Μάντζιος: «Απροπόνητος έπαιξε ο Κουέστα!»

Ο Άκης Μάντζιος δήλωσε ότι όλος ο Άρης ζει για το Κύπελλο κι ότι είναι «στα ουράνια» ενώ εξήρε τον Κουέστα για την προσφορά του λέγοντας ότι πρέπει να μείνει στην ομάδα

Μάντζιος: «Απροπόνητος έπαιξε ο Κουέστα!»

Λαλίστατος ήταν ο Άκης Μάντζιος μετά την πρόκριση του Άρη επί της ΑΕΚ.

Μάλιστα τον ενημέρωσαν ότι την τελευταία φορά που ο Άρης προκρίθηκε σε διαδικασία πέναλτι ο ίδιος είχε εκτελέσει το τελευταίο.

Αυτό έγινε τον Γενάρη του 1999 απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Δεν ήξερα ότι ήταν η τελευταία, αλλά ναι, εγώ είχα εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το παιχνίδι γιατί έπαθα χιαστό στο πέμπτο λεπτό και παίξαμε 120 και πέναλτι», είπε και δεν έκρυψε τα συναισθήματά του για τα πιο πρόσφατα:

«Είναι μεγάλη η χαρά γι’ αυτή την πρόκριση απέναντι σ’ έναν εξαιρετικό αντίπαλο με ένα απίστευτο ρόστερ. Θεωρώ ότι και στα δύο παιχνίδια ήμασταν ισοδύναμες σαν ομάδες, με καλές και κακές στιγμές και για τους δύο. Οι λεπτομέρειες ήταν μαζί μας, ήμασταν πιο ψύχραιμοι στα πέναλτι και προκριθούμε. Ξέρω ότι ακούγεται σαν εμμονή αλλά ζούμε για τον θεσμό του Κυπέλλου σαν ομάδα»

Ερωτηθείς για τη διαιτησία του Νταμπάνοβιτς και για τη φάση του πέναλτι που ζήτησε ο Άρης σε μαρκάρισμα στον Σουλεϊμάνοφ. «Υπήρχαν ξεκάθαρες φάσεις. Το ζήτημα μ’ αυτόν τον διαιτητή είναι ότι είναι ανεπαρκής και κάκιστος. Δεν εξετάζω ποιον αδίκησε… Είναι ντροπή να τον ξαναφέρουν να σφυρίξει. Είναι κάκιστος διαιτητής».

Όσο για τον Χουλιάν Κουέστα είπε: «Θεωρώ ότι όταν κάποιος είναι σωστός επαγγελματίας, δουλεύει σωστά κάποια στιγμή ο Θεός θα το ανταποδώσει. Στον Χουλιάν δεν αξίζουν συγχαρητήρια μόνο για τα πέναλτι. Έχει πρόβλημα στη μέση και έπαιξε απροπόνητος. Έκανε μεγάλη προσπάθεια γιατί είχε τεράστια θέληση. Ήξερε τι σημασία του αγώνα για το κλαμπ. Ίσως του το χρωστούσε, αξίζει περισσότερα», ενώ για την ανανέωσητου είπε: «Θεωρώ ότι αξίζει να μείνει στην ομάδα. Λειτουργεί σαν Έλληνας, είναι κομμάτι της ομάδας. Δικαιωματικά πρέπει να μείνει στην ομάδα».

Ο Άκης Μάντζιος ευχαρίστησε τον Ματίας Αλμέιδα για τα καλά λόγια του και αναφέρθηκε στη δουλειά της ομάδας. «Δουλεύουμε πραγματικά πολύ. Όλο αυτό το διάστημα. Με τα λάθη μας, τις αστοχίες μας αλλά είμαστε ένα καινούργιο γκρουπ. Κι μια ομάδα δεν χτίζεται ούτε τον Σεπτέμβρη, ούτε τον Νοέμβρη ούτε και τον Γενάρη αλλά το καλοκαίρι. Έχουμε ένα καλό γκρουπ παικτών αλλά και τραυματισμούς κομβικών παικτών αλλά είμαστε εκεί, δουλεύουμε. Η ομάδα βγάζει αυτοπεποίθηση, δείχνει εμπιστοσύνη και προσθέτει καινούργια πράγματα. Και περιμένουμε παιδιά να φτάσουν στο επίπεδό τους όπως ο Φετφατζίδης, ο Κίκε, ο Μανού κι εκεί θα είμαστε ακόμη καλύτεροι».

Τέλος για το αν υπάρχει φόβος να παρασυρθεί η ομάδα ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό τόνισε: «Άστο τώρα, αυτή τη στιγμή είμαστε στα ουράνια. Να χαρούν τα παιδιά και όλο το κλαμπ την πρόκριση. Αυτή τη στιγμή είμαστε στα ουράνια αλλά θα παραμείνουμε ταπεινοί και προσγειωμένοι», είπε και συμπλήρωσε. «Όλα τα παιδιά έχουν καταλάβει σε ποια ομάδα βρίσκονται. Το μέγεθός της αλλά και τον κόσμο της. Αυτό που είπε ο Ροζ έκαναν όλοι. Αντιλήφθηκαν την αξία του αγώνα. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο γιατί στα πρόσωπά τους αλλά και μέσα από τη διάθεσή τους, αντιλαμβάνομαι ότι εισπράττουν και υποστηρίζουν τη βελτίωση της ομάδας. Γιατί η ομάδα από τον αγώνα του Βόλου και μετά – ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων – είναι βελτιωμένη. Ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη όπου ήμασταν κακοί, το αντιλήφθηκαν κι εκεί… ταρακουνήσαμε τα αποδυτήρια».