Νίκη Βόλου - Λεβαδειακός 1-0: Ιστορική πρόκριση στους «8» για τους Θεσσαλούς

Η Νίκη Βόλου επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού και θα αντιμετωπίσει τον Άρη στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Η μοναδική ομάδα της Superleague 2 που συνεχίζει στο θεσμό. 

Νίκη Βόλου - Λεβαδειακός 1-0: Ιστορική πρόκριση στους «8» για τους Θεσσαλούς

Απολύτως δίκαια η Νίκη Βόλου πήρε ιστορική πρόκριση επί του Λεβαδειακού κερδίζοντας με 1-0 (α' ματς 1-1) στο Πανθεσσαλικό και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου πήρε από νωρίς το προβάδισμα και το διαχειρίστηκε εξαιρετικά, έχοντας μάλιστα και δύο δοκάρια. Φλύαρη υπεροχή του Λεβαδειακού και μεγάλη πίεση στο τέλος, ενώ οι Βοιωτοί διαμαρτύρονται για ένα ακυρωθέν γκολ του Τσιριγώτη. Ενθουσιασμός και πανηγυρισμοί από το ένθερμο κοινό της ομάδας της Ν. Ιωνίας.

Σε ένα ισορροπημένο και έντονο ματς στο ξεκίνημα η Νίκη Βόλου βρήκε το γκολ στο 17'. Από γέμισμα του Γαβριηλίδη η μπάλα έφτασε μετά από κόντρα στον Δημήτρη Λίταινα που με ωραίο γυριστό σουτ έκανε το 1-0.

Ο Λεβαδειακός επιχείρησε να πιέσει για την ισοφάριση, αλλά δεν βρήκε τις μεγάλες φάσεις σε ένα νευρικό παιχνίδι με αρκετές κίτρινες. Στο 42' ωστόσο θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά το σουτ του Γιαννιώτα έδιωξε με δυσκολία ο Γκαραβέλης. Στο επόμενο λεπτό σε πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια η Νίκη απείλησε με τον Λίταινα, αλλά το σουτ ήταν άστοχο.

Η Νίκη είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 48' πρώτα με τον Γκροφ να αποκρούει το σουτ του Ριμπέιρο και εν συνεχεία με τον Τζιώρα να αστοχεί ελάχιστα στο κοντινό σουτ μετά τη σέντρα του Πολίτη. Και ακόμη πιο σπουδαία στο 57' με το δοκάρι που είχε ο Τζιώρας μετά από την εκπληκτική κούρσα και σέντρα του Κυριακίδη.

Στο 59' ο Λεβαδειακός βρήκε γκολ με τον Τσιριγώτη που δεν μέτρησε για οφσάιντ με το ριπλέι να μην δικαιώνει την απόφαση του βοηθού, ενώ στο ματς δεν υπήρχε VAR. Και η ατυχία της Νίκης συνεχίστηκε στο 60' καθώς το σουτ του Πολίτη βρήκε πάλι τη συμβολή των δοκαριών του Γκροφ! Στο 65' ο Πολέτο από πολύ καλή θέση δεν έκανε καλό σουτ και ο Γκαραβέλης μπλόκαρε.

Μεγάλη επέμβαση του Γκαραβέλη στο 76'σε σουτ του Πολέτο και σημαντική ευκαιρία με κεφαλιά του Νίκα λίγο άουτ στο 83' για τον Λεβαδειακό που είχε βγει όλος μπροστά. Ίδια κατάληξη η κεφαλιά του Νίκα και στο 85'. Από εξαιρετική θέση ο Μπελμόντ εκτέλεσε πάνω από το δοκάρι το φάουλ για τους φιλοξενούμενους στο 87', ενώ ο Βουκελάτος στις καθυστερήσεις κόπηκε την τελευταία στιγμή πριν πετύχει δεύτερο γκολ για την ομάδα του.

Μικρογραφία

Νίκη Βόλου - Λεβαδειακός 1-0

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Σκόρερ: 17' Λίταινας

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)

Κίτρινες: 30' Ριμπέιρο, 81' Στίκας, 86' Γαβριηλίδης - 24' Ντεντάκης, 30' Γιαννιώτας, 34' Μεχία, 90' Λιάγκας, 90+3' Κουάδρα

Συνθέσεις

Νίκη Βόλου: Γκαραβέλης, Κάσος, Στίκας (81' Βουκελάτος), Ανδρέου, Αναστασίου, Κυριακίδης, Πολίτης (67' Παναγιωτίδης), Ριμπέιρο, Γαβριηλίδης, Λίταινας (67' Κρητικός), Τζιώρας (59' Μπαχανάκ)

Λεβαδειακός: Γκροφ, Ντεντάκης (69' Συμελίδης), Λιάγκας, Τσελεπίδης, Βήχος, Νίκας, Μεχία (69' Τσάπρας), Κουάδρα, Γιαννιώτας (81' Μπελμόντ), Λόπεθ (46' Πολέτο), Τσιριγώτης