρεντ Ντουάρτε -Ντίας (57’ Λιάβας), Πέδρο


OΦΗ (Μελ): Στεργιάκης - Μαλής, Οικονόμου, Μλάντεν - Μαυρίας, Τορεχόν (70’ Μπρούνο Ντουάρτε), Χατζηθεοδωρίδης (70’ Μπακάκης), Τσιγγάρας (86’ Πέρες), Φρεντ Ντουάρτε (85’ Σενγκέλια) -Ντίας (57’ Λιάβας), Πέδρο