Bερστράτε: «Αν πάρει ο Άρης το Κύπελλο, θα χορεύω μια εβδομάδα!»

Για την πρόκριση του Άρη στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και για τους στόχους της σεζόν, μίλησε ο εκτελεστής του νικητήριο πέναλτι της διαδικασίας με την ΑΕΚ Μπίργκερ Βερστράτε. Ο οποίος δεν έχει χάσει κανένα από τα 22 που έχει εκτελέσει στην καριέρα του!

Bερστράτε: «Αν πάρει ο Άρης το Κύπελλο, θα χορεύω μια εβδομάδα!»

Ο Άρης πήρε την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην ΑΕΚ και βρίσκεται στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα συναντήσει τη Νίκη Βόλου

Ο δεύτερος μεγάλος πρωταγωνιστής στη «ρώσικη ρουλέτα», μετά τον Κούεστα (των δύο αποκρούσεων) ο Μπίργκερ Βερστράτε που εκτέλεσε το νικητήριο μίλησε στο «All About Aris» επί παντός του επιστητού.

Για τις σκέψεις που έχει πριν την εκτέλεση του πέναλτι: «Είναι αρκετά παράξενο. Από το κέντρο ως τη γραμμή του πέναλτι, είναι αρκετά μακρύς ο δρόμος. Πριν εκτελέσω το πέναλτι, ήξερα που θα εκτελέσω, με πόση δύναμη, πόσο ψηλά ή χαμηλά. Την προηγούμενη ημέρα, εκτέλεσα τρία πέναλτι και ήταν και τα τρία εύστοχα. Είχα αυτοπεποίθηση ότι θα σκοράρω. Δεν θυμάμαι καν που κατέλεξε η εκτέλεση. Θυμάμαι μόνο την διαδρομή ως την εκτέλεση. Ήξερα πόσο σημαντικό είναι να προκριθούμε και να αποκλείσουμε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, στον δρόμο προς τους 8 του Κυπέλλου».

Για το αν θα προτιμούσε να πανηγυρίσει τέτοια νίκη μπροστά στον κόσμο του Άρη και όχι σε άδειο γήπεδο: «Τα άδεια γήπεδα εδώ μου θυμίζουν τις εποχές του κορωνοϊού. Φώναζες και άκουγες τον εαυτό σου. Θα υπήρχαν τεράστιοι πανηγυρισμοί με τον κόσμο μέσα στο γήπεδο. Έδινα συνέντευξη μετά το τέλος του αγώνα και άκουγα τον κόσμο έξω από το γήπεδο να πανηγυρίζει χθες. Θα ήθελα να είμαστε όλοι μαζί και να γράψουμε ιστορία, μαζί με τον κόσμο μας».

Για το γεγονός ότι έχει 22/22 πέναλτι στην καριέρα του: «Δεν θέλω να το γρουσουζέψω αλλά ναι, δεν έχω χάσει κάποιο ακόμα».

Για το αν φανταζόταν τέτοιες συγκινήσεις όταν υπέγραφε στον Άρη είπε: «Δεν έχουμε πετύχει κάτι ακόμα. Μόλις προκριθήκαμε στους 8 του Κυπέλλου. Θέλω να κερδίσω το Κύπελλο με τον Άρη και να γράψω ιστορία. Χθες, είδαμε βίντεο από τους υποστηρικτές του ΑΡΗ (σ.σ. ο team manager της ομάδας, Γιώργος Γκουγκουλιάς, έδειξε στους παίκτες την μετακίνηση των φιλάθλων του Άρη στο ΟΑΚΑ το 2010) που μετακινήθηκαν στην Αθήνα για το Κύπελλο. Ήταν απίστευτο, θέλω να το βιώσω αυτό. Θα είναι υπέροχο να σηκώσουμε το τροπαιο. Η πόλη θα… εκραγεί και εγώ θα χορεύω μια εβδομάδα».

Για τον Χουλιάν Κουέστα ο οποίος αγωνίστηκε τραυματίας: «Ήταν τραυματίας και ήθελε πολύ να παίξει να μας βοηθήσει. Δεν είμαι εγώ, δεν είναι ο Χούλιαν. Όλοι όσοι αγωνίστηκαν βοήθησαν. Έχουμε πολλούς παίκτες στην ομάδα που δεν ήταν στην αποστολή, αλλά είναι καλοί παίκτες. Από τον φροντιστή ως τον πρόεδρο, τα κατάφεραν όλοι μαζί χθες».

Για την πορεία στο πρωτάθλημα: «Σκέφτομαι την Κηφισιά, τη Λαμία, την Τρίπολη. Δεν ήθελα να χάσουμε πόντους εκεί. Μείναμε πίσω από αυτά τα παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά. Κερδίζεις εδώ τα ντέρμπι και χάνεις εκτός τέτοια παιχνίδια. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο το Κύπελλο. Είναι σημαντικό να παίζει και η ομάδα στην Ευρώπη. Πρέπει να βελτιωθούμε και στο πρωτάθλημα. Ακολουθεί και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που είναι στη 4η θέση!»

Για το ότι έπεσε θύμα ληστείας: «Ήταν δύσκολο το τελευταίο διάστημα. Είχα τον τραυματισμό, εμεινα μόνος μου στην Ελλάδα. Η οικογένεια μου δεν ήρθε ξανά. Είχα αρκετό χρόνο να σκεφτώ. Μπήκα χθες στο γήπεδο και ένιωσα πολύ όμορφα. Ένιωσα το κεφάλι μου… άδειο. Είχα μια πολύ κακή εμπειρία. Δεν είναι εύκολο να παραβιάζει κάποιος το σπίτι σου. Τώρα νιώθω πολύ καλύτερα».

Για το αν γνώριζε ότι ο Άκης Μάντζιος σκόραρε το τελευταίο πέναλτι, πριν από 24 χρόνια, απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου ήταν και η τελευταία φορά που ο Άρης προκρίθηκε στα πέναλτι: «Δεν το γνώριζα, δεν μας το είπε (σ.σ. γέλια)».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα αγωνιστεί την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό: «Θα δούμε, ελπίζω να παίξω γιατί όταν δεν είμαι στον αγωνιστικό χώρο, δεν είμαι χαρούμενος. Όταν αγωνίζομαι, είμαι χαρούμενος».