Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-2: Ηρωική νίκη για τους Περιστεριώτες, πρώτη ήττα Τερίμ

Ο Ατρόμητος νίκησε με ανατροπή στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό 2-1 και έχει πλέον μεγάλες ελπίδες πρόκρισης στους «4» του Κυπέλλου. Τρομερός Τσιντώτας απέκρουσε πέναλτι του Ιωαννίδη, τρία δοκάρια ο ΠΑΟ

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-2: Ηρωική νίκη για τους Περιστεριώτες, πρώτη ήττα Τερίμ

Ο Ατρόμητος πήρε πολύ μεγάλη νίκη με ανατροπή στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού με 2-1 και απέκτησε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η ρεβάνς θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (31/1) στο Περιστέρι.

Οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν το προβάδισμα του Παναθηναϊκού (με τον Αϊτόρ) στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ από Αντζιέλσκι, Γιουμπιτάνα και άντεξαν στην επανάληψη. Ο Παναθηναίκός είχε χαμένο πέναλτι με τον Τσιντώτα και τα δοκάρια να σταματούν σε περιπετειώδη φάση τον Ιωαννίδη. Καλό αλλά με ήττα το ντεμπούτο του Μπακασέτα, πρώτη ήττα για τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός με Μπακασέτα, Ούγκο, Ακαϊντίν και Ντραγκόφσκι στην ενδεκάδα από τα νέα πρόσωπα, είχε σέντερ φορ κατά συνθήκη τον Τζούρισιτς. Ενώ με επτά αλλαγές σε σχέση με τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ παρέταξε τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς.

Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν πολύ ορεξάτος και στο 10' είχε δυνατό δεξί σουτ στο κάθετο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα άρχισε τη φάση για το 1-0. Πάσα στον Τζούρισιτς και μετά το κόψιμο του Ασεβέδο, ο Αϊτόρ από κοντά πλάσαρε ψύχραιμα τον Τσιντώτα.

Ο Ατρόμητος ξεπέρασε το σοκ από το γρήγορο γκολ και την ένταση του ΠΑΟ, με συνέπεια να βγει στην επίθεση και να ισοφαρίσει στο 25'. Ο Γιουμπιτάνα πέρασε ωραία στον Έρλινγκμαρκ, αυτός μόνος του νικήθηκε στο πλασέ από τον Ντραγκόφσκι αλλά ο Κάρολ Αντζιέλσκι από κοντά σκόραρε εύκολα. Κι όπως φάνηκε στον έλεγχο, δεν υπήρχε οφσάιντ.

Στο 32' ο Ντραγκόφσκι έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Γιουμπιτάνα και ένα λεπτό αργότερα ο Μαντσίνι αστόχησε από κοντά στο άδειο τέρμα από το γύρισμα του Αϊτόρ. Για να έρθει το 1-2 στο 42' από εξαιρετική αντεπίθεση του Ατρόμητου με Αντζιέλσκι στον Ρομπάιγ, την ασίστ στον Γιουμπιτάνα και το ψύχραιμο πλασέ του τελευταίου στην κίνηση! Ο απόλυτος αιφνιδιασμός για τον Παναθηναϊκό που ξεκίνησε για περίπατο και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πάλι δυνατά στο β' μέρος και πήρε μαζεμένα κόρνερ, ενώ στο 54' το σουτ του Βιλένα μπλόκαρε ο Τσιντώτας. Από κόρνερ του Μαντσίνι στο 58, ο Ακαϊντίν αστόχησε στην κεφαλιά, ενώ στο 61' ο Αϊτόρ είχε μεγάλη ευκαιρία αστοχώντας από κοντά στην πάσα του Μπακασέτα. Ο Τερίμ έβαλε Βαγιαννίδη και Μπερνάρ κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του ώστε να βρει την ισοφάριση.

Μεγάλη ευκαιρία είχε ο Βαλένσια για τρίτο γκολ του Ατρόμητου στο 67' λίγο μετά την είσοδό του στο ματς, πλασάροντας άστοχα από τα πλάγια της περιοχής. Στο 69' η κεφαλιά του Τζούρισιτς πήγε πάνω στον Τσιντώτα, ενώ λίγο αργότερα ήταν άστοχη αυτή του Μπερνάρ. Και στο 76' είχε ευκαιρία ο Μλαντένοβιτς, όπως τη δική του ο Αϊτόρ στο 79' με τον ΠΑΟ να εντείνει την πίεση.

Στο 87' εκτός φάσης με την μπάλα μακριά ο Ασεβέδο έκανε κίνηση με το χέρι στον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή και μετά την εξέταση από τον Διαμαντόπουλο δόθηκε πέναλτι. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση α λα Πανένκα, ο Τσιντώτας έδιωξε δύσκολα, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά από τη μικρή περιοχή πάλι ο Τσιντώτας πρόλαβε το σουτ του Ιωαννίδη και η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι! Από τις φάσεις της χρονιάς.

Στο υπόλοιπο του αγώνα τη μεγάλη ευκαιρία είχε ο Ατρόμητος με τον Βέργο στο 97' αλλά ο Ντραγκόφσκι κράτησε την ομάδα του.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-2

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Σκόρερ: 11' Αϊτόρ 1-0, 25' Αντζιέλσκι 1-1, 42' Γιουμπιτάνα 1-2

Διαιτητής: Αριστείδης Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: 93' Πέρεθ - 49' Γιουμπιτάνα, 81' Πομόνης, 82' Έρλινγκμαρκ, 87' Ασεβέδο, 92' Αθανασίου

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (60' Βαγιαννίδης), Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Αράο (71' Πέρεθ), Βιλένα (60' Μπερνάρ), Μπακασέτας (71'Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Μαντσίνι (90' Ζέκα), Τζούρισιτς

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (65' λ.τ. Ντε Μποκ), Αθανασίου, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (65' λ.τ. Κούεν), Ρομπάιγ (76' Πομόνης), Βρακάς (65' Βαλένσια), Αντζιέλσκι (90'+4' Βέργος)