Ολυμπιακός: Το έχασε ο Καμαρά, το έχασε ο Καρβάλιο, αλλά το έχασε και ο… Γιόβετιτς!

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο μέσω της «ρώσικης ρουλέτας» και είναι λογικό να πέφτουν τα περισσότερα «βέλη» στον Καμαρά. Δεν ήταν όμως ο μοναδικός υπεύθυνος του αποκλεισμού, γιατί στην παράταση θα μπορούσε να προκριθεί.  

Ολυμπιακός: Το έχασε ο Καμαρά, το έχασε ο Καρβάλιο, αλλά το έχασε και ο… Γιόβετιτς!

Ο Μαντί Καμαρά έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό με τις αρνητικές του εμφανίσεις (για κάποιους αδιάφορες), αλλά και με τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ σχετικά με το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Ένα μέλλον που κατά 99% δεν θα τον βρει στο λιμάνι μετά το καλοκαίρι. Ίσως να μην τον βρει και τον Φεβρουάριο, καθώς υπάρχουν ομάδες που θα επιχειρήσουν να τον αποκτήσουν από τώρα.

Ο Αφρικανός φάνηκε να κουτσαίνει στα τελευταία λεπτά της παράτασης. Ο μορφασμός του προσώπου του σε ένα κοντινό πλάνο της συνδρομητικής τηλεόρασης που κάλυπτε το ντέρμπι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, έδειχνε ότι με δυσκολία περπατούσε. Κρίθηκε σκόπιμο λοιπόν από τον Καρβαλιάλ να εκτελέσει εκείνος το 8ο πέναλτι. Θα μας πείτε ότι δεν υπήρχαν και πολλές άλλες επιλογές. Είχαν απομείνει άλλωστε οι Ιμπόρα, Ντόη και Πασχαλάκης. Ίσως θα μπορούσε να το εκτελέσει ο Ιμπόρα, ο οποίος φυσικά δεν είναι και μετρ στα πέναλτι. Όπως και να ‘χει, η… μπίλια κάθισε στον Καμαρά, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην εξέδρα.

Ο Αφρικανός ποτέ δεν έφερε την ταμπέλα του σκόρερ. Έχει πετύχει πανέμορφα γκολ στην καριέρα του στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το γκολ είναι το ατού του. Απλώς, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, τα βλέμματα έπεσαν πάνω του γιατί εξαιτίας του δικού του χαμένου πέναλτι προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός.

Μην ξεχνάμε όμως ότι νωρίτερα ο Καρβάλιο έχασε τη χρυσή ευκαιρία να χαρίσει την πρόκριση. Στο δε πρόσωπο του Πορτογάλου βλέπαμε έναν παίκτη κυριευμένο από άγχος όταν έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Η δε εκτέλεσή του απογοητευτική. Συμβαίνουν όμως αυτά… Τα πέναλτι έχουν και λίγη δόση τύχης και πολλές φορές θα πρέπει να το λέει και η καρδούλα του εκάστοτε ποδοσφαιριστή. Ο Βρουσάι που είχε άγνοια κινδύνου, το εκτέλεσε με όλη του τη δύναμη και ευστόχησε!

Για να είμαστε ειλικρινείς, όταν ο Πασχαλάκης κρατάει όρθιο τον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και αρκετοί παίκτες του Παναθηναϊκού ζητούν αλλαγή με το ξεκίνημα της παράτασης γιατί δεν μπορούσαν να συνεχίσουν, θα περίμενε κανείς ότι οι ερυθρόλευκες αλλαγές θα βοηθούσαν περισσότερο. Και ειδικά από τη στιγμή που φαινόταν η πρόθεση του ΠΑΟ να οδηγηθεί το ματς στα πέναλτι.

Θα περίμενε λοιπόν κάνε ότι ο Ποντένσε θα ήταν πιο «ενοχλητικός» στην αντίπαλη περιοχή, ασχέτως αν έφυγε με δύο καλές πάσες σε Ορτέγκα και Μασούρα, αλλά και με ένα καλό σουτ στην παράταση. Για τη σέντρα στον Γιόβετιτς θα διαβάσετε παρακάτω.

Για τον Ζέλσον δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, γιατί ενώ προέρχεται από μεγάλη αποχή, όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο είχε απέναντί του τον Μλαντένοβιτς που είχε μπει κι εκείνος στην παράταση και κατά συνέπεια ο Σέρβος είχε καλύτερα τρεξίματα.

Από τον Καρβάλιο περιμέναμε περισσότερα στο δημιουργικό κομμάτι όταν οπισθοχώρησε ο ΠΑΟ και έπαιζε φουλ άμυνα, γιατί πολύ απλά το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να επιτεθεί. Με τον στόπερ Ακαϊντίν έπαιζε φορ όταν αποχώρησε ο Σπόραρ, ενώ ο Αϊτόρ έδειχνε… αλλού γι’ αλλού.

Για το τέλος αφήσαμε τον Γιόβετιτς. Στην ευκαιρία που του παρουσιάζεται στο… πιάτο από τη σέντρα του Ποντένσε, έπρεπε να βάλει καλύτερα το κεφάλι του και να σκοράρει στην παράταση. Ο Γιόβετιτς είναι άλλωστε, όχι ο… φούφουτος, και τέτοιες φάσεις τις είχε στο παρελθόν για πρωινό! Το έχασε το πέναλτι ο Καμαρά, το έχασε και ο Καρβάλιο, αλλά χρυσή ευκαιρία έχασε και ο Μαυροβούνιος, από τον οποίο – κακά τα ψέματα – έχεις απαιτήσεις να τελειώνει τέτοιες φάσεις. Κι αν την τελείωνε τη φάση, το ματς δεν υπήρχε περίπτωση να οδηγηθεί στα πέναλτι, γιατί ήταν φανερό ότι ο Παναθηναϊκός είχε παραδώσει πνεύμα και ψυχή. Εν ολίγοις, τέτοιες φάσεις δεν τις αφήνεις αναξιοποίητες, γιατί αυτό επιτάσσει μεταξύ άλλων και το βαρύ βιογραφικό του Γιόβετιτς.