Ποτέ ξανά... (όχι για την ΑΕΚ, για τελικό χωρίς κόσμο)

Πανάξια το πήρε η ΑΕΚ με δέκα παίκτες, ο ΠΑΟΚ ήταν αλλού από καιρό, αλλά αυτός ο τελικός του Κυπέλλου είχε ήδη μείνει στην ιστορία. 

Ποτέ ξανά... (όχι για την ΑΕΚ, για τελικό χωρίς κόσμο)

Πανάξια νικήτρια η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, έκλεισε μια ονειρεμένη για εκείνη χρονιά με τον τρόπο που ήθελε ο κόσμος της. Και με το τρίτο νταμπλ στην ιστορία της, ενώ πλησίασε σε κατακτήσεις Κυπέλλων τον δεύτερο στη λίστα Παναθηναϊκό.

Ο Αλμέιδα αντιμετώπισε μαεστρικά την αναποδιά από το 6ο λεπτό στην αποβολή του Ρότα που οι Γερμανοί διαιτητές δεν το σκέφτηκαν και πολύ. Κι αντί να διαλυθεί, όπως είχε συμβεί με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα όταν μετά την αποβολή τότε του Κάργα είχε φάει τέσσερα, έκανε ό,τι έπρεπε για να αξιοποιήσει την ανωτερότητα που έχει ως ομάδα η ΑΕΚ από τον άλλο Δικέφαλο. Ακόμη και με παίκτη λιγότερο.

Φυσικά αν η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν έκανε καραμπόλες στο γκολ του Μουκουντί ή αν το σουτ του Σάστρε πήγαινε λίγους πόντους πιο μέσα, όλα τώρα μπορεί να ήταν διαφορετικά. Όμως με τα «αν», ξέρετε...

Η ΑΕΚ είχε τη φόρα από το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ είχε δείξει τελειωμένος από τα playoffs. Ο Λουτσέσκου έκανε λόγο για πνευματική ετοιμότητα του αντίπαλου, αλλά και για εμπειρία. Βέβαια και οι δικοί του παίκτες, παρά τα πρότζεκτ με τον Κωνσταντέλια και τον Κουλιεράκη που τα παιδιά έχουν κουβαλήσει φέτος περισσότερο βάρος απ' όσο μπορούν, έμπειροι ήταν. Ο Ζίβκοβιτς, ο Ίνγκασον, ο Τάισον, ο Αουγκούστο. Κι αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο, ο Καντουρί, ο Βιεϊρίνια, ο Μπίσεσβαρ. Δεν τους λες και λίγους από εμπειρία. Δεν ήταν αυτό το πρόβλημα του ΠΑΟΚ για την ήττα του.

Έδειξε σα να αιφνιδιάζεται περισσότερο κι από την ΑΕΚ με την αποβολή τόσο νωρίς. Δεν προετοιμάστηκε έγκαιρα να αντιμετωπίσει τέτοια συνθήκη, σε πάγκο και γήπεδο. Και το πλήρωσε.

Ο τελικός ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει δικαίως, τον ΠΑΟΚ να απογοητεύεται δικαίως, τον Ολυμπιακό να κερδίζει ό,τι είχε κερδίσει από το πρωτάθλημα, δηλαδή το Europa League και όσες ανέσεις καλής προετοιμασίας μπορεί να προσφέρει αντί για το Conference που θα θα μπει ο ΠΑΟΚ με τον Άρη από νωρίς.

Ο τελικός τελείωσε. Σε άδειο γήπεδο, με κάποιους λίγους διαπιστευμένους και κάποιους παράγοντες για τη λεζάντα τους. Ποτέ ξανά. Ποτέ τέτοιος τελικός ξανά. Να έχει κόσμο κι ας κερδίζει όποιος είναι να κερδίζει.

Μπορούμε; Θα δούμε...