Ο τελικός της… Βολωνίας

Όλα μπορεί να τα κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και κράτος, βρήκε και μία νέα χώρα για να φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου. Με φιέστες, αερόστατα και αεροπλανοφόρα.

Ο τελικός της… Βολωνίας

Δώδεκα μέρες πριν από την (πιθανή) ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, η ΕΠΟ θα αποφασίσει πού και πότε θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Όχι της σεζόν 2023-24, ο φετινός.

Όλα αυτά για να μην κουρελιαστεί κι άλλο η κουρελιασμένη προκήρυξη, η οποία γίνεται σεβαστή περισσότερο επειδή είναι πιθανό να προκύψουν επιπτώσεις για τα ίδια τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής εάν εν τέλει πεταχτεί ως πραγματικό κουρελόχαρτο στον κάλαθο των αχρήστων. Διότι και αυτό πήγε να συμβεί αρκετές φορές σε αυτό το μεγάλο ταξίδι της διοργάνωσης ενός αγώνα που μπορεί πρώτα να γίνει και μετά να μάθουμε το πού και το πότε.

Το Πανθεσσαλικό φέρεται ακόμη ως το επικρατέστερο παρόλο που ο Αχιλλέας Μπέος αρνείται πεισματικά, προτείνει Τζιμπουτί και αεροπλανοφόρα και βάζει στην κουβέντα το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο. Απλά και κατανοητά. Βέβαια μίλησε και για ραντεβού θανάτου μέσα στην πόλη, ασχέτως εάν γίνει το ματς μόνο με προσκλήσεις. Κι αυτό είναι πολύ σοβαρό.

Η Πολωνία μας δέχεται ευχαρίστως, αλλά μόνο χίλιους. Η Αλβανία επίσης, αλλά όχι στο καλό της γήπεδο γιατί εκεί θα τραγουδήσει ο Βέρτης και φυσικά θα έχει γεμάτες εξέδρες, δίχως μέτρα ασφαλείας, καπνογόνα και ελίτ διαιτησίες (πάνε κι αυτές). Στην Αγγλία δυστυχώς είχαν δουλειές, προγραμματίζουν τον τελικό στο «Γουέμπλεϊ» για τα επόμενα εκατό χρόνια (κι ας τρέχουν στα Λονδίνα οι Μάντσεστερ και η Λίβερπουλ, δεν τους πειράζει).

Πιο ωραίος από τον τελικό θα είναι ο αγώνας της Παρασκευής (12/5) στην εκτελεστική. Έπρεπε να γίνει δίχως ονομαστικές προσκλήσεις, να τον απολαύσει ο κόσμος. Φυσικά πάντα υπάρχει το σενάριο να αναβληθεί ξανά η συνεδρίαση, ποτέ δεν είναι αργά για να (εκ)τελεστεί ο τελικός και γενικότερα το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα. Κι όχι μόνο από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, για να τα λέμε όλα. Κι από ένα κράτος που δεν μπορεί να οργανώσει σωστά ούτε εκλογικό debate.