ΟΦΗ - Κηφισιά 3-1: Πρώτο βήμα με Τοράλ και Μπάουμαν!

Ο ΟΦΗ νίκησε 3-1 την Κηφισιά στο ματς των... υπηρεσιακών και έβαλε βάσεις για να περάσει στους «8» του Κυπέλλου. Δύο γκολ ο Τοράλ, έπιασε πέναλτι ο Μπάουμαν,

ΟΦΗ - Κηφισιά 3-1: Πρώτο βήμα με Τοράλ και Μπάουμαν!

Σε ένα πολύ περίεργο παιχνίδι προτού καν αρχίσει, λόγω της απουσίας των προπονητών που είχαν μέχρι πριν από λίγες μέρες ή ώρες (Νταμπράουσκας, Αναστασίου), ο ΟΦΗ νίκησε με 3-1 την Κηφισιά και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Το ματς ήταν πολύ γρήγορο και με φάσεις στο πρώτο μέρος όπου κυριάρχησαν ο δημιουργός Αμπάντα και ο σκόρερ Τοράλ, λιγότερα πράγματα και πιο ουσιαστικό τον ΟΦΗ στην επανάληψη, καθώς η Κηφισιά είχε χαμένο πέναλτι με απόκρουση του Μπάουμαν στην εκτέλεση του Τετέι. Με συνέπεια να έχει πια η ομάδα της Κρήτης τον πρώτο λόγο για την επιτυχία στο ζευγάρι.

Από στατικές φάσεις ήρθαν γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, ένα για κάθε ομάδα. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 7' με κεφαλιά του Τοράλ μετά από κόρνερ του Αμπάντα, ενώ η Κηφισιά ισοφάρισε με προβολή του Αντερέγκεν στο 10' έπειτα από φάουλ του Ματέους Σάντος.

Με το ίδιο δίδυμο πρωταγωνιστών, τον Αμπάντα (σέντρα από αριστερά) και τον Τοράλ (υπέροχο γυριστό σουτ που βρήκε πρώτα στο δοκάρι και πήγε στα δίχτυα) ο ΟΦΗ ξαναβρήκε το προβάδισμα στο 25'. Με την ψυχολογία υπέρ της, η κρητική ομάδα συνέχισε να έχει την υπεροχή, ενώ η Κηφισιά δεν κλείστηκε και έψαξε τις δικές της στιγμές. Στο 37' ο Βούρος έχασε την μπάλα από τον Αντερέγκεν που βρέθηκε στο έδαφος, αρχικά ο Τσακαλίδης έδειξε πέναλτι για την Κηφισιά όμως με υπόδειξη του VAR Διαμαντόπουλου το ακύρωσε.

Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση έχασε η Κηφισιά στο 49' με τον Οζέγκοβιτς, ενώ στη συνέχεια το ματς έγινε πιο σκληρό και είχε αρκετές διακοπές χάνοντας τον ρυθμό του πρώτου μέρους. Στο 75' ο ΟΦΗ βρήκε το τρίτο γκολ, με κούρσα του Λάρσον που βρήκε χώρο, πάσαρε στον Λουίς Φελίπε και ο φορ του ΟΦΗ πλάσαρε τον Κρίστινσον. Η Κηφισιά κέρδισε πέναλτι και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στο 87', αλλά ο Μπάουμαν απέκρουσε το σουτ του Τετέι και την προσπάθεια στην επαναφορά. Το πέναλτι δόθηκε για χέρι του Βούρου σε σουτ του Κωνσταντακόπουλου. Στις καθυστερήσεις ο Μπάουμαν απέκρουσε το αριστερό σουτ του Τετέι και στην αντεπίθεση ο Κρίστινσον έδιωξε την προσπάθεια του Ντίκο.

Η ρεβάνς θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Παναιτωλικού - Καλλιθέας (πρώτο ματς 3-2).

Μικρογραφία

ΟΦΗ - Κηφισιά 3-1

Γήπεδο: Θ. Βαρδινογιάννης

Σκόρερ: 7', 25' Τοράλ, 75' Φελίπε - 10' Αντερέγκεν

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Κίτρινες: 27' Νέιρα, 28' Φελίπε, 85' Βούρος - 45+1' Αντερέγκεν, 52' Ιπαλίμπο, 53' Μποτία

Συνθέσεις

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Μαρινάκης (61' Λάρσον), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Τοράλ (69' Ντίκο), Νέιρα (62' Ριέρα), Αμπάντα (80' Γκλάζερ), Φελίπε.

Κηφισιά: Κρίστινσον, Μασούρας, Μποτία (60' Σπίνος), Τσάπαν, Παρράς, Παπασάββας (69' Πρίτσας), Ιπαλίμπο, Ματέους (60' Κωνσταντακόπουλος), Ίλιεφ (69' Τετέι), Αντερέγκεν, Οζέγκοβιτς (76' Σμπώκος).