Αλμέιδα: «Νόμιζα ότι ρωτήσατε για το πέναλτι...»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, σχολίασε, ειρωνικά, το ότι δεν του απευθύνθηκε ερώτηση, από τους δημοσιογράφους, για την φάση του 105oυ λεπτού όπου η «Ένωση» διαμαρτύρεται για πέναλτι σε χέρι του Ρόουζ λέγοντας, πριν αποχωρήσει: «Κάνατε κάποια ερώτηση για το πέναλτι;» [ρ 

Αλμέιδα: «Νόμιζα ότι ρωτήσατε για το πέναλτι...»

«Φωνές» από την. ΑΕΚ για τη φάση του 105ου λεπτού, όταν ο Πόνσε έκανε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ρόουζ μέσα στη μεγάλη περιοχή και τους «κιτρινόμαυρους» να διαμαρτύρονται, ζητώντας την εσχάτη των ποινών.

Διαιτητής και VAR, ωστόσο, θεωρήσαν πως η μπάλα βρήκε αρχικά στα πλευρά του παίκτη του Άρη και στη συνέχεια στο χέρι στήριξης, καθώς έπεφτε.

Αυτό που λέει η ΑΕΚ και το τόνισε και μέσω ανάρτηση είναι πως «ο Πόνσε κάνει σουτ, ο Ρόουζ σταματά την μπάλα όχι με το χέρι στήριξης, αλλά με το άλλο, όμως διαιτητής και VAR αποφασίζουν να συνεχιστεί το παιχνίδι».

Ο Ματίας Αλμέιδα, λίγο αργότερα και αφού η Ένωση είχε αποκλειστεί, βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου και βλέποντας πως δεν του έγινε ερώτηση από τους δημοσιογράφους για τη συγκεκριμένη φάση προέβη σε ειρωνικό σχόλιο: «Κάνατε κάποια ερώτηση για το πέναλτι; Α συγγνώμη, δεν ήξερα… Νόμιζα με ρωτήσατε για το πέναλτι». Και ύστερα αποχώρησε...

Νωρίτερα για τα του αγώνα είπε: «Είναι αλήθεια ότι παίξαμε καλά το παιχνίδι. Προηγηθήκαμε, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα έτσι όπως τον είχαμε σχεδιάσει. Έπειτα από μια στατική φάση ο Άρης σκόραρε χάρη στην κίνηση του παίκτη του. Εμείς επιμείναμε και ψάξαμε το δεύτερο γκολ, οι παίκτες τα έδωσαν όλα και φυσικά στα πέναλτι ξέρουμε ότι αυτά συμβαίνουν. Θέλω να συγχαρώ τον αντίπαλο. Πρέπει να συνεχίσουμε. Με βάση την εικόνα που είχαμε δείξαμε πόσο θέλαμε να κερδίσουμε. Με στεναχωρεί όταν χάνω, ακόμη και μετά από τη διαδικασία των πέναλτι κι έτσι χάνουμε ένα ακόμη όνειρο, αυτό της υπεράσπισης του τίτλου. Τώρα θα επικεντρωθούμε στο Πρωτάθλημα».

Ο Ματίας Αλμέιδα ρωτήθηκε για το αν ο Άρης μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του Πρωταθλήματος καθώς νίκησε τους ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και υποδέχεται τον Ολυμπιακό. «Δεν πρέπει να μιλήσω για τον Άρη, αλλά να ψάξουμε να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο να παίξουμε εμείς. Είναι αλήθεια ότι ο Άρης έχει βελτιωθεί πολύ και χαίρομαι για τον προπονητή του και τη δουλειά που έχει κάνει».

Ρωτήθηκε για τις τελικές προσπάθειες του Βίντα στο πρώτο ημίχρονο, αν ήταν βάσει σχεδίου ή ανάγνωσης φάσεων: «Ξέραμε ότι αν υπήρχε κενό τα στόπερ μας θα μπορούσαν να πάνε μπροστά. Αν κάναμε την αλλαγή της μπάλας από πλευρά σε πλευρά., είχαν την εντολή να μπουν μέσα για να έχουμε αριθμητική υπεροχή. Προσωπικά μου δίνει ευχαρίστηση να βλέπω έναν στόπερ να ανεβαίνει και όχι με τα στόπερ που απλά κλωτσάνε την μπάλα. Αυτό το παιχνίδι μας εξυπηρετεί. Προσωπικά με πονάει το ότι μένουμε εκτός Κυπέλλου. Τώρα ξεκινάει ένα άλλο μέρος του πρωταθλήματος και πρέπει να συνεχίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές. Θα μας εξυπηρετήσει το ότι κάποιοι παίκτες με πολλά παιχνίδια θα έχουν τη δυνατότητα ξεκούρασης. Σήμερα έδωσαν την ψυχή τους για την πρόκριση. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο, άλλες φορές κερδίζεις κι άλλες χάνεις».

Σε ερώτηση για το αν επηρεάστηκε η ΑΕΚ από την απουσία του κόσμου στα γήπεδα. «Όλοι ξέρουμε ότι ο κόσμος μας έχει ξεχωριστεί ενέργεια και μας αφαιρέθηκε αυτή η δυνατότητα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Είναι κρίμα γιατί και από τον Άρη λείπει ο κόσμος, αφαιρείται το θέαμα από τον κόσμο. Υπάρχει κόσμος που νιώθε ευτυχισμένος όταν βλέπει έναν αγώνα ποδοσφαίρου».