ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-2: Δίκαιο προβάδισμα για την πρόκριση (highlights)

Ο Πανιατωλικός νίκησε στην Κρήτη τον ΟΦΗ με 2-1 με γκολ του Καρέλη στις καθυστερήσεις και έχει τον πρώτο λόγο πλέον για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου. Η ρεβάνς στις 31/1 στο Αγρίνιο. 

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-2: Δίκαιο προβάδισμα για την πρόκριση (highlights)

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στην Κρήτη και νίκησε δίκαια τον ΟΦΗ με 2-1 χάρη σε γκολ του Νίκου Καρέλη στις καθυστερήσεις και έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά ενόψει της ρεβάνς (31/1) στο Αγρίνιο. Οι Κρητικοί δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν την προ ημερών νίκη τους για το πρωτάθλημα, ενώ ο Παναιτωλικός έπαιξε πολύ καλά και δικαιώθηκε στο φινάλε. Υπενθυμίζεται ότι αντίπαλος στα ημιτελικά για το νικητή θα είναι λογικά ο Άρης εάν επικρατήσει ως φαβορί της Νίκης Βόλου.

Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ! Στο 19' από πάσα του Μπουζούκη στον Ντουάρτε, ο παίκτης των φιλοξενούμενων βγήκε στο χώρο και έδωσε την ασίστ στον Ζοάο Πέδρο που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και είχε ανεπιτυχείς προσπάθειες με Μπάκιτς και Βούρο. Καλή στιγμή είχε πάντως ο Παναιτωλικός στο 34', αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε το σουτ του Ζοάο Πέδρο. Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους ο Μπουζούκης τραυματίστηκε και αποχώρησε από το γήπεδο με τον Πέρες στη θέση του.

Με τρεις αλλαγές άρχισε το β' μέρος ο ΟΦΗ και βρήκε την ισοφάριση μόλις στο 47'. Από γύρισμα του Θοράρινσον και ωραίο τελείωμα από τον Μάρκο Μπάκιτς που προλαβε τον Μαλή και νίκησε τον Στεργιάκη. Στο 52' ο Σωτηρίου απέκρουσε δύσκολα στη γωνία του την εκτέλεση φάουλ του Ντίας που είχε καλό άστοχο σουτ στο 61'. Λίγο νωρίτερα ο Παναιτωλικός έχασε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί ξανά, αλλά ο Πέδρο δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το σοβαρό λάθος του Σωτηρίου που του έδωσε δώρο την μπάλα. Ο Παναιτωλικός ήταν πιο επικίνδυνος και απείλησε στο 74' με φάουλ του Σενγκέλια και στο 75' με τον Μπακάκη, ενώ ο ΟΦΗ δυσκολευόταν και πάλι στην ανάπτυξη. Στο 87' ο Στεργιάκης έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Μπάκιτς, αλλά είχε σφυριχτεί νωρίτερα επιθετικό φάουλ στον Μαυρία. Για να έρθει στην τελευταία φάση η αντεπίθεση του ΟΦΗ με τον Ντουάρτε και το έξοχο γκολ του Νίκου Καρέλη, αφού απέφυγε τον Μπρεσάν και πλάσαρε τον Σωτηρίου. Οι γηπεδούχοι είχαν εκφράσει νωρίτερα παράπονα για παράβαση στην περιοχή του Παναιτωλικού.

Μικρογραφία

ΟΦΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-2

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Σκόρερ: 19' Πέδρο 0-1, 47' Μπάκιτς 1-1, 90'+4' Καρέλης 1-2

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος

Κίτρινες: 86' Τοράλ

Συνθέσεις

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Βούρος (58' Λάρσον), Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγέγκος, Αποστολάκης, Μπάκιτς, Μοσκέρα (72' Μπάκου), Ντίκο (46΄Φελίπε)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης, Λιάβας, Μαλής, Στάγιτς, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε, Τσιγγάρας (69' Μπακάκης), Μπουζούκης (41' λ.τ. Πέρες), Χατζηθεοδωρίδης (69' Τορεχόν), Ντίας (70' Σενγκέλια), Πέδρο (77' Καρέλης)