Ο Νίκος Νιόπλιας για την πρόκριση του Λεβαδειακού

Ο Λεβαδειακός απέκλεισε την Ηλιούπολη και συνεχίζει στο Κύπελλο Ελλάδας. Οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια.

Ο Νίκος Νιόπλιας για την πρόκριση του Λεβαδειακού

Ο προπονητής της ομάδας της Λιβαδειάς, Νίκος Νιόπλιας σχολίασε τη νίκη-πρόκριση του Λεβαδειακού επί της Ηλιούπολης για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μιλώντας στο levadiakosfc.gr.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Κερδίσαμε δίκαια. Αλλά κουραστήκαμε για να κερδίσουμε. Είναι η περίοδος τέτοια, όπου τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ δύσκολα. Υπό την έννοια ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν ακόμα ρυθμό, 90λεπτα στα πόδια τους. Γιατί στα φιλικά παίζουν 45-60 λεπτά. Ήταν μία ομάδα δυσκολοκατάβλητη η Ηλιούπολη. Πήραμε μία γεύση από το τι θα συναντήσουμε στην κατηγορία. Είχα πολλά χρόνια να το δω είναι η αλήθεια. Αλλά κερδίσαμε δίκαια. Είχαμε εμείς τις περισσότερες φάσεις. Αυτό όμως μας δίνει αυτοπεποίθηση, γιατί θα συναντήσουμε κι άλλα τέτοια παιχνίδια με ανάλογες δυσκολίες. Λόγω ποιότητας αγωνιστικού χώρου ή του τρόπου παιχνιδιού του αντιπάλου.

Μας έκανε καλό αυτή η νίκη, κι έτσι όπως ήρθε, γιατί αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Υπό την έννοια ότι πέρυσι δυσκολευόμασταν να κερδίσουμε, η αυτοπεποίθηση ήταν χαμηλή. Τώρα, έστω και με αυτόν τον τρόπο, ψηλώνεις σαν ομάδα. Άλλο είναι η σωτηρία κι άλλο ο πρωταθλητισμός. Στον πρωταθλητισμό, πρέπει να παίρνεις τέτοια παιχνίδια γιατί εσύ θα έχεις το πρόβλημα. Εσύ θα χάσεις τους βαθμούς. Οι άλλοι και με την ισοπαλία θα είναι ευχαριστημένοι.

Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Βάζουμε σιγά σιγά στην ομάδα καινούργια πρόσωπα, που ήρθαν πιο αργά από τα υπόλοιπα παιδιά, οι οποίοι είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες και θα βοηθήσουν. Βδομάδα με τη βδομάδα θα είναι και πιο καλοί. Σήμερα δείξαμε ότι είχαμε καλύτερη φυσική κατάσταση. Αντιθέτως τα παιδιά της Ηλιούπολης κουράστηκαν πιο γρήγορα. Όμως βλέπω κι άλλα πράγματα που μου αρέσουν.

Σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε δώσει περισσότερα φιλικά, να έχουμε καλύτερο ρυθμό, όμως αυτό δεν γινόταν γιατί πολλές ομάδες ξεκίνησαν πολύ αργά προετοιμασία, ενώ οι ομάδες της Γ’ Εθνικής ήταν πιο χαμηλής δυναμικότητας. Όμως αυτή η πρόκριση έφερε ένα επιπλέον θετικό, ακόμα ένα ματς Κυπέλλου, ξανά με αντίπαλο της κατηγορίας, για να είμαστε πιο έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος».