AEΛ - Ατρόμητος 1-1: Ο Γιουμπιτάνα γλίτωσε τον Μαρκετζιάνι από τον τίτλο του μοιραίου!

Ο Γιουμπιτάνα στις καθυστερήσεις (90+5') ισοφάρισε, 1-1, για τον Ατρόμητο, που υπέφερε στη Λάρισα και από λάθος του Iταλού γκολκιπερ του Μαρκετζάνι, σε επαναφορά, το οποίο εκμεταλλεύθηκε ο Όγκμποε (80') έχανε στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Eλλάδος.

AEΛ  - Ατρόμητος 1-1: Ο Γιουμπιτάνα γλίτωσε τον Μαρκετζιάνι από τον τίτλο του μοιραίου!

Στον επαναληπτικό του Περιστεριού (9-10/01/2024) θα κριθεί η πρόκριση στα προημιτελικά του Kυπέλλου Ελλάδας, αφού το πρώτο ματς μεταξύ ΑΕΛ κι Ατρόμητου έληξε 1-1 με τα δύο γκολ να έρχονται μετά το 80'.

Το σκορ διαμορφώθηκε από ένα λάθος του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Γκαμπριέλε Μαρκετζιάνι (από τους καλύτερους της ομάδας του ως τότε) και της ετοιμότητας του νεοεισελθόντα Όγκμποε να το εκμεταλλευθεί, αλλά και την ικανότητα του Γιουμπιτάνα που στην τελευταία φάση του αγώνα (90+5'), με ένα μονοκόμματο σουτ... σιώπησε την ΑΕL FC Αrena φέρνοντας την υπόθεση πρόκριση σε ισορροπία (σ. δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ).

Ωστόσο η ομάδα του Δερμιτζάκη -αήττητη επί των ημερών του με 5 νίκες (όλες με μηδενικό παθητικό) και 4 ισοπαλίες (σ' όλες τις διοργανώσεις)- ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του ματς.

Ξεκίνησε καλύτερα και είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 4' όταν φάουλ του Παπανικολάου πέρασε βρήκε την αριστερή εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Ωστόσο μετά το 10λεπτο εκείνη του Ίλιτς όχι μόνο ισορρόπησε αλλά είχε την καλύτερη ευκαιρία του ημίχρονου με προβολή του Βαλένσια, έπειτα από σέντρα του Γιουμπιτάνα να σταματά ο Σουλούκος.

Στο 20λεπτο υπήρξε ένταση στις κερκίδες, με αποτέλεσμα η διαιτητική τριάδα, προειδοποιητικά, να μεταβεί εκτός γηπέδου, διακόπτοντας το ματς και ενημερώνοντας τον 4ο και τους ιθύνοντες του αγώνα για να προβούν σε συστάσεις από τα μεγάφωνα για να επιστρέψουν 2 λεπτά μετά.

Ως το φινάλε του ισορροπημένου πρώτου μέρους οι «βυσσινί» είχαν τις καλύτερες στιγμές ακυρώθηκε γκολ του Πεντρόσο για οφσάιντ (27'), κεφαλιά του Πλέγα πέρασε άουτ (38'), ενώ ο Μαρκετζιάνι απέκρουσε σουτ του Καλουτσικίδη κόρνερ (45+1').

Στην τελευταία φάση τραυματίστηκε ο Πομόνης που αποχώρησε με φορείο...

Η ΑΕΛ μπήκε ακόμη καλύτερα στην επανάληψη και είχε σε πέντε λεπτά τρεις απειλητικές στιγμές με Πεντρόσο στο 63' (κόρνερ από επέμβαση του Μαρκετζάνι) και λίγο αάουτ κεφαλιά του Ηλιάδη (65') και προβολή του Mπρου (68').

Η υπεροχή των «βυσσινί» καρποφόρησε στο 80' μετά από ολέθριο λάθος του Mαρκετζιανι σε κοντρόλ μετά από γύρισμα του Iμερέκοφ το οποίο εκμεταλλεύθηκε ο νεοεισελθών Όγκμποε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα πάρα την προσπάθεια του Ασεβέδο.

Στην τελευταία φάση του αγώνα όμως ο Γιουμπιτάνα με σουτ στην κίνηση (μετά από απόκρουση) βρήκε το απέναντι «παράθυρο» ισοφαρίζοντας και το ποιος θα είναι ο αντίπαλος του ζευγαριού των «αιωνίων» θα προκύψει στο Περιστέρι.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΛ - Ατρόμητος 1-1

Γήπεδο: ΑΕL FC Arena (Λάρισα)

Σκόρερς: 80’ Όγκμποε - 90+5’ Γιουμπιτάνα.

Δαιτητής: Τσιάρας (Kαβάλας).

Κίτρινες κάρτες: - Πομώνης (37’), Έρλινγκμαρκ (44’), 93’ Γιουμπιτάνα.

Κόκκινες κάρτες: -

Α.Ε.Λ. (Δερμιτζάκης): Σουλούκος – Καλουτσικίδης (79’ Θ. Παπαγεωργίου,), Στάμου, Ηλιάδης, Μαϊδανός (79’ Παπαδόπουλος) – Πλέγας, Θωμαΐδης (72’ Αντράντα) – Μπρου, Κ. Παπαγεωργίου (72’: λ.τρ. Ογμκπόε.), Κοσονού – Πεντρόσο (66’ Νίνο).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ίλιτς): Μαρκετζιάνι – Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Αθανασίου, Πομόνης (λ.τ. 46’ Ιμερέκοφ) – Έρλινγκμαρ, Κούεν (66’ Αγκιμπού Καμαρά), Γιουμπιτάνα – Ντιρκς (66’ Ρομπάιγ), Βαλένσια, Τζοβάρας (70’ Βέργος).