Ατρόμητος - ΑΕΛ 4-0: Πέρασε άνετα και περιμένει Ολυμπιακό ή ΠΑΟ

Ο Ατρόμητος απέκλεισε την ΑΕΛ (4-0) και μπήκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Τα γκολ Τριμμάτης, Αντζιέλσκι (πέναλτι), Τσακμάκης, Βέργος. Αποβλήθηκε από τον Βάτσιο ο Κ. Παπαγεωργίου σε κρίσιμη φάση 

Ατρόμητος - ΑΕΛ 4-0: Πέρασε άνετα και περιμένει Ολυμπιακό ή ΠΑΟ

Ο Ατρόμητος έκανε ό,τι έπρεπε για να ξεπεράσει το εμπόδιο και τον ενθουσιασμό της ΑΕΛ, τη νίκησε με 4-0 στη ρεβάνς του Περιστερίου με (πρώτο ματς 1-1) και πέρασε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ντέρμπι αιωνίων ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι ήταν αποτελεσματικοί και κυνικοί, ενώ η ΑΕΛ έχει σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του Αριστείδη Βάτσιου, τόσο για το πέναλτι στο δεύτερο τέρμα, όσο για την αποβολή του παίκτη της (Κ. Παπαγεωργίου) σε φάση που ζήτησε πέναλτι.

Με πολλές απουσίες ο Ατρόμητος δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο ξεκίνημα, ενώ η ΑΕΛ ήταν πιο δραστήρια. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους γηπεδούχους στο 20', αλλά ο Σουλούκος μπλόκαρε το σουτ του Τριμμάτη. Η ΑΕΛ απείλησε με τον Όγκμποε στο 26' και τον Κ. Παπαγεωργίου στο 33', αλλά ο Μαρκετζάνι αντέδρασε έγκαιρα. Ο Ατρόμητος, όμως, μπόρεσε να βρει το γκολ στο 39' μετά από εξαιρετική συνεργασία των Βρακά, Κούεν και Τριμμάτη. Ο Κούεν έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Σουλούκος δεν πρόλαβε να αποκρούσει και ο Αντώνης Τριμμάτης από κοντά δεν αστόχησε. Στο 43' ο Γιανναράκης είχε κεφαλιά λίγο άουτ για τους φιλοξενούμενους.

Αλλά ο ίδιος παίκτης, στο ξεκίνημα της επανάληψης έκανε πέναλτι στον Τσακμάκη (κράτημα στην περιοχή σε εκτέλεση κόρνερ), με τον Κάρολ Αντζιέλσκι να ξεγελά το Σουλούκο για το 2-0 στο 50'. Στο 56' ο Κ. Παπαγεωργίου μπήκε στην περιοχή και φάνηκε να ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα του Ατρόμητο. Ο Βάτσιος θεώρησε ότι δεν υπήρχε πέναλτι, αλλά και πρόθεση του παίκτη της ΑΕΛ να τον ξεγελάσει. Με συνέπεια να του δείξει δεύτερη κίτρινη και να τον αποβάλλει. Απόφαση που προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες από τους Θεσσαλούς.

Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, ο Δερμιτζάκης έκανε μαζεμένες αλλαγές και ο Ατρόμητος επιχείρησε χωρίς ένταση να πετύχει κι άλλα τέρματα. Η ΑΕΛ το πάλεψε έστω και δέκα παίκτες, ενώ στο 77΄είχε κι άλλα παράπονα από τη διαιτησία για «αγκάλιασμα» στην περιοχή του Θ. Παπαγεωργίου από τον Τσακμάκη που δεν δόθηκε πέναλτι. Ο Δημήτρης Τσακμάκης, όμως, ήταν αυτός που βρήκε το γκολ στο 84' με έξοχο άλμα και κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κούντε για το 3-0. Το σκορ έκλεισε ο Νίκος Βέργος με κοντινό σουτ μετά από συνεργασία με τον Βαλένσια.

Μικρογραφία

Ατρόμητος - ΑΕΛ 4-0

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Σκόρερ: 39' Τριμμάτης 1-0, 50' Αντζιέλσκι (πεν) 2-0, 84' Τσακμάκης 3-0. 92' Βέργος 4-0

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Κόκκινη: 56' Κ. Παπαγεωργίου (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: 28' Κ. Παπαγεωργίου, 33' Κοσσονού, 48' Γιανναράκης, 76' Ιμερέκοφ

Συνθέσεις

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μαρκετζάνι, Τσακμάκης, Ιμερέκοφ, Αθανασίου, Πομόνης (73' Ασεβέδο), Γκονζάλες, Κούεν (67' Κούντε), Καραμάνης (81' Βαλένσια), Τριμμάτης, Βρακάς (67' Ντιρκς), Αντζιέλσκι (73' Βέργος)

ΛΑΡΙΣΑ: Σουλούκος, Θ. Παπαγεωργίου, Στάμου, Γιανναράκης, Μαϊδανός (63' Παπαδόπουλος), Θωμαΐδης, Πλέγας (63' Αντράντα), Κ. Παπαγεωργίου, Κοσσονού (63' Νίνο), Μαυριάς (85' Βλιώρας), Όγκμποε (63' Στίνα)