Κύπελλο: Οι μεγάλες προκρίσεις του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vids)

Το fosonline.gr ανατρέχει σε τέσσερις σπουδαίες προκρίσεις του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Κύπελλο Ελλάδας. Από τον Λούα Λούα και τον Ματ Ντάρμπισαϊρ μέχρι τον Γιώργο Μασούρα.

Κύπελλο: Οι μεγάλες προκρίσεις του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vids)

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του (17/1, 21.00) την ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson και το «Γ. Καραϊσκάκης» παραδοσιακά είναι ένα σημαντικό όπλο για τους «ερυθρόλευκους».

Δια πυρός και σιδήρου

Κατά την πρώτη χρονιά του Ολυμπιακού στο νέο «Γ. Καραϊσκάκης», οι Πειραιώτες βρήκαν απέναντί τους στα ημιτελικά την ΑΕΚ, την οποία και νίκησαν 1-0 στο πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας.

Η Ένωση ωστόσο με το γκολ του Λυμπερόπουλου στο 42' έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε και το γεγονός πως η αντίπαλός του έπαιζε με δέκα παίκτες από το 56' και χάρη στο αυτογκόλ του Μόρα και το τέρμα του Οκκά νίκησε 2-1 και έκλεισε θέση στον τελικό του «Παμπελοποννησιακού» απέναντι στον Άρη.

Το μεγαλειώδες 4-0

Αναμφίβολα, το αντάμωμα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Κύπελλο και δη Γενάρη φέρνει στο μυαλό την τελευταία φορά που οι δύο «αιώνιοι» ήρθαν αντιμέτωποι για την εν λόγω διοργάνωση, στις 16 Ιανουαρίου του 2008 με τους Πειραιώτες του Τάκη Λεμονή να ισοπεδώνουν τους «πράσινους» με 4-0!

Ο Λούα Λούα με ένα εκπληκτικό γκολ έβαλε μπροστά τους «ερυθρόλευκους» στο 6ο μόλις λεπτό και στο δεύτερο μέρος οι Τοροσίδης (63’) και Κοβάσεβιτς (66’) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού.

Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 81΄όταν ο Λιονέλ Νούνιες «εκτέλεσε» τον Γκαλίνοβιτς με ένα αριστουργηματικό βολ-πλανέ.

Αλύγιστος απέναντι στον ΠΑΟΚ

Την επόμενη χρονιά, ο Ολυμπιακός βρήκε απέναντί του τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά και η ήττα του με 1-0 στην Τούμπα τον είχε φέρει με την πλάτη στον τοίχο.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε όμως, ορμώμενοι από την στήριξη του κόσμου τους, έφτασαν στην μεγάλη ανατροπή με τον Ντιόγκο να σκοράρει στο 46’ και να στέλνει το ματς στην παράταση και τον Ματ Ντάρμπισαϊρ να χαρίζει το εισιτήριο της πρόκρισης με κεφαλιά στο 110’.

Εδραίωση κυριαρχίας

Η σεζόν 2019/20 βρήκε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να μονομαχούν «στα ίσα» για τον τίτλο στην Super League και οι Πειραιώτες βγήκαν νικητές με τα δύο «διπλά» τους στην Τούμπα να κατοχυρώνουν την κυριαρχία τους.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν όμως η μία απέναντί στην άλλη και για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ να νικά 3-2 την αρμάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο πρώτο ματς στην Θεσσαλονίκη παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί με 2-0 νωρίς στον αγώνα.

Ο κορωνοϊός μετέθεσε την ρεβάνς τρεις μήνες αργότερα και ο Ολυμπιακός θα έψαχνε στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» την νίκη-πρόκριση. Εκεί, ο Γιώργος Μασούρας «έκοψε τον γόρδιο δεσμό» σκοράροντας στο 85’ και ο Μαντί Καμαρά επικύρωσε την σπουδαία πρόκριση των μετέπειτα νταμπλούχων Ελλάδας.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως σε καθεμιά από τις παραπάνω περιπτώσεις ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο αλλά και το Πρωτάθλημα.